Etusivu uutiset Fira palkittiin rakennusmateriaalien hävikin pienentämisestä

Ajankohtaista Tiedote

Fira palkittiin rakennusmateriaalien hävikin pienentämisestä

August 29, 2019

Uutiset

Rakennusalaa uudistavalle Fira Oy:lle on myönnetty Vuoden Sisälogistiikka -palkinto. Palkinnon perusteena on Firan ja yhteistyökumppani Carinafourin kehittämä logistiikkajärjestelmä, jonka avulla on merkittävästi vähennetty materiaalihävikkiä. Palkinnon myönsi Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry.

Fira ja Carinafour ovat lähes kahden vuoden ajan hyödyntäneet rakennusmateriaalien logistiikkakeskusta osana rakentamisen nopeuttamiseen ja materiaalihävikin pienentämiseen tähtäävää työtään. Meriteollisuudesta lainatun ja sovelletun logistiikkajärjestelmän avulla Fira on vähentänyt putkiremonttityömaiden materiaalihävikkiä kolmanneksella.

Parempaa tuottavuutta ja rakentamisen laatua

Rakennusmateriaalin hävikin pienemisen lisäksi Fira on pystynyt logistiikkaprosessin avulla parantamaan työjärjestyksen oikea-aikaisuutta ja aikataulussa pysymistä sekä materiaalien saatavuutta työmailla. Näin on voitu parantaa työn tuottavuutta ja rakentamisen laatua.

”Vastaavat prosessit ovat arkipäivää muilla teollisuudenaloilla, rakennusteollisuudessa vielä harjoitellaan. On kannustavaa huomata, miten paljon logistiikkakeskuksen käytöllä voidaan vaikuttaa moneen eri asiaan: hävikin pienenemiseen, läpimenoaikojen lyhenemiseen, työn tuottavuuteen ja rakentamisen laatuun”, sanoo Firan putkiremonteista vastaava johtaja Sami Kokkonen.

Firan ja Carinafourin logistiikkakeskuksessa käytettävät prosessit ovat peräisin meri- ja elektroniikkateollisuudesta, joissa Carinafour on ollut mukana kehittämässä teollisen projektituotannon operointia. Yritys halusi tuoda opit rakennusteollisuuteen. Fira valikoitui kumppaniksi, koska Carinafour innostui Firan halusta ratkaista alan haasteita.

”Rakentamisen toimintamallien muuttaminen ei ole ihan helppoa, joten Firan rohkeus ja ennakkoluulottomuus lähteä pilotoimaan prosessia on todella tervetullutta”, painottaa Carinafourin hallituksen puheenjohtaja Ari Viitanen.

Pilotoinnin kautta Fira ja Carinafour ovat kehittäneet digitaalisen, operatiivisen ja konsultatiivisen valmiuden lähteä skaalaamaan rakennusteollisuuden logistista mallia kansainväliseksi palveluliiketoiminnaksi.

Lisätietoja:

Sami Kokkonen
Johtaja, putkiremontit
Fira Oy
sami.kokkonen@fira.fi
+358 400 204 250

Ari Viitanen
Hallituksen puheenjohtaja
Carinafour Oy
ari.viitanen@c4.fi
+358 40 827 2769

Lue lisää Firan putkiremonteista

Lue lisää