Etusivu Palvelut Rakentaminen

Tiedolla johdettua palvelurakentamista

Uusia ratkaisuja perinteiselle toimialalle

Rakentaminen palveluna

Haluamme ymmärtää sinun tarpeesi ja tarjota juuri siihen sopivan ratkaisun. Monista rakennusyrityksistä poiketen emme tee omaperusteista rakentamista, vaan hankkeet toteutetaan ja kehitetään aina yhdessä asiakkaan kanssa.

Kanssamme voit tehdä hyvän ja kannattavan rakennushankkeen – alusta loppuun.

#buildingmovement

Fira on luonteeltaan palveleva yritys. Luomme uudenlaista kysyntää ja parannamme rakentamisen virtausta. Parempi virtaus ja laatu syntyvät hyödyntämällä ihmisten välistä vuorovaikutusta, modulaarisuutta, digitaalisuutta ja tahtiaikaa. Paremman rakentamisen virtauksen avulla tuotamme parempaa laatua asiakkaillemme.

Yhdessä

Rakennamme turvallisesti, laadukkaasti ja ennen kaikkea ihmisiä kuunnellen. Yhteistyö eri osapuolten välillä korostuu niin suunnittelussa kuin hankkeen aikanakin. Hanke aloitetaan suunnittelemalla tarpeidenne, budjettinne ja odotuksienne mukainen lopputulos, jonka saatte sellaisena kuin tilasitte.

Kannattuvuutta ja kustannustehokkuutta

Firan rakennusliiketoiminta lähtee win-win-win-ajattelusta. Haluamme toteuttaa kanssanne projektin, joka saa kaikki sidosryhmät tyytyväisiksi. Huolellisella suunnittelulla, vakioitujen ratkaisujen käytöllä sekä luotettavalla kumppaniverkostolla varmistamme, että lopputulos on teille mahdollisimman kustannustehokas.

Läpinäkyvyyttä ja tiedolla johdettua rakentamista

Pitkälle kehittynyt mallinnuksemme varmistaa, että tiedät tarkan hinnan ja laatutason jo kauan ennen urakan aloitusta. Tiedolla johtaminen ja digitaaliset työkalumme varmistavat, että hanke on hallussa ja läpinäkyvästi johdettu.

Valitse hankkeelle sopiva urakkamuoto

Toteutamme kohteet teille ja hankkeelle soveltuvimmalla urakkamuodolla. Suosimme kaikissa linjoissa avoimia ja läpinäkyviä urakkamuotoja sekä näiden lisäksi erityisesti asunnoissa ja liike- ja toimitilarakentamisessa kokonaisvastuu-urakkaa. Parhaaseen ja kustannustehokkaimpaan lopputulokseen pääset, kun tilaat kaiken meiltä. Silloin voimme taata, että kustannuksissa ei tule yllätyksiä ja urakka valmistuu tavoiteajassa – parhaassa tapauksessa voit yhdessä meidän kanssamme toteuttaa urakan muihin tarjoajiin verrattuna jopa puolitetulla läpimenoajalla.

Kustannustietomallinnus

Firalla laskenta- ja ratkaisukehitystiimi työskentelevät tiiviissä yhteistyössä. Näin hankkeiden alkuvaiheessa tieto saadaan kulkemaan parhaalla mahdollisella tavalla osapuolten kesken. Mallintamalla projektit jo alkuvaiheessa, pystymme nopeasti tutkimaan kustannustehokkaimmat ratkaisut ja saamaan hyvinkin tarkan hinnan alustavillakin kohteen tiedoilla. Nopeasti saatu hinta vaatii taakseen paljon ammattitaitoa ja puhdasta dataa: kustannustietomallin.  

Kustannuslaskentamallillamme pystymme tarjoamaan asiakkaillemme vaihtoehtoja ratkaisujen vertailuun ja muutosten hinnoittelun, jolloin sinä pysyt kartalla eri kustannuksista ja mahdollisista hintavaihtoehdoista. Kustannuslaskelmiin voi luottaa, sillä määrät ja lasketut kustannukset ovat tarkkoja tietomallin myötä.

Ajantasainen tieto on koko ajan käytettävissä

Firan Tilannehuoneessa muodostetaan yhteistä tilannekuvaa rakennushankkeiden etenemiseen. Ennakoitavuus paranee ja riskienhallinta helpottuu, kun prosessinomistaja ja tuotannon johto analysoivat yhteen tuotua dataa säännöllisesti.

Avoin yhteistyö ja tiedolla johtaminen mahdollistavat sujuvan toiminnan sekä nopeiden tilannekuvien saamisen ja tuottamisen hankkeen eri osapuolille.

Tutustu Caseen

Tapamme toimia

Hankekehitys
Toimiva ja kannattava
hanke

Kehitämme hankkeen yhdessä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa ideasta toteutukseen.

Toimintamallimme hankekehityksessä on vuorovaikutteinen Verstas, jossa hankkeen osapuolet istuvat saman pöydän ääreen. Näin ollen tiedonvaihto ja vuorovaikutus on tehokasta ja laadukasta. Palveluihimme kuuluvat muun muassa hankekehityksen ja suunnittelun johtaminen, kannattavuuden kehitys, kustannusohjaus ja -laskenta, toteutettavuuden kehittäminen ja tuotannon valmistelu.

Lue lisää hankekehityksestä

Toteutus
Laadukas toteutus ja tyytyväinen asiakas

Yhdessä kehittämisen lisäksi parempi virtaus ja laatu syntyvät hyödyntämällä ihmisten välistä vuorovaikutusta, modulaarisuutta, digitaalisuutta ja tahtiaikaa.

Firan  kehittämä porttimalli ja tilannekuva parantavat hankkeen johtamista. Porttimallilla varmistetaan hyväksi havaittujen toimintamallien noudattaminen ja riskienhallinta. Työmaan digitaalinen työpöytä ”Tilannekuva” koostaa hankkeen olennaiset tiedot eri ohjelmistoista johtamisen tueksi.

Tutustu tilannehuoneeseen

Hankekehityksestä toteutukseen

Ota yhteyttä

Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi@fira.fi

Lauri Kaunisvirta

Johtaja
Asiakkuudet ja myynti
+358 44 564 4872
lauri.kaunisvirta@fira.fi

Topi Laine

Johtaja
Asuntorakentaminen
+358 400 792 492

Henri Mämmi

Johtaja
Toimitilarakentaminen
+358 50 346 9076

Mika Lindvall

Johtaja
Modernisointi
+358405328210

Sami Kokkonen

Johtaja
Putkiremontit & asuntokorjaukset
+358 400 204 250
sami.kokkonen@fira.fi

Jari Koivu

Toimitusjohtaja
Fira Oy
+358 40 502 4268

Lähetä viesti

Haluatko tietää lisää? Jätä meille yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä!


Menesty rakennushankkeessasi

Lataa ammattirakennuttajan opas