Etusivu uutiset Fira rakentaa koulu- ja varhaiskasvatusympäristöjä Hyvinkäälle ja Jätkäsaareen

Tiedote

Fira rakentaa koulu- ja varhaiskasvatusympäristöjä Hyvinkäälle ja Jätkäsaareen

January 16, 2019

Uutiset

Fira toteuttaa Helsingin Jätkäsaareen HEISchools -konseptin mukaisen päiväkodin 150 lapselle ja Hyvinkään kaupungille koulu- ja esiopetustiloja yhteensä noin 250 lapselle. Molempien rakennustyöt aloitetaan maaliskuussa 2019.

”Uuden koulun ja päiväkodin rakentaminen on meille ilo. Pääkaupunkiseudulla tullaan panostamaan esiopetustiloihin ja kouluihin lähivuosina. Fira haluaa olla tässä kehityksessä mukana”, kertoo kategoriavastaava Tuomas Lankinen, Liike- ja toimitilarakentamisen hankekehityksestä.

HEISchools Jätkäsaaren laajuus on 1600brm2 ja se pitää sisällään päiväkodin lisäksi toimitilat ulkopuoliselle kahvilaoperaattorille. Hankkeen tilaaja on Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt, käyttäjänä tulee olemaan Touhula Varhaiskasvatus Oy ja päiväkoti tulee toimimaan suomalaiseen varhaiskasvatusosaamiseen perustuvan kansainvälisen HEISchools -konseptin mukaisesti. HEISchoolsin ovat konseptoineet kasvatusalan ammattilaiset yhdessä Helsingin yliopiston kanssa. Sen helposti skaalautuvan toiminnan kulmakivinä toimivat helppokäyttöisyys ja avoimuus.

Hankkeeseen toteutettiin Firan Verstas, missä hankkeen kannattavuutta, toteutettavuutta ja toiminnallisuutta kehitettiin yhdessä asiakkaan, käyttäjien ja suunnittelijoiden kanssa. Rakennustyöt saadaan valmiiksi huhtikuussa 2020.

”On hienoa olla mukana tuomassa Jätkäsaareen englanninkielistä päiväkotipalvelutarjontaa sekä kehittämässä HeiSchools konseptin lippulaivaa. Verstastyöskentely oli mielekäs valinta hankkeessa, jonka puitteissa konsortion osapuolet pystyivät yhdessä innokkaassa ilmapiirissä löytää mahdollisimman hyviä suunnitteluratkaisuja turvallisille ja terveellisille päiväkotitiloille”, sanoo projektipäällikkö Julia Astrada eQ:lta.

Hyvinkään kaupungin Metsäkaltevatalon laajuus on 5000brm2 koulu- ja esiopetustiloja noin 200 alakoululaiselle ja noin 50 esiopetuspaikkaa. Rakennustyöt saadaan valmiiksi kesäkuussa 2020.

Lisätietoja antaa:
Topi Laine
Toimitusjohtaja
Fira Oy
0400 792 492

Lue lisää