Etusivu Palvelut Ryhmärakentaminen

Ryhmärakentaminen

Rakenna oma palasi kaupunkia

 

Mitä on ryhmärakennuttaminen?

Katso kohteemme

Asukkaiden näköisiä koteja

Mitä on ryhmärakennuttaminen?

Ryhmärakentamisessa tai -rakennuttamisessa rakennuttajana toimii perinteisen rakennusyrityksen sijaan joukko yksityisiä ihmisiä. Kiinnostus ryhmärakennuttamiseen, jossa asunnon tulevat omistajat rakennuttavat omatoimisesti rivi- tai kerrostalon, virisi uudelleen 2000-luvun alussa lähinnä pääkaupunkiseudulla. Ilmiö oli seurausta suurten kaupunkien kalliista neliöhinnoista, mikä on saanut aktiiviset asukkaat etsimään itselleen edullisempia ratkaisuja. Myös kiinnostus asumisen yhteisöllisyyteen on ollut vauhdittamassa ryhmärakennuttamista.

 

Firan ryhmärakennuttamisen malli

Pyrimme toiminnallamme kehittämään ryhmärakennuttamista. Firan hankkeet ovat konsulttivetoisia. Hankimme tontin, johdamme hanketta kokonaisvaltaisesti, kokoamme rakennuttajien ryhmän, vastaamme suunnittelemisesta, rakentamisesta sekä hankinnoista. Tämän ansiosta voimme taata asunnoillemme kiinteän hinnan. Samalla rakennamme fiksummin: kustannustehokkaasti, ennakoidusti ja todellista tarvetta palvellen. Rakentaminen on palvelua, jossa rakennuksen suunnittelu yhdistyy sen käytön suunnitteluun. Uskomme tämän toimintamallin tuovan ryhmärakennuttamiseen luotettavuutta ja vaivattomuutta.

Lataa esite  Tilaa tieto uusista kohteista

Miksi lähteä mukaan Firan RR-hankkeeseen?

Asukkaat

Ryhmärakennuttamishankkeessa asukkaat toimivat itse kohteen perustajaosakkaina. Pääset myös vaikuttamaan asuntosi pohjaratkaisuun ja materiaaleihin hankkeen aikana. Siten lopputulos vastaa tarpeitasi paremmin ja asuntojen hinnan ja laadun suhde muodostuu hyväksi. Hankkeen aikana tutustut tuleviin naapureihisi järjestämissämme tapaamisissa.

Hyödyt taloudellisesti

Perustajaosakkaana et maksa varainsiirtoveroa. Omarahoitusosuuden maksamisessa voit hyödyntää Firan neuvottelemaa siltarahoitusta, jolloin pääset mukaan ainoastaan 10% omarahoitusosuudella. Lue lisää siltarahoituksesta täällä.

Asiantuntijat ovat apunasi

Ryhmärakennuttamisprojekti etenee ammattitaitoisen projektijohdon vetämänä ja asiantuntijat pitävät huolta projektiin liittyvistä valmisteluista sekä valvonnasta.

Hankkeemme ovat turvallisia

Fira ryhmärakennuttajakonsulttina ja pääurakoitsijana takaa kiinteän hankintahinnan, jonka yli kustannukset eivät nouse. Ostamme ulkopuoliselta vakuuslaitokselta rakentamisen aikaiset vakuudet, jolla turvataan rakennushankkeen toteutus. Asunnoillamme on kahden vuoden takuu ja Fira vastaa 10 vuoden ajan rakennusvirheistä.

Aidosti mukana rakentamisen vaiheissa

Yhtiön hallitus valitsee yhden henkilön edustamaan yhtiötä tilaajana urakkasopimuksessa. Asukasedustaja seuraa rakentamista aitiopaikalta yhteistyössä hallituksen valitseman rakennustöiden valvojan kanssa.

Olet edelläkävijä

Maailma muuttuu ja yhteisöllisyyden voima nostaa päätään. Moderni ryhmärakennuttaminen haastaa vanhat, pölyiset toimintatavat. On rakentamisen vallankumouksen aika!

Kohteitamme

Suunnitteilla: Vantaan Spinneri | Kivistö, Vantaa

Vantaan Spinneri kutsuu asumaan nopeasti kehittyvään Kivistöön. Kyseessä on ensimmäinen Vantaalle suunniteltu Firan ryhmärakennuttamishanke.

Loppuunmyyty / Rakenteilla:
Kustinpolku 10

Firan uusi ryhmärakennuttamiskohde rakentuu Postipuistoon. Luonnonläheinen alue kivenheiton päästä kaikista palveluista luo puitteet vaivattomalle ja iloiselle asumiselle.

Valmistunut kesä 2021:
Sompasaarenlaituri 12

Firan järjestyksessään toinen ryhmärakennuttamiskohde valmistui heinäkuussa 2021 Sompasaareen merellisiin maisemiin.

Valmistunut kesä 2021:
Asumisosuuskunta Koskelan Lehmus

Helsingin Koskelaan aivan Käpylän kupeeseen valmistunut Koskelan Lehmus mahdollistaa asukkailleen uudenlaisen tavan asua yhteisöllisesti Helsingissä.

Valmistunut 2019:
Jätkäsaaren Malagankatu 2

Jätkäsaari kehittyy kovaa vauhtia. Alueelle rakennetaan koko ajan uusia taloja ja jopa kokonaisia kortteleita. Välimerenkadun ja Malagankadun kulmaan rakennettiin alueen ensimmäinen vapaarahoitteinen ryhmärakennuskohde. Jätkäsaaren Malagankatu 2:n asunnot myytiin loppuun ennätysajassa.

Perinteitä vaaliva palvelumalli

Ryhmärakentaminen ei suinkaan ole uusi tapa rakentaa. Esimerkiksi Helsingin ensimmäinen ryhmärakennuskohde valmistui yli sata vuotta sitten. Tuohon aikaan ryhmärakentamalla syntyneisiin rakennuksiin saattoi muuttaa esimerkiksi saman ammatin harjoittajia, joten ei ollut lainkaan epätavallista kutsua ryhmärakentamiskohdetta vaikkapa ”lääkäreiden taloksi”.

Sata vuotta vanha uutuus

Helsingin ensimmäinen ryhmärakennuskohde valmistui yli sata vuotta sitten. Ryhmärakennuskohteita löytyy Helsingin keskeisimmiltä paikoilta. Olet kenties kävellyt niiden ohi ja ihaillut niiden hienoja, ympäristöönsä sointuvia muotoja Kampissa, Töölössä ja Alppilassa. Helsingin merkittävimpiin ryhmärakennuskohteisiin lukeutuu muun muassa Bulevardi 24 vuodelta 1911, Sturenkatu 37-41 vuodelta 1923 ja Johanneksentie 6 vuodelta 1908. 60 vuoden ajan ryhmärakentaminen oli merkittävä rakennusmuoto, kunnes ammattimaiset rakentajat valtasivat alan ja ryhmärakentaminen vaipui unholaan. Nyt aika on kypsä ryhmärakentamisen paluulle – Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Pohjois-Pasilassa on jo aloitettu nykyaikaisia ryhmärakennushankkeita.

Nykyisin asukkaat eivät kuitenkaan rakenna taloja itse, johon sana ryhmärakentaminen viittaa, vaan joukko ihmisiä rakennuttaa itselleen talon – siitä sana ryhmärakennuttaminen.

>> Tätä on ryhmärakennuttaminen

Ryhmärakentamisen eri muodot

Asukasyhteisövetoinen ryhmärakennuttaminen tarkoittaa rakennuttamistapaa, joka on täysin asukkaiden itsensä alulle laittama. Tällöin asukkaat kokoavat itse ryhmän, hankkivat tontin ja vievät suunnittelua eteenpäin. Tätä mallia kutsutaan niin sanotuksi asukaslähtöiseksi ryhmärakennuttamiseksi.

Konsulttialoitteinen ryhmärakennuttaminen eroaa edellisestä siten että rakennushanke on ammattirakennuttajan tai -rakentajan vetämä. Silloin ryhmärakennuttajakonsultti mm. kokoaa ryhmän, hankkii tontin ja ohjaa suunnittelua.

Firan ryhmärakennuttamismallissa Fira toimii ryhmärakennuttajakonsulttina ja pääurakoitsijana. Fira laskee asunnoille kiinteän hankintahinnan, jolloin asukkaat tietävät millaisiin kustannuksiin sitoutuvat. Fira myös hankkii tontin, kokoaa ryhmän
ja vastaa kohteen suunnittelusta sekä rakentamisesta.

>> Nyt käynnissä – Postipuiston ryhmärakennuttamishanke

Polku ryhmärakennuttajaksiTilaa uutiskirjeemme niin saat tiedon uusista kohteistamme ensimmäisenä!Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@fira.fi

Mika Karkulahti

Rakennuttaja-asiamies
+358 50 5641125
mika.karkulahti@fira.fi

Ayala Maimon

Myynti ja asiakaspalvelu
Kuluttajamyyntipäällikkö
+358 40 524 9600
ayala.maimon@fira.fi