Putkiremontti voi olla ketterä, nopea ja hyvä kokemus.

Parempi putkiremontti

Fira Ketterä on parempi tapa tehdä putkiremontti, jonka lähtökohtana ovat elämisen tarpeet kodeissa ja koko kiinteistössä. Fira Ketterä on putkiremonttikonsepti, jossa koko remontin voi ostaa hankesuunnittelusta toteutuksen loppuun asti yhtenä kokonaisuutena.
Valjastamme talotekniikan vastaamaan asumisen tarpeita. Toimimme ketterällä tavalla, jossa suunnittelun ja toteutuksen kaikki osapuolet sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin. Haluamme tarjota alan parhaan palvelukokemuksen. Ketterän konseptin avulla putkiremontti on mahdollista toteuttaa jopa kahdessa viikossa.
Alkuun pääset helposti.  Voit varata maksuttoman kartoituksen taloyhtiöllenne täältä. 

Varaa maksuton kohdekartoitus


Ota yhteyttä   Lataa esite


Lähtökohtana asumisen tarpeet

Osakkaat ovat taloyhtiönsä parhaita asiantuntijoita. Vain he voivat kertoa, mitä putkiremontilta halutaan. Oleellista on kysyä ensin asukkailta, mitä asumiselta taloyhtiössä toivotaan ja miten putkiremontin halutaan siihen vaikuttavan. Asumisen toiveet priorisoidaan yhdessä ja tekniset ratkaisut valitaan niiden mukaan. → Lue lisää

Kustannukset pysyvät kurissa

Jotta budjetissa ja aikataulussa pysytään, on suunnitteluvaihe erittäin tärkeää tehdä hyvin. Näin putkiremontista tulee hallittava kokonaisuus, jossa ei makseta turhasta. Remontille annetaan tavoitehinta ja kattohinta, jota enempää remontti ei maksa. Kaikki osapuolet sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin ja kustannusten läpinäkyvyyteen. → Lue lisää

Normaalia lyhyempi asukashaitta

Remontin kesto riippuu paljolti siitä, miten se on suunniteltu toteutettavaksi. Fira Ketterässä suunnittelu ja toteutus on yhdistetty, joten kestoon on erinomaiset mahdollisuudet vaikuttaa valitsemalla nopeasti asennettavia ratkaisuja. Aikataulutamme remontin toteutuksen kylpyhuonekohtaisesti tunnin tarkkuudella. → Lue lisää.

Mietityttääko putkiremontti?

Lataa ilmainen putkiremonttiopas

Näin putkiremontti etenee

 • Hankkeen käynnistäminen

  Usein putkiremontin tarve on tiedossa jo pari vuotta etukäteen. Tämä aika kannattaa käyttää hyödyksi ja visioida rohkeasti. Mitä taloyhtiössänne toivotaan asumiselta?  Voisitteko hyödyntää tilaisuuden esimerkiksi pihan uudistamiseen, yhteisten tilojen uudelleensuunnitteluun, yhteisöllisyyden lisäämiseen tai muiden remonttien toteuttamiseen samalla? Laajemmasta visiosta kannattaa käydä keskusteluja hyvissä ajoin, jotta voitte tuoda toiveenne esiin hankesuunnittelussa.

  Kannattaa kartoittaa myös putkiremontin rahoitusvaihtoehtoja. Täydennysrakentaminen voi olla yksi mahdollisuus rahoittaa taloyhtiön korjauksia. Firalla on taloyhtiölle maksuton täydennysrakentamisen palvelu, jossa arvioimme potentiaalin täydennysrakentamiselle ja etsimme taloyhtiön puolesta sijoittajan mukaan hankkeeseen.

 • Hankesuunnittelu

  Hankesuunnittelussa määritellään tavoitteet, toteutustapa ja laajuus. Suunnitteluvaiheeseen kannattaa panostaa, koska siinä tehtyjen ratkaisujen perusteella lyödään käytännössä lukkoon myöhemmät kustannukset. Päätöksenteon tueksi taloyhtiön kunnosta ja korjaustarpeista sekä osakkaiden toiveista tehdään tarvittavat kartoitukset ja selvitetään vaihtoehdot tekniselle toteutukselle.

  Fira Ketterä kannattaa ottaa mukaan jo putkiremontin hankesuunnitteluun. Näin varmistetaan suunniteltavien ratkaisujen järkevyys ja toteutettavuus. Vahvuutemme on lisäksi viestintä ja kyky hyödyntää monipuolisia osallistavia menetelmiä, jolla saadaan taloyhtiön osakkaiden näkemykset ja toiveet tehokkaasti osaksi päätöksentekoa. Oleellista on, että remontti tehdään taloyhtiönne yksilöllisten tarpeiden, tilanteen ja muodostetun yhteisen vision mukaisesti.

 • Suunnittelu

  Suunnitteluvaiheessa ratkaistaan remontin yksityiskohdat hankesuunnitelmassa määritellyn kokonaisratkaisun mukaisesti. Lopputuloksena ovat varsinaiset toteutussuunnitelmat ja piirustukset, joiden perusteella työt voidaan aloittaa.

  Fira Ketterä hyödyntää suunnitteluohjauksessa Big Room-työskentelyä, joka kokoaa remontin kaikki suunnittelijaosapuolet saman pöydän ääreen. Laaja asiantuntemus varmistaa monipuoliset ratkaisuvaihtoehdot ja eri osa-alueiden suunnitelmien yhteensopivuuden. Järkevä kokonaissuunnittelu säästää kustannuksissa ja usein lyhentää remonttiin kuluvaa aikaa.

 • Remontin toteuttaminen

  Fira Ketterä tekee putkiremontin kotia kunnioittaen. Haluamme antaa asukkaille mahdollisuuden monipuoliseen oman kodin kehittämiseen putkiremontin yhteydessä. Asiakastyytyväisyyden keskiarvo remonteissamme on 4,2/5.

  Osakkaiden kylpyhuonesuunnitelmista vastaa kohdekohtainen palveluinsinööri. Jokainen osakas saa esimerkiksi 3D-kuvan tulevasta kylpyhuoneestaan, jolloin suunnitelmat on helppo hahmottaa. Aktiivisella kehitystyöllä olemme saaneet remontin asuntokohtaisen keston jopa puolitettua.

  Voimme toteuttaa putkiremontin joko perinteisenä kilpailu-urakkana, joka sisältää pelkästään toteutuksen valmiiden suunnitelmien pohjalta tai Fira Ketterä-mallilla, jossa koko remontin voi ostaa hankesuunnittelusta toteutuksen loppuun asti yhtenä kokonaisuutena.


StarttipakettiStarttipaketti

Osakastoiveet putkiremontissaOsakastoiveet

Fira VerstasFira Verstas

 

TyömaavierailutTyömaavierailut

Kotyo tiedostuskanavaTaloyhtiön oma tiedotuskanava

PalveluinsinööriOma palveluinsinööri

Neuvonta-ajatSuunnitteluajat

3D-suunnitelmat3D-suunnitelmat kylpyhuoneista

Ketterä showroomShowroom


Referenssejä ja inspiraatiota

Vinkit kylpyhuoneen suunnitteluun

Lataa sisustusmallisto

Putkiremontti asukkaita varten

Putkiremontti on kokonaisuus, jossa työ alkaa kauan ennen kuin ensimmäistäkään vanhaa laattaa irrotetaan kylpyhuoneen lattiasta. Me Firalla uskomme siihen, että putkiremontit on järkevintä toteuttaa kokonaisuutena. Remontoimme 1000 kylpyhuonetta vuodessa ja meillä on markkinoiden tyytyväisimmät asiakkaat – uskomme, että tätä osaamista kannattaa hyödyntää jo hankkeen valmistelu- ja suunnitteluvaiheessa.

Toteutamme remontin joko kilpailu-urakkana tai Fira Ketterä-mallilla, jossa koko remontin voi ostaa hankesuunnittelusta toteutuksen loppuun asti yhtenä kokonaisuutena.  Lähdemme siitä, että putkiremontin tulee olla asukkaalle mahdollisuus kehittää omaa kotiaan ja toteuttaa siihen liittyviä toiveita. Vahvuutemme ovat erinomaisessa asiakaspalvelussa, kyvyssä osallistaa osakkaat putkiremontin suunnitteluun ja tehokkaassa toteutuksessa.

Tuotantomme tekninen osaaminen on monipuolista – teemme sekä perinteisiä putkiremontteja, sukituksia että näiden yhdistelmiä. Kehittämämme putkiremonttien aikataulutus- ja johtamismallin ansiosta remontin asuntokohtainen kesto on saatu jopa puolitettua 12 viikosta 6 viikkoon.


Lue lisää

Blogi

Putkiremontti ei aina tarkoita poismuuttoa

Putkiremontti saattaa kuulostaa monen korvaan kirosanalta. Se tarkoittaa väliaikaisasunnon löytämistä, muuton järjestämistä ja koko arjen rakentamista uuden osoitteen ympärille – väliaikaisesti. Hirveästi vaivaa tyhjästä! Putkiremontti kuitenkin tarkoittaa asuntosi arvon kohottamista sekä terveemmän putkiston rakentamista kotiisi eikä sitä siksi pitäisi nähdä haittana

Blogi

Asukkaat saavat tehdä kodistaan sellaisen kuin haluavat

Palveluinsinöörin työssä yksi parhaista jutuista on mielestäni olla mukana tukemassa asukkaiden yksilöllisten toiveiden toteutumista. Joissain tapauksissa tämä voi tarkoittaa vain sen huomioimista, että taloyhtiön valitsemat kylpyhuoneen kalusteet tulevat oikealle korkeudelle kesivertoihmistä lyhyemmälle asukkaalle. Toisissa tapauksissa taas saatetaan yhdessä asukkaan kanssa miettiä uusiksi käytännössä koko huoneisto olohuoneen jalkalistoja ja ikkunan puitteiden maalauksia myöten.

Blogi

Putkiremontti voi kestää vain viikkoja

Putkiremontti kauhistuttaa ihmisiä usein jo siksi, että perinteisessä putkiremontissa asukas joutuu asumaan keskimäärin kolme kuukautta sijaisasunnossa. Sijaisasunto lisää jo ennestään rahanmenoa tietävän putkiremontin kokonaiskustannuksia.

Blogi

Tiedä mistä maksat

Kun taloyhtiössä havahdutaan putkiremontin tarpeeseen, ensimmäinen kysymys on usein, mitä remontti tulee maksamaan. Kustannusten hallittavuus on yksi tärkeimpiä tekijöitä onnistumisessa: kukaan ei halua maksaa putkiremontista yllättäen tuplasti sitä, mitä oli ajatellut.

Blogi

10 syytä valita Ketterä putkiremontti

Putkiremonttivallankumous on täällä! Koko Suomi kohisi kahden viikon putkiremontista. Fira Ketteräksi ristittyä remonttikonseptia epäiltiin pitkään, mutta yksi toisensa jälkeen Ketterä todisti vääräksi monta putkiremonttimyyttiä. Monelle on jo tullut tutuksi etenkin Ketterän nopeus, mutta usein unohdetaan, että Ketterä on ennen kaikkea helppo vaihtoehto putkiremonttia valitessa. Listasimme kymmenen syytä valita Fira Ketterä putkiremonttikonsepti.

Blogi

Asukkaat ensin

Säännöllisin väliajoin kuulee juttuja tapauksista, joissa asiakkaiden alkuperäiset toiveet ovat joutuneet rakennusalan ammattilaisten jyräämäksi jo heti kättelyssä. Alalla on pitkään vallinnut käsitys, että tekniset ratkaisut on parasta tehdä ensin ammattilaisten kesken, ja sitten vasta tiedottaa asukkaille valituista vaihtoehdoista. On korkea aika murtaa putkiremonttimyytit ja tehdä putkiremonteista aitoa palveluliiketoimintaa.

Blogi

Putkiremontti tulossa, mihin evakkoon?

Onko taloyhtiöösi tulossa putkiremontti ja väliaikaismuutto on edessä? Muuttosi olisi hyvä suunnitella ajoissa, sillä voit joutua evakkoretkelle jopa yhdeksäksi viikoksi riippuen putkiremontin laajuudesta. Jos tiedät poismuuton keston on sinun helppo alkaa suunnittelemaan myös kotiinpaluuta. Oma koti kullan kallis ja vielä kalliimpi palatessasi uudistettuun kotiin putkiremontin jälkeen! On siis hyvä muuttaa sillä mielin, että olet palaamassa takaisin parempaan, ehostettuun kotiisi.

Blogi

Kolme putkiremontissa eniten huolettavaa kysymystä

Firan Ketterässä mallissa aloitamme jokaisen putkiremontin suunnittelun osakkaiden ja hallituksen tarpeiden kartoituksella. Ensimmäiseksi kartoitamme putkiremonttiin liittyviä uhkakuvia ja mahdollisuuksia. Ketteriä hankkeita meillä on takana nyt kymmenkunta ja yleisimmät huolet ja toiveet ovat toistuneet lähes jokaisessa vastauksessa. Perinteiseen suomalaiseen tapaan ajattelin kirjoittaa ensimmäiseksi kolmesta yleisimmästä uhkakuvasta.

Ota Yhteyttä

Täyttämällä lomakkeen voit jättää viestin tai varata suoraan ilmaisen kohdekartoituksen.Perttu Paavola

Projektipäällikkö, Myynti: Fira Ketterä
Putkiremontit
+358 45 131 0987

Ilmo Pöntinen

Projektipäällikkö, Myynti
Putkiremontit
+358 400 262 500

Sami Kokkonen

Johtaja
Putkiremontit
+358 400 204 250