Etusivu Blogi Neljä helppoa askelta kohti persoonallista kylpyhuonetta

Asuminen Putkiremontti

Neljä helppoa askelta kohti persoonallista kylpyhuonetta

March 23, 2016

Blog

Putkiremontin hankesuunnitteluvaiheessa suunnitellaan kaikkien huoneistojen remontin pohjaksi ns. perustasoinen kylpyhuone. Perustasoisesta kylpyhuoneesta löytyy yleensä kaikki ”pakolliset” kalusteet ja varaukset, mutta sitä suunnitellessa ei mitenkään ole voitu ottaa huomioon jokaisen talon asukkaan yksilöllisiä tarpeita.

Kylpyhuoneen personoiminen ei välttämättä vaadi erillistä sisustussuunnittelijaa tai suuria rahallisia panostuksia. Hyvään alkuun pääsee jo tekemällä muutamana päivänä huomioita omasta kylpyhuoneen käytöstä. Minkälainen fiilis sinulle tulee, kun menet kylpyhuoneeseen? Onko pyyhekoukkuja tarpeeksi vai kuivatatko pyyhettä oven päällä? Löytyykö tarpeeksi säilytystilaa vai onko altaan päällä olevan laskutilan vallannut pullo- ja purkkimeri?

Kirjaa muistiin, mitä kaikkea teet kylpyhuoneessa ja miten nykyinen tila tukee tai estää kylppärirutiiniesi suorittamista. Tämän jälkeen sinun on huomattavasti helpompi muokata taloyhtiön perussuunnitelmaa kohti juuri sinun tarpeitasi vastaavaa kylppäriä.

Alle on listattu neljä asiaa, joilla kylpyhuoneen personoimisessa pääsee ainakin alkuun.

1. Seinien ja katon pintamateriaalia on työlästä vaihtaa remontin jälkeen ja niitä muuttamalla saat helposti persoonallista ilmettä ja tunnelmaa kylpyhuoneeseen. Esimerkiksi laattojen ladonta ja värit vaikuttavat paljon kylpyhuoneen ilmeeseen. Inspiraatiokuvia erilaisista laattojen ladontatyyleistä löytyy mm. Pinterestistä tai Googlen kuvahausta. Kokeile esimerkiksi hakusanaa ”bathroom tiling ideas” Mieleiset laatat kannattaa käydä aina valitsemassa paikan päällä laattoja toimittavassa myymälässä.

 

2. Vaihtamalla urakan mukaisen valonlähteen toiseen saat helposti luotua tunnelmaa kylpyhuoneeseen. Kylpyhuoneessa kannattaa olla sekä yleisvaloa, että kohdevaloa esimerkiksi meikkaamista varten. Tunnelmaan voit vaikuttaa kiinnittämällä huomiota valaisinten antaman valon lämpimyyteen. Himmentimen avulla voit mukauttaa valaistustehoa eri käyttötilanteiden mukaan.

 

3. Erityisesti kalusteita valitessa kannattaa miettiä, miten kylpyhuonetta käyttää ja mille kaikelle tarvitsee esimerkiksi säilytystilaa kylpyhuoneessa. Tuntuuko ovellinen vai laatikollinen allaskaappi kätevämmältä? Haluatko peilikaapin ovien olevan heijastavat molemmin puolin vai kiinnitätkö erillisen kampauspeilin seinälle peilikaapin viereen? Kiertele kylpyhuonekalusteita myyviä liikkeitä ja kerro myyjälle tarpeistasi. Kalusteiden vaihtaminen lisää luultavasti hieman remontin kustannuksia, mutta käyttäjäystävällinen kylpyhuone maksaa itsensä takaisin vuosien mittaan.

 

4. Käytä hyväksesi vapaata seinä-, ja kattopintaa. Nykyään löytyy paljon vähän tilaa vieviä ja kekseliäitä ideoita, joilla saa näppärästi lisää säilytystilaa esimerkiksi pyyhkeille tai kosmetiikalle.

Lue lisää