Etusivu Palvelut Ryhmärakentaminen

Ryhmärakentaminen

Rakenna oma palasi kaupunkia

 

Katso kohteemme Lataa esite

IHMISTEN NÄKÖISIÄ KOTEJA

Ryhmärakentamisessa tai -rakennuttamisessa rakennuttajana toimii perinteisen rakennusyrityksen sijaan joukko yksityisiä ihmisiä. Voit itse valita missä vaiheessa prosessia lähdet mukaan.
Ryhmärakentamalla on aina tehty ihmisten näköisiä koteja. Helsingin ensimmäinen ryhmärakennuskohde valmistui yli sata vuotta sitten. 60 vuoden ajan se oli merkittävä rakennusmuoto, kunnes grynderit valtasivat alan 1950-luvun jälkeen. Nyt aika on kypsä ryhmärakentamisen paluulle. Uusia rakennuskohteita on aloitettu jo Jätkäsaaressa ja Kalasatamassa.
Tutustu ryhmärakentamiseen, liity osaksi yhteisöämme ja tule mukaan rakentamaan sinun näköistäsi kaupunkia!
Lataa esite Tilaa ryhmärakentamisen uutiset

Vaikutat asuinympäristöösi

Omien asumiseen liittyvien tarpeidesi saralla olet maailman johtava asiantuntija. Ryhmärakentaminen poistaa muurin asukkaiden ja suunnittelijoiden väliltä. Pääset vaikuttamaan asuntoon ja kiinteistöön, jolloin muodostuu ihmisten näköinen kaupunki.

Hyödyt taloudellisesti

Ryhmärakentamalla tiedät mitä saat. Rakentaminen on isoa bisnestä ja asuntojen hinnat todella korkeita. On aika muuttaa pelisääntöjä, ja tehdä sinusta oman asuntosi perustajaurakoitsija. Maksat vain toteutuneista rakennuskustannuksista.

Olet edelläkävijä

Joustava palvelumalli tarjoaa kaikille ryhmärakennusprojekteista eri syistä kiinnostuneille – yksittäisistä asunnonostajista tonttinsa täydennysrakentamisesta haaveileviin taloyhtiöihin – mahdollisuuden tulla mukaan vaikuttamaan haluamassaan vaiheessa.

Kohteitamme

Myynnissä:
Kustinpolku 12

Firan uusi ryhmärakennuttamiskohde rakentuu Postipuistoon. Luonnonläheinen alue kivenheiton päästä kaikista palveluista luo puitteet vaivattomalle ja iloiselle asumiselle.

Rakenteilla:
Sompasaarenlaituri 12

Sompasaareen nousee Firan seuraava ryhmärakennuttamiskohde. Kerrostalo tulee meren äärelle Sompasaarenlaiturin ja Kaljaasi Fortunan kadun risteykseen.

Valmistunut kohteemme:
Jätkäsaaren Malagankatu 2

Jätkäsaari kehittyy kovaa vauhtia. Alueelle rakennetaan koko ajan uusia taloja ja jopa kokonaisia kortteleita. Välimerenkadun ja Malagankadun kulmaan rakennettiin alueen ensimmäinen vapaarahoitteinen ryhmärakennuskohde. Jätkäsaaren Malagankatu 2:n asunnot on myytiin ennätysajassa.


Perinteitä vaaliva palvelumalli

Ryhmärakentamalla on aina tehty ihmisten näköisiä koteja ja kaupunkia. Rakennuksiin saattoi muuttaa saman ammatin harjoittajia, joten ei ollut epätavallista kutsua ryhmärakentamiskohdetta esimerkiksi ”lääkäreiden taloksi”. Ryhmärakentamisen palvelumallia kehitetään niin, että nämä asiat otetaan huomioon myös nyt ja tulevaisuudessa.

Sata vuotta vanha uutuus

Helsingin ensimmäinen ryhmärakennuskohde valmistui yli sata vuotta sitten. 60 vuoden ajan se oli merkittävä rakennusmuoto, kunnes grynderit valtasivat alan 1950-luvun jälkeen. Nyt aika on kypsä ryhmärakentamisen paluulle – Jätkäsaaressa ja Kalasatamassa on jo aloitettu nykyaikaisia ryhmärakennushankkeita.

>> Tätä on ryhmärakennuttaminen

Helsingin ryhmä­rakennuskohteita

Ryhmärakennuskohteita löytyy Helsingin keskeisimmiltä paikoilta. Olet kenties kävellyt niiden ohi ja ihaillut niiden hienoja, ympäristöönsä sointuvia muotoja Kampissa, Töölössä ja Alppilassa. Helsingin merkittävimpiin ryhmärakennuskohteisiin lukeutuu muun muassa Bulevardi 24 vuodelta 1911, Sturenkatu 37-41 vuodelta 1923 ja Johanneksentie 6 vuodelta 1908.

>> Nyt käynnissä – Postipuiston ryhmärakennuttamishanke

Polku ryhmärakennuttajaksi

Ryhmärakentamisen asukaspolku - Kustinpolku 12

Haluatko lisätietoja ryhmärakentamisesta tai haluatko vaikuttaa palvelumalliin?

Tilaa uutiskirjeemme tai jätä yhteydenottopyyntö!Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@fira.fi

Mika Karkulahti

Ryhmärakennuttajakonsultti / Verstas-päällikkö
Ryhmärakentaminen
+358 50 5641125
mika.karkulahti@fira.fi