Etusivu uutiset Fira rakentaa Lounavoima Oy:lle Ekovoimalaitoksen Saloon

Tiedote

Fira rakentaa Lounavoima Oy:lle Ekovoimalaitoksen Saloon

January 18, 2019

Uutiset

Salon Korvenmäen alueelle rakentuvassa Ekovoimalaitoksessa lounaisen Suomen kotitalouksien kierrätykseen kelpaamattomat jätteet hyödynnetään lähienergiaksi Salon kaupungin asukkaille ja yrityksille.

Työt Salossa alkavat tammikuussa 2019. Tavoitteena on, että ekovoimalaitoksessa käytetään jätettä polttoaineena ensimmäisen kerran tammikuussa 2021 ja se on valmis ja testattu kaukolämpöä sekä sähköä tuottava laitos kesäkuussa 2021. Hanke toteutetaan projektinjohtourakkana.

”Tämä hanke on Firan osaamisalaa. Olen itse erityisen innoissani saadessani tehdä taas yhteistyötä tilaajan projektihenkilöstön kanssa”, sanoo Fira Oy:n liike- ja toimitilarakentamisen tuotannon kategoriavastaava Ari Anttilainen.

Laitoksen rakentamiskustannukset ovat yhteensä noin 112 miljoonaa euroa. Urakka kilpailutettiin erityisalojen hankintalain mukaisina neuvottelumenettelyinä neljässä eri hankintapaketissa.

”Laitostoimittajat ovat hyviä ja kokeneita. Olemme erittäin tyytyväisiä kilpailutuksen tuloksiin”, toteaa Lounavoima Oy:n toimitusjohtaja Petri Onikki.

Lounavoima Oy on alueellinen jätteestä energiaa tuottava yhtiö, jonka omistavat Lounais-Suomen Jätehuolto Oy ja Salon Kaukolämpö Oy.

Lisätietoja antaa:
Topi Laine
Toimitusjohtaja
Fira Oy
0400 792 492

Lue lisää