Etusivu uutiset Saman katon alla: Lounas unelmien naapureille

Ajankohtaista

Saman katon alla: Lounas unelmien naapureille

July 8, 2017

Uutiset

Yhteisöllisyys ottaa uusia muotoja kaupungissa. Miten muotoillaan unelmien naapurusto, jossa voi olla yhteisöllinen itselleen sopivilla tavoilla? Fira kutsuu eri-ikäiset kaupunkilaiset lounaalle ideoimaan yhdessä unelmien naapurustoa. Tilaisuus pidetään Helsinki Design Weekin valloittamassa ”hukkatilassa”, kaupunki-installaatiossa Kaartin maneesin lipan alla. Tilaisuus sopii kaikenikäisille ja sisältää kevyen lounaan.

Firalaiset järjestävät tänä vuonna Firan 15-vuotissynttäreiden kunniaksi Helsinki Design Weekille tapahtumasarjan “Saman katon alla”, jossa keskustellaan kaupungin tulevaisuudesta kolmen eri kattauksen äärellä. Missionamme on rakentaa parempaa kaupunkia yhdessä ja saada aikaan rakennusliike – Building Movement. Kattauksien äärelle olemme kutsuneet henkilöitä, jotka ovat olleet kehittämässä, tutkimassa ja ottamassa kaupunkia haltuun eri tavoilla – heitä, jotka luultavasti tietävät aiheista paremmin kuin me. Ilmoittaudu sinäkin mukaan juttuun alla olevien linkkien kautta!

Tapahtumapaikkana tilaisuuksillamme toimii HDW HOP ENTER -installaatio, jonka ovat suunnitelleet Virkkala de Vocht Arkkitehtitoimiston Inari Virkkala ja Sofia de Vocht yhteistyössä Petri Herrala Architecturen kanssa. Graafikon sivellintä kädessä on pidellyt Marja Tikka. Installaatio sijoittuu Kaartin maneesin lipan alle, joka on rakennettu alkujaan 1950-luvulla. Katos luo sisäänkäynnin maneesiin, jonka historiaan mahtuu niin sotilaita kuin kulkuneuvojakin. Installaation nimi, Enter, peilaa tilasta toiseen, maasta toiseen ja kulttuurista toiseen siirtymisen prosessia.

Lue lisää