Etusivu uutiset Kontulaan nousee asukkaita kuvaava suurikokoinen muraali

Ajankohtaista Tiedote

Kontulaan nousee asukkaita kuvaava suurikokoinen muraali

September 10, 2019

Uutiset

Rakennusalaa uudistava Fira ja asumisen palveluita tarjoava Lumo toteuttavat suurikokoisen muraaliteoksen Helsingin Kontulaan. Muraali maalataan Keinulaudankujalla toteutettavan kerrostalohankkeen viereiseen 100 metriä pitkään ja 5-7 metriä korkeaan betonimuuriin.

Muraali kuvastaa asukkaita

Valmis muraali tulee kuvaamaan Kontulaa ja kontulalaisia ja siksi suunnitellaan yhdessä lähistön asukkaiden kanssa. Taideteoksen suunnittelu aloitetaan avoimessa tapahtumassa, jossa kaupunkilaiset saavat kertoa toiveitaan ja ideoitaan.

Ilmoittaudu tapahtumaan mukaan täällä

”Tällainen taideteos kuvastaa ja korostaa samalla koko korttelin ainutlaatuisuutta ja sen parissa työskenteleviä ihmisiä. On hienoa olla mukana tällaisessa hankkeessa, joka tuo tavanomaiseen asuntorakentamiseen positiivisia ja poikkeuksellisia piirteitä”, sanoo Firalta vastaava työnjohtaja Sampo Nieminen.

Suuren kokonsa takia taideteoksesta tulee näkyvä osa Kontulaa ja sen voi nähdä metrosta asti.

”Muraalista tulee näkyvä elementti kaupunkimaisemaan. Taideprojektin myötä uusi rakennus ja lähialue saavat oman tunnistettavan identiteetin”, kertoo kohteen pääsuunnittelija Sauli Kosonen Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy:stä.

Muraalin maalaa kuvataiteilija ja muotoilija Jukka Hakanen. Hakanen on toteuttanut useita vastaavia teoksia ympäri Suomea.

”Lähden tähän projektiin avoimin mielin, enkä halua suunnitella työtäni etukäteen ennen keskusteluja kaupunkilaisten kanssa. Minulle on tärkeää, että teos kuvastaa ympäristöään ja kaupunkilaisten ideat ja toiveet aidosti näkyvät lopputuloksessa”, Hakanen kertoo.

Tilaisuudesta kerättävien ideoiden ja toiveiden myötä Hakanen tekee muraalista suunnitelman. Maalaustyöt alkavat keväällä 2020 ja teos valmistuu kokonaisuudessaan viimeistään kesällä 2020.

Kaikille avoin tilaisuus järjestetään keskiviikkona 18.9. klo 15 Kontulatalon Wanhassa Postissa osoitteessa Keinulaudankuja 4.
Ilmoittaudu tapahtumaan mukaan täällä

Lisätietoja:

Kukka Eerola
Viestintä- ja markkinointipäällikkö,
Fira Group
+358 40 569 8715
kukka.eerola@fira.fi

Sampo Nieminen
Vastaava työnjohtaja
Fira Oy
+358 40 717 2133
sampo.nieminen@fira.fi

Lue lisää