Etusivu uutiset Tiedote: Ukkoverkot ja Fira Group yhteistyöhön pilotointiprojektiin

Ajankohtaista

Tiedote: Ukkoverkot ja Fira Group yhteistyöhön pilotointiprojektiin

March 8, 2018

Uutiset

Fira Group on allekirjoittanut 13.2.2018 yhteistyösopimuksen dataoperaattori Ukkoverkkojen kanssa yksityisten LTE-mobiiliverkkojen pilotoinnista. Yksityinen verkko takaa toimivuuden haasteellisimmissakin paikoissa, taaten turvallisen yhteyden.

Ukkoverkot toteuttaa asiakkaalle rakennusvaiheen aikaiset tietoliikenneyhteydet yksityisen LTE-verkon avulla toimitila-, asunto- ja saneerauskohteisiin. Ratkaisu toteutetaan Ukkoverkkojen 2.6 GHz taajuusaluetta hyödyntäen. Ensimmäinen Firan työmaa, jossa ratkaisua pilotoidaan sijoittuu pääkaupunkiseudulle.

Rakennusten kiristyneet energiatehokkuusvaatimukset ja ympäröivät työmaat aiheuttavat häiriöitä matkapuhelinverkkojen datayhteyteen. Myös operaattoreiden haluttomuus lähteä toimimaan uusille asuinalueille niiden rakennusvaiheessa, ovat muun muassa aiheuttaneet tarvetta ratkaista ongelmaa työmaan verkkoyhteyksien osalta. Datayhteyksien toimimattomuus ja verkon hitaus hankaloittavat sovelluksien käyttöä. Samalla kellarikerroksissa tai vahvojen seinärakenteinen ympäröimänä puhelut eivät tohdi mennä läpi.

”Pilotoinnin tarkoituksena on digitalisoida työmaa sen viimeistä lenkkiä myöden, ja sitä kautta saada tieto virtaamaan koko rakentamisen ketjun läpi. Verkon myötä saamme muun muassa työmailla tehostettua aikataulutusohjelmamme, Sitedriven, käyttöä”, sanoo Fira Groupin kehityspäällikkö Niko Vironen.

”Rakennusala on kovassa murroksessa, jossa digitalisaation kautta on mahdollista saada merkittävää tehokkuutta sekä laatua rakentamisen prosesseissa. Ukkoverkkojen Private LTE 5G ready -ratkaisulla voimme merkittävästi kiihdyttää rakennusteollisuuden digitalisaatiota. Tämä kumppanuussopimus on Ukkoverkkojen kannalta erittäin mieluinen ja avaa Ukkoverkkojen edelläkävijä roolin rakennusteollisuuden digitaalisuushankkeissa”, toteaa Jouko Tuppurainen, johtaja, Ukkoverkot.

Vuonna 2014 perustettu Ukkoverkot on räätälöityjä verkkoratkaisuja maalla, merellä ja ilmassa tarjoava dataoperaattori, jonka asiakkaita ovat muun muassa Konecranes, Puolustusvoimat, Finavia, Rajavartiolaitos, VR, Suomen Erillisverkot ja useat Suomen kunnat. Ukkoverkoilla on suurinopeuksinen 2.6 GHz taajuusalue sekä toimiluvat Suomen 450 MHz taajuusalueelle. Ukkoverkkojen korkeimman taajuuden toimilupa mahdollistaa myös 5G-teknologian myötä käyttöön tulevien palvelujen tarjoamisen.

 

Lisätietoja:

Jouko Tuppurainen, johtaja, Ukkoverkot p. 040 138 8084

Niko Vironen, kehityspäällikkö, Fira Group p. 050 303 4497

Lue lisää