Etusivu Palvelut Rakentaminen

Rakennamme fiksummin, parempaa arkea varten

Building Movement

Rakennamme turvallisesti, laadukkaasti ja ennen kaikkea ihmisiä kuunnellen. Firalla on huipputason osaamista suunnitteluohjauksessa, ratkaisukehityksessä ja työmaiden tehokkaassa toteutuksessa. Olemme muun muassa vieneet laajan toimistosaneerauksen läpi seitsemässä kuukaudessa, tehneet putkiremontin kahdessa viikossa, säästäneet fiksumpien ratkaisujen avulla 8 miljoonaa euroa parkkihallin rakentamiskuluissa ja olleen mukana luomassa vuoden betonirakennetta haastavissa rakentamisolosuhteissa.

Yhteistyö eri osapuolten välillä korostuu niin suunnittelussa kuin hankkeen aikanakin. Toteutamme kohteet projektinjohtourakkana, KVR-urakkana ottaen rakentamisesta kokonaisvastuun, kokonaisurakkana tai allianssimallilla.

Kustannustietomallinnus

Firalla laskenta- ja ratkaisukehitystiimi työskentelevät tiiviissä yhteistyössä. Näin hankkeiden alkuvaiheessa tieto saadaan kulkemaan parhaalla mahdollisella tavalla osapuolten kesken. Mallintamalla projektit jo alkuvaiheessa, pystymme nopeasti tutkimaan kustannustehokkaimmat ratkaisut ja saamaan hyvinkin tarkan hinnan alustavillakin kohteen tiedoilla. Nopeasti saatu hinta vaatii taakseen paljon ammattitaitoa ja puhdasta dataa: kustannustietomallin.  

Kustannuslaskentamallillamme pystymme tarjoamaan asiakkaillemme vaihtoehtoja ratkaisujen vertailuun ja muutosten hinnoittelun, jolloin sinä pysyt kartalla eri kustannuksista ja mahdollisista hintavaihtoehdoista. Kustannuslaskelmiin voi luottaa, sillä määrät ja lasketut kustannukset ovat tarkkoja tietomallin myötä.


Rakennamme

Yhdessä

Parhaat ideat ja fiksuimmat ratkaisut syntyvät yhdessä tekemällä. Otamme mukaan käyttäjät, suunnittelijat ja toteuttajat koko hankkeen ajaksi. Näin syntyy tiloja, jotka vastaavat tarpeitaan.

Ennen rakentamista istumme hankkeen eri osapuolten kanssa saman pöydän ääreen suunnittelemaan tulevaa tilaa Verstas-toimintamallilla.

Yhteistyö jatkuu myös hankkeen edetessä, kun kokoonnumme etsimään ratkaisuja yhdessä Big Roomeihin. Innovaatiot syntyvät, kun suunnitelmat eivät jää yhden ihmisen päähän.

Big Roomeissa on kehitetty esimerkiksi As Oy Helsingin Viuhkan Noppaparveke. 

Digitaalisesti

Hyödynnämme rohkeasti digitaalisia työkaluja rakennusprosessin helpottamiseksi

Rakennamme ensin virtuaalisesti ja sitten vasta oikeasti, jotta suunnittelupöydällä pystytään valitsemaan fiksuimmat ratkaisut. Samalla hankkeen kustannukset voidaan ennustaa tarkasti etukäteen.

Hyödynnämme tietomallinnusta hankkeen alusta loppuun asti. Tietomalliosaamisen ansiosta Lahden toriparkin rakennuskustannukset putosivat 8 miljoonaa euroa.

Digitaalisten työkalujen avulla pystymme valitsemaan hankkeiden kannalta parhaimmat ratkaisut ja sitä kautta rakentamaan fiksummin. rakentamaan fiksummin.


Palvelumme

 • Hankekehitys palveluna

  Uusi liiketila kasvualueella tai vanhan pääkonttorin uudistaminen? Rakastamme ongelmien ratkomista, eikä mikään haaste ole meille liian suuri. Hankekehityksen kulmakiviä on hankkeiden kehittäminen yhdessä asiakkaiden kanssa tavoitteenamme luoda parempia tiloja ihmisille.

  Lue lisää
 • Asuntorakentaminen

  Asuntorakentamisen asiantuntijamme ottavat asuntohaasteesi vastaan ja auttavat toteuttamaan näköisenne kerrostaloratkaisun. Kehitämme, suunnittelemme ja rakennamme yhteistyössä kanssanne tavoitteenne – niin taloudellisten, kuin laadullisten – mukaisen kerrostalon.

  Lue lisää

   

 • Liike- ja toimitilarakentaminen

  Toimintamme kulmakiviä ovat yhdessä asiakkaan kanssa toteutettavat liike- ja toimitilarakentamisen projektit. Toimitilojemme kenttä on laaja – rakennamme kaikkea jätteenpolttolaitoksista kansainvälisiin pääkonttoreihin, sekä liiketiloista pysäköintilaitoksiin.

  Lue lisää
 • Modernisointi

  Usein modernisointihankkeiden lähtökohdat kuulostavat alkuun mahdottomilta. Esimerkiksi vanhojen rakennusten modernisointi uuteen käyttötarkoitukseen asettaa rakentamiseen haasteita, jotka saavat useimmat raapimaan päätänsä. Firalla me emme koe korjausrakentamista haasteena, vaan näemme siinä potentiaalia.

  Lue lisää
 • Putkiremontit

  Murramme putkiremontteihin sitkeästi liittyvät myytit tarjoamalla alan parhaan palvelukokemuksen. Suosittelemme putkiremonttiin hankemallia, jossa taloyhtiöllä, toteuttajalla. tekijöillä ja suunnittelijoilla on yhteiset tavoitteet.

  Lue lisää

Referenssejä

Raitinkartano

Espoo,
2018 - 2020

ASO Capella

2017 - 2018

Keinulaudankuja

2018 - 2019

Tikkurilan Neilikkatie 11

2017 - 2019

ATT Dirika-kortteli

2015 - 2018

Metsäkaltevatalo, koulu- ja esiopetustiloja

Hyvinkää,
2019 - 2020

Helsinki Outlet

Vantaa,
2018 - 2019

Lidl logistiikkakeskus

Järvenpää,
2017 - 2018

Technopolis Ruoholahti 3

2016 - 2018

Spinelliparkki Kivistö

Vantaa,
2018 - 2019

Ison Pajan modernisointi

Radiokatu 5, Pasila,
2016 - 2018

Maistraatinportti 2 modernisointi

2017 - 2018

Fortum pääkonttorin modernisointi

Espoo,
2017 - 2017

A Grid -kampussaneeraus

Otaniemi, Espoo,
2016 - 2017

Elisan pääkonttorin modernisointi

Rajavartijankatu 3-5, Helsinki,
2015 - 2016

Ota yhteyttä

Tarjouspyynnöt ja -kyselyt
tarjouspyynnot@fira.fi

Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muotoa
etunimi.sukunimi@fira.fi

Lauri Kaunisvirta

Johtaja
Asiakkuudet ja myynti
+358 44 564 4872

Topi Laine

Johtaja
Asuntorakentaminen
+358 400 792 492

Mikko Järvinen

Johtaja
Liike- ja toimitilarakentaminen | Modernisointi
+358 50 527 2095

Sami Kokkonen

Johtaja
Putkiremontit
+358 400 204 250

Jari Koivu

Toimitusjohtaja
Fira Oy
+358 40 502 4268