Etusivu uutiset SuomiAreenassa keskustellaan asumisen tulevaisuudesta

Ajankohtaista Asumisen muutos Tiedote

SuomiAreenassa keskustellaan asumisen tulevaisuudesta

June 14, 2019

Uutiset

Fira on mukana Suomen suurimmassa yhteiskunnallisessa keskustelutapahtumassa SuomiAreenassa, jossa se järjestää keskustelutilaisuuden asumisesta. ”Suomen kallein koti” -keskustelutilaisuus pureutuu suomalaisten asumisen haasteisiin ja ratkaisuihin. Mukana keskustelemassa on rivi asiantuntijoita, jotka tuntevat aihepiirin eri näkökulmista. Keskustelun avulla Fira haluaa tuoda asumisesta käytävään keskusteluun ratkaisuja.

Oma koti kullan kallis

Rakentaminen ja asuminen ovat säilyneet Suomessa lähes muuttumattomina jo vuosikymmenten ajan. Paikalleen jämähtäminen on vaikuttanut sekä rakentamisen laatuun ja hintaan. Koti on kullan kallis, ihan konkreettisestikin. Suomalaisista noin 57 prosenttia asuu omistusasunnossa ja suomalaisten tuloista menee keskimäärin 27 prosenttia asumiseen.

Keskustelussa mukana laaja joukko asiantuntijoita

Miksi asuminen on kallista? Miten voimme vaikuttaa asumisen hintaan ja tapoihimme asua? Miten saamme asumiseen lisää yhteisöllisyyttä, palveluja ja joustavuutta? Ja ennen kaikkea, millaisia innovaatioita asumiseen vaadittaisiin? Millainen on asumisen vallankumous?

Näistä ja monista muista teemoista ovat keskustelemassa kovan luokan panelistit. Mukana ovat Firan asumisosuukunta-ohjelmasta vastaava Samuel Kopperoinen, Nordnet Suomen osakestrategi Jukka Oksaharju, Bo LKV:n toimitusjohtaja Tuomo Räsänen, Futudesignin arkkitehti ja partneri Aleksi Niemeläinen, Helsingin kaupungin tonttipäällikkö Sami Haapanen ja Demos Helsingin neuvonantaja Tuuli Kaskinen.

Tule mukaan seuraamaan Suomen kallein koti -keskustelutilaisuuttamme SuomiAreenassa maanantaina 15.7. klo 16-17. Paikka: BEPOP, Yrjönkatu 22. Katso ohjelmatiedot täältä.

Keskusteluun voi virittäytyä etukäteen lukemalla panelistien blogikirjoituksia aiheesta. Julkaisemme kirjoituksia yksitellen Firan blogissa tulevina viikkoina ennen SuomiAreenaa.

Lue haastattelut blogistamme:

Mikä on parasta suomalaisessa asumisessa? – Haastattelussa Samuel Kopperoinen

Onko Suomi kallis maa asua? – Haastattelussa Jukka Oksaharju

Mielenkiintoisimmat asumisen trendit – haastattelussa Aleksi Niemeläinen

Onko kaupungistuminen uhka vai mahdollisuus asumiselle – haastattelussa Sami Haapanen

Mitä Suomalainen asuminen ja rakentaminen kaipaa lisää? – haastattelussa Tuuli Kaskinen

 

[Artikkelin kuva: Antti Partanen / SuomiAreena 2018]

Suomiareena logo

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää