Etusivu Asumisosuuskunta

Asumisen tulevaisuus on täällä

Mikä on Fira Osku?

 

Fira Osku tuottaa asuntoja edulliseen ja kestävämpään asumiseen. Tämän mahdollistaa asumisosuuskuntamalli, joka poistaa asuntorakentamisesta kustannuksia nostavia välikäsiä. Fira Oskussa pääset hyötymään omistusasumisen eduista ja vuokra-asumisen huolettomuudesta. Fira Oskussa maksamasi vuokra kertyy asumisosuuskuntaan.

Tilaa uutiskirje   Lataa esite


Asumisosuuskunta pähkinänkuoressa

Omistusasumisen laatua vuokra-asumisen vapaudella

Osuuskunnan jäsenyyden myötä saat vuokraoikeuden asuntoon. Huoneiston juridisena omistajana on osuuskunta. Pääset osuuskunnan jäsenenä vaikuttamaan asumisyhteisön päätöksentekoon, kuten omistusasumisessa.

Voit myös valita kotisi ilmeen ja sisustuksen valmiiksi mietityistä tyylikokonaisuuksista.

Rahaa muuhunkin kuin asumiseen – Olet oma vuokranantajasi

Osuuskunnan liittymismaksu on kokonaisuudessaan 16 % asunnon rakentamiskustannuksista. Voit maksaa liittymismaksun kolmessa erässä hankkeen edetessä, arviolta noin 16 kk aikana (asunnon varauksesta kohteen luovutukseen), alkaen 790 € varausmaksusta. Muutettuasi asuntoon maksat maltillista kuukausivuokraa. Kun osuuskunnan talojen rakentamiseen otettu laina on maksettu, vuokrien suuruus voi merkittävästi laskea, mikäli jäsenet yhdessä näin päättävät.

Olet osuuskunnan jäsenenä oma vuokranantajasi. Vuokralaisena olet oikeutettu myös asumistukeen.

Osuuskuntatalo on turvallinen ja ekologinen valinta

Asumisosuuskunnassa asuminen on turvallista ja varmaa. Osuuskunnan jäsenenä oikeutesi on paremmin turvattu kuin tavallisessa vuokra-asunnossa, sinun ei tarvitse esimerkiksi huolehtia vuokranantajan vaihtumisesta. Rakentamamme osuuskuntatalot ovat aina uusia, joten suurista remonteistakaan ei tarvitse huolehtia vuosikymmeniin. Voit nauttia edullisemmasta asumisesta ilman lainataakkaa ja osuuskunnan jäsenenä voit vaikuttaa vuokratasoon yhdessä muiden osuuskunnan jäsenten kanssa. Osuuskuntatalot ovat uusia energiatehokkaita taloja, joissa ominaista on älykäs kulutuksen seuranta.

Omarahoitus vain 16% asunnon
rakentamisen kustannuksista

Asumisosuuskunta - omarahoitusosuus vain 16%

 

Omarahoitus

Osuuskunnan jäsenenä maksat omarahoituksena 16% asunnon rakentamiskustannuksista. Maksut koostuvat:

  • varausmaksusta, jolla varaat haluamasi asunnon. Varausmaksu muuttuu osuuspääomaksi asumisosuuskunnan perustamisen jälkeen. Varausmaksun saat tarvittaessa takaisin rakentamisen aloittamiseen saakka.
  • liittymismaksusta, joka maksetaan kahdessa erässä rakentamisen edetessä.

Osuuskunnan laina

Asumisosuuskunta ottaa 84 % lainaa rakentamisen kustannuksien kokonaismäärästä. Korkean lainoitusasteen mahdollistaa valtion takaus, jota haetaan ARAlta, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta. Hankkeen siltarahoittajana toimii rakentamis- ja asukashankintavaiheen ajan Tradeka.

Rahoitusmallin ansiosta

  • omarahoitusosuus kohteessa on jäseniltä vain 16 %.
  • hankkeessa ei ole välikäsiä ja rakentamisen kustannukset ovat näin ollen perinteistä rakennustapaa pienemmät.
  • voit maksaa liittymismaksun kolmessa erässä hankkeen edetessä, alkaen 790 € varausmaksusta.

Polku osuuskuntalaiseksi

Polku asumisosuuskuntalaiseksi

Tilaa asumisen uutiskirje

Haluatko tietää ensimmäisenä uusista kohteistamme? Jätä yhteystietosi, niin pidämme sinut ajan tasalla ja pääset varaamaan asuntoja ensimmäisten joukossa.Lue lisää osuuskunta-asumisesta

Ota yhteyttä
osku@fira.fi
p. 040 645 8087

(puhelinpalvelu arkisin klo 9 - 18)

Ayala Maimon

Myynti ja asiakaspalvelu
Kuluttajamyyntipäällikkö
+358 40 524 9600
ayala.maimon@fira.fi