Etusivu uutiset Aalto Töölö ehdolla vuoden työmaaksi

Ajankohtaista

Aalto-yliopisto Töölö ehdolla Rakennuslehden vuoden 2020 työmaaksi

October 21, 2020

Uutiset

Rakennuslehden vuoden työmaa 2020 -kilpailu on parhaillaan käynnissä ja finalistien joukkoon on valittu Aalto-yliopisto Töölön päärakennuksen työmaa, jonka peruskorjaushankkeen pääurakoitsijana toimii Fira Oy yhteistyössä Caverion Suomi Oy:n kanssa. Raati valitsi monista erinomaisista ehdokkaista finaaliin kuusi työmaata ja kilpailun voittaja julkistetaan myöhemmin syksyllä.

Lue alta asiantuntijoiden arviot, miksi Aalto-yliopisto Töölö olisi sopiva valinta Vuoden työmaaksi.

Poikkeuksellinen valintaprosessi ja avoimen sopimusrakenteen edut

”Hankkeeseen haettiin urakoitsijaa, jonka organisaatio olisi paras mahdollinen sen suorittamaan. Halusimme ammattitaitoisen organisaation ja sopimusmallin, jossa urakoitsijalla on aito motivaatio toteuttaa hanke hyvällä yhteistyöllä ja tähdätä omistajan asettamiin tavoitteisiin. Firan projektisuunnitelma oli ylivoimaisesti paras ja sitä on toteutettu hyvin kehittäen läpi hankkeen. Samoin avainhenkilöiden perehtyneisyys, näkemys hankkeen läpiviemisestä, yhteistyö- ja ongelmanratkaisukyky oli haastattelutilaisuudessa vakuuttavaa. Hankkeen edetessä olemme huomanneet suunnitelman olleen aito ja sitä on noudatettu tuloksellisesti.”

– Marja Kallio, Premico Oy

Aitoa kumppanuutta ja yhteistä toiminnan kehittämistä

”Katsoimme suunnitelmia ja tulimme siihen tulokseen, että talotekniikka on hankkeessa erittäin merkittävässä roolissa ja suunnitelmissa oli paljon kehittämispotentiaalia. Tulimme siihen johtopäätökseen, että pilkkominen ja kilpailuttaminen ei kannata, vaan valitsemme hankkeeseen jo aiemmista hankkeista hyväksi havaitun kumppanin, Caverion Suomi Oy:n. Aidolla kumppanuudella toimimalla olemme säästäneet tilaajan rahojen lisäksi Firan toimihenkilöresursseja sekä aikaa, koska myös talotekniikan muutokset voidaan käydä niitä tekevän urakoitsijan kanssa läpi samassa pöydässä yhdessä tilaajan kanssa.”

– Pekka Sipponen, Fira Oy

Reaaliaikaiset digitaaliset näkymät tilanneseurannassa ja päätöksenteon ohjauksessa

”Työmaan tiedot kertyvät digitaalisten sovellusten avulla reaaliaikaisina osapuolten nähtäviksi. Halutut näkymät jaetaan infotauluille ja niitä voidaan tarpeen mukaan vaihtaa. Esimerkiksi Aalto Töölön työmaan olosuhteita (lämpötila, kosteus, paine-ero) seurataan työmaatoimistoninfonäytöltä langattomien sensoreiden avulla valituista paikoista. Lisäksi Firan tilannehuone tekee viikoittain ”nostot” mahdollisista poikkeamista, jotka täytyy kuitata.”

– Jouni Juntunen, Fira Oy

Korona-pandemia ja sen torjumiseen / tiedottamiseen liittyvät nopeat toimenpiteet

”TR-mittaustulokset ovat olleet läpi työmaan erittäin korkealla tasolla ja mukaan on liitetty myös Korona-mittaus, jonka tulos on ollut 100 %. Toimenpiteisiin ryhdyttiin välittömästi ja erityisen hyvää on ollut Tilaajalle toimitettu tilannetieto”.

– Mika Lindvall, Aalto-yliopistokiinteistöt Oy

Asiakastyytyväisyys

”Kun aikataulu, laatu, eurot ja asiakkaan tavoitteiden/tarpeiden pitäminen täyttyvät, niin ei voi olla kuin tyytyväinen. Kun ne ylittyvät, niin suorituksen pitää olla erinomainen. Nämä nykyaikaiset digitaaliset toteutukset ovat nostaneet hankkeen ihan uudelle tasolle”. Tällä työmaalla ei ole tähän mennessä kohdattu perinteisiä vastakkainasetteluja tilaajan ja toteuttajien välillä, kaikki asiat on ratkottu yhdessä saman pöydän äärellä. Toivomme menestystä tälle hankkeelle kilpailussa!

– Mika Lindvall, Aalto-yliopistokiinteistöt Oy & Marja Kallio, Premico Oy 

Lisätietoja kohteesta

Kohde: Aalto-yliopisto Töölö (ent. Helsingin Kauppakorkeakoulu)
Työmaan laajuus: n. 15 000 brm² 
Työmaan kesto: 05/2019 – 10/2020
Hankemalli: PJU tavoitebudjetilla ja asiakastyytyväisyysarvioinnilla
Pääurakoitsija: Fira Oy (yhteistyökumppani Caverion Suomi Oy)
Tilaaja: KOy Runeberginkatu 14-16 (Aalto-yliopistokiinteistöt Oy)
Valvonta: Premico Oy
ARK-suunnittelu: SARC Arkkitehtitoimisto
RAK-suunnittelu: Nodetec Oy
SÄH-suunnittelu: Sweco Oy
LVI-suunnittelu: Sweco Oy

>> Lue lisää hankkeesta Aalto Yliopiston sivuilta

Lue lisää