Etusivu uutiset Fira suunnittelee yhteistyössä Xinovan kanssa tulevaisuuden rakentamisen ja asumisen ratkaisuja

Ajankohtaista Tiedote

Fira suunnittelee yhteistyössä Xinovan kanssa tulevaisuuden rakentamisen ja asumisen ratkaisuja

March 28, 2019

Uutiset

Fira ja Xinova ilmoittivat yhteistyösopimuksesta, jonka avulla kehitetään ratkaisuja Firan uusiin rakentamisen ja asumisen palveluihin.

Xinova on globaali innovaatiomarkkinaverkosto, jolla on innovaattoreita, teknologioita ja sijoittajia yli 120 maassa, ja Fira on rakennusalan ja rakennetun elinympäristön edelläkävijä. Uuden kumppanuuden myötä suunnitellaan ratkaisuja, joilla parannetaan tuottavuutta rakennustyömailla ja luodaan parempia asumisympäristöjä asukkaille.

Fira tavoittelee innovaation eturintamaan ja visioi suuria muutoksia globaalilla biljardien eurojen arvoisella rakennusalalla. Xinova yhdistää osaajat, teknologian, pääoman ja kysynnän ainutlaatuisella innovaatiomarkkinaverkostollaan, joka hyödyntää koneoppimista, hajautettuja järjestelmiä ja moderneja teknologia-alustoja maailmanlaajuisten resurssien yhdistämisessä. Globaali markkinaverkosto, jota rakennus- ja teollisuusalan maailman huippujohtajat tukevat, sekä Xinovan motivaatio ratkaista maailman suurimpia ongelmia luovat ainutlaatuisen arvolupauksen, joka tuo nämä kaksi yritystä yhteen. Yritykset pyrkivät läpimurtoihin kehittämällä digitaalisia ratkaisuja rakennusvaiheeseen ja tukemalla rakennetun ympäristön koko elinkaarta.

”Yhteistyö yhdistää kaksi alan visionääriä – Xinovan innovaatiomenetelmät ja Firan uraauurtavan asiantuntemuksen rakennus- ja elinympäristöjen alalla”, sanoo Firan älypalveluiden johtaja Jimmy Ruokolainen. ”Rakennusala on valmis disruptiolle. Monet teollisuudenalat ovat parantaneet tuottavuuttaan viime vuosikymmeninä, mutta rakennusala tekee poikkeuksen vain yhden prosentin keskimääräisellä vuosikasvulla viimeisten 20 vuoden aikana. Olemme varmoja, että yhdessä Xinovan kanssa pääsemme muutoksen eturintamaan.”

Xinovan Disruption Design -prosessi tuo oleellisen tärkeää näkemystä siitä, miten muutoksella voi disruptoida liiketoimintaa tai teollisuudenalaa niin, että esille tulevat mahdollisuudet tunnistetaan ja hyödynnetään optimaalisesti. Ainutlaatuinen lähestymistapa teollisuudenalojen tulosten analysoimiseen ja kartoittamiseen tulee tuottamaan läpimurtoja, jotka paljastavat markkinoiden tehottomat ja heikot kohdat.

”Useimmat johtajat pitävät disruptiota voimana, joka kohdataan markkinoilla, eikä asiana, jota itse suunnitellaan muutoksen määrittelemiseen ja toteuttamiseen kilpailuympäristössä”, sanoo Glenn Edens, Xinovan osakas. ”Meistä on hienoa, että Fira on päättänyt suunnitella oman tulevaisuutensa eikä alistu muiden suunnitelmiin, sillä mallimme auttaa yritystä tunnistamaan potentiaalin uusissa ratkaisuissa, jotka teknologian edistyminen mahdollistaa.”

Projektin ensimmäisessä vaiheessa Xinova analysoi innovaatiomahdollisuudet ja kartoittaa mahdolliset läpimurtokohdat asunto-, liike- ja toimitilarakentamisessa, suunnittelun, tuotannon ja käyttöelinkaaren (Design, Build, Operate – DBO) aikana. Kartoitusvaiheen tulokset sanelevat yhteistyön seuraavia vaiheita, jotka ohjaavat Firan maailmanlaajuisille markkinoille Xinovan verkoston avulla.

”Innovaatio on avain tulevaisuuteen. Meidän on edistyttävä, kun muut tulevat perässä. Meidän on oltava optimistisia silloinkin, kun muut ovat epävarmoja. Tämä onnistuu, kun annamme ihmisten kaikkialta maailmasta jakaa riskin ja palkkion matkallaan tulevaisuuteen”, sanoo Xinovan perustaja ja toimitusjohtaja Edward Jung. ”Odotan innolla yhteistyötä Firan pelottomien innovaattoreiden kanssa ja sitä, että pääsen valjastamaan kuuluisan suomalaisen kekseliäisyyden tuomaan muutosta rakennusalalle koko maailmassa. Tämä hyödyttää yrityksiä, ihmisiä ja ympäristöä tuomalla maailmanlaajuiset resurssit yhteen.” 

Firan yhteystiedot:
Jimmy Ruokolainen, älypalveluiden johtaja
Puhelin: 040 774 8935

Xinovan yhteystiedot:
(Yhdysvallat, englanniksi)
Andy Tolton, viestintä- ja markkinointipäällikkö
Puhelin: +1 425 681 2770 

(Suomi, suomeksi)
Raine Hermans, toimitusjohtaja
Puhelin: 050 411 0967

 

About Xinova
We believe problems are a good thing. There’s a fundamental misalignment of the four key pillars of innovation—technology, talent, demand, and capital—resulting in an uneven risk-reward equation for enterprises and innovators alike. We leverage the power of our global network to connect the toughest problems with the smartest minds and best resources. This opens up the path to end-to-end innovation that moves companies from idea to product on-shelf faster and with more return. Xinova is headquartered in Seattle with offices in Bangalore, Beijing, Helsinki, Hong Kong, Seoul, Singapore, Sydney, Tel Aviv, Tokyo, and Vienna. www.xinova.com

Lue lisää