Etusivu Asumisosuuskunta Koskelan Lehmus

Tämä kohde on loppuunmyyty. Katso myynnissä olevat kodit ja tilaa uutiskirjeemme, jolloin saat ensimmäisenä tietoa myyntiin tulevista uudiskohteistamme.

Katso kohteet ja tilaa uutiskirje täältä

Koskelan Lehmus | Koskela, Helsinki

Koskelaan rakentuu Helsingin ensimmäinen asumisosuuskuntatalo Koskelan Lehmus. Fira Osku eli asumisosuuskunta on uusi tapa asua. Uusi tapa on aidosti vuokra- ja omistusasumisen välimuoto ja siinä on piirteitä niistä molemmista.
Koskelan Lehmuksen rakentaminen on aloitettu marraskuussa 2019, ja arvioitu valmistumisaika on heinäkuussa 2021. Koko korttelikokonaisuuden on määrä valmistua alkusyksystä 2021. Lue tiedote rakentamisen aloituksesta täältä.

Koskelan Lehmus valmistuu Koskelantien ja Paviljonkikujan väliselle kaistaleelle Koskelan sairaala-alueen viereen.

Rakentuva kortteli käsittää kaiken kaikkiaan neljä rakennusta, joista kaksi ovat asumisosuuskuntataloja. Tontin vierestä löytyvä kaunis sairaalapuisto tullaan säilyttämään suurimmalta osin tulevien asukkaiden virkistykseksi.

Koskelan Lehmus koostuu kahdesta rakennuksesta, joihin valmistuu yhteensä 50 kotia. Kohteessa hyödynnetään ekologisia ratkaisuja, kuten älykästä kulutuksenseurantaa. Tulevat asukkaat pääsevät valitsemaan koteihinsa sisustuksen valmiiksi mietityistä tyylikokonaisuuksista.

Asuntojakauma:

1h + kt: 1 kpl 36 m²
2h + kt: 18 kpl 42,5 – 56,5 m²
2-3h + kt: 6 kpl 56 m²
3h + kt: 16 kpl 65 – 75,5 m²
4h + kt: 9 kpl 90 m²

Miksi asumisosuuskunta?

Omistusasumisen laatua vuokra-asumisen vapaudella

Osuuskunnan jäsenyyden myötä saat vuokraoikeuden asuntoon. Huoneiston juridisena omistajana on osuuskunta. Pääset osuuskunnan jäsenenä vaikuttamaan asumisyhteisön päätöksentekoon, kuten omistusasumisessa.

Voit myös valita kotisi ilmeen ja sisustuksen valmiiksi mietityistä tyylikokonaisuuksista.

Rahaa muuhunkin kuin asumiseen – Olet oma vuokranantajasi

Osuuskunnan liittymismaksu on kokonaisuudessaan 16 % asunnon rakentamiskustannuksista. Voit maksaa liittymismaksun kolmessa erässä hankkeen edetessä, arviolta noin 16 kk aikana (asunnon varauksesta kohteen luovutukseen), alkaen 790 € varausmaksusta. Muutettuasi asuntoon maksat maltillista kuukausivuokraa. Kun osuuskunnan talojen rakentamiseen otettu laina on maksettu, vuokrien suuruus voi merkittävästi laskea, mikäli jäsenet yhdessä näin päättävät.

Olet osuuskunnan jäsenenä oma vuokranantajasi. Vuokralaisena olet oikeutettu myös asumistukeen.

Osuuskuntatalo on turvallinen ja ekologinen valinta

Asumisosuuskunnassa asuminen on turvallista ja varmaa. Osuuskunnan jäsenenä oikeutesi on paremmin turvattu kuin tavallisessa vuokra-asunnossa, sinun ei tarvitse esimerkiksi huolehtia vuokranantajan vaihtumisesta. Rakentamamme osuuskuntatalot ovat aina uusia, joten suurista remonteistakaan ei tarvitse huolehtia vuosikymmeniin. Voit nauttia edullisemmasta asumisesta ilman lainataakkaa ja osuuskunnan jäsenenä voit vaikuttaa vuokratasoon yhdessä muiden osuuskunnan jäsenten kanssa. Osuuskuntatalot ovat uusia energiatehokkaita taloja, joissa ominaista on  älykäs kulutuksen seuranta.

MITEN HANKIN OSUUSKUNTA-ASUNNON?

Esimerkkiasunto

B30, 1 h + kt, 36 m², 1. kerros

Näin se toimii

 

Varattuasi mieleisesi asunnon, vahvistat varauksesi maksamalla varausmaksun, eli osuuspääoman. Myös ensimmäinen osa liittymismaksusta maksetaan tässä vaiheessa. (N. 8% asunnon hinnasta)

 

Toinen osa liittymismaksusta maksetaan ennen muuttoa, noin 14kk rakentamisen aloittamisesta

 

Nauti uudesta kodistasi!

 

 

 

Asuntojen sijainti

Kuvat ja visualisoinnit

Tutustu asuntoihin ja varaa mieleisesi

Yksiöt ja kaksiot

1H / 2H / 2-3H + KT 36-56,5 m²

Katso vapaat asunnot

Kolmiot ja neliöt

3H / 4H + KT 65-90 m²

Katso vapaat asunnot

Polku osuuskuntalaiseksi

Polku osuuskuntaan

Lue lisää asumisosuuskunnasta

Blogi

Asumismuodot hintavertailussa: asumisosuuskunta ja hitas

Toteutimme hintavertailun, jossa mittaa toisistaan ottavat asumisosuuskunta ja hitas. Kumpi on edullisempi?

Blogi

Asumisosuuskunta on uudenlainen tapa asua

Miten asumisosuuskunta toimii? Onko uudenlaiselle asumismuodolle kysyntää? Onko uudenlainen tapa asua kuluttajille kiinnostava? Tarttuvatko he siihen? Tämä on asumisosuuskuntapilottien tärkein asia testattavaksi.

Blogi

Kenelle asumisosuuskunta sopii?

Olemme miettineet asumisosuuskunnan mallin kehittämisen aikana, keitä asumisosuuskunta palvelisi parhaiten. Koska kysymyksessä on uudenlainen rahoitus- ja hallintomalli, kysyntää löytyy sieltä, missä tarvitaan uusia asukkaiden tarpeita vastaavia asuntoja.

Ota meihin yhteyttä

Uusi kotisi odottaa sinua

Haluako lisätietoja? Ota meihin yhteyttä, vastaamme mielellämme!

osku@fira.fi

P. 040 645 8087


Ayala Maimon

Ayala Maimon
Kuluttajamyyntipäällikkö

+358 405 249 600
ayala.maimon@fira.fi

Jätä yhteydenottopyyntö