Etusivu uutiset Fira mukana rakennusalan kehittämiseen panostavilla LCI-päivillä 3.-5.6.2019

Ajankohtaista

Fira mukana rakennusalan kehittämiseen panostavilla LCI-päivillä 3.-5.6.2019

May 28, 2019

Uutiset

Rakennusalan tuottavuutta, laatua ja palveluasennetta on syystäkin moitittu jo pitkään. Muutamien viimeisten vuosien aikana alalla on kuitenkin tapahtunut selkeää murrosta sekä asenteissa että tekemisessä.

Yhteistoiminnalliset hankemuodot lähentävät hankkeen osapuolia. Yhdessä kehittäminen ja big roomit edistävät ihmisten välistä vuorovaikutusta ja tehokkaiden ratkaisujen syntymistä. Last Planner ja tahtituotanto hakevat ratkaisuja laadun ja tuottavuuden parantamiseen. Tähän kun lisätään vielä digitalisaation tuomat mahdollisuudet, niin meillä on oivat edellytykset hypätä iso loikka eteenpäin. Lopulta tavoitteena on kuitenkin tehdä laadukasta rakennettua ympäristöä kustannustehokkaasti ja hymyssä suin, asiakkaiden parhaaksi.

LCI:n järjestämä kolmipäiväinen Lean Construction Congress tuo alan edistyneimmät tekijät yhteen oppimaan ja parantamaan alan toimintaa

Tilaisuus järjestetään 3. – 5.6.2019 Hilton Airportissa. Kolmipäiväinen seminaari on tarkoitettu kaikille rakennusalan kehittämisestä kiinnostuneille. Tänä vuonna pääteemana on rakennusalan kulttuurin muutos kohti parempaa suorituskykyä ja yhdessä kehittämistä. Kolmen päivän korkeatasoinen infopaketti koostuu maanantain valmennuspäivästä, tiistain kansainvälisestä ja keskiviikon kotimaisesta seminaaripäivästä.

Myös Fira on tapahtuman toiminnan keskipisteessä. Tiistain 4.6. Smart Site tilaisuutta johtaa Firan kehitysjohtaja Otto Alhava ja keskiviikon 5.6. jatkuvan parantamisen ohjelmassa on mukana Firan asuntorakentamisen johtaja Topi Laine. Näyttelyn puolella messuvieraiden on mahdollista tutustua pintaa syvemmältä uuden ajan työmaan aikataulutusohjelmistoon, Fira Sitedriveen.  Lisäksi Firan hallituksessa pitkään toiminut, ja muun muassa Futuricea johtanut, Tuomas Syrjänen toimii keynote puhujana keskiviikkona 5.6., haastaen rakennusalaa työntekijöiden osallistamiseen ja johtamismallien muutokseen.

Ilmoittaudu mukaan  Katso ohjelma  Lataa ohjelma (pdf)

LCI päivät 2019

Poimintoja ohjelmasta

Maanantain valmennuspäivässä osallistavien työpajojen sessioissa paneudutaan suomalaisten lean-asiantuntijoiden johdolla Last Plannerista Big Roomiin ja huipputiimien kehittämiseen.

Tiistain kansainvälisessä seminaaripäivässä kuullaan useita kansainvälisen kärkitason lean-asiantuntijoita.

Saksalainen tahtituotannon pioneeri Kevin Mattiszik (BAUWENS Construction GmbH & Co. KG) kertoo virtautuksen ja prosessien systemaattisen kehittämisen tuomisesta osaksi yrityksen strategiaa. Mattiszik on tahtituotannon edelläkävijä projektituotannossa. Hän on ollut viemässä oppeja mm. laivanrakentamiseen ja BMW:lle.

Maailman kärkitason sairaalahankkeista kertoo kalifornialaisen Sutter Healthin yhteistoimintahankkeista vastaava Digby Christian. Niin ikään Yhdysvalloista saapuva Jessica Kelley Southland Industriesilta ja isobritannialainen Phil Langley Bryden Woodsilta esittelevät alan innovatiivisimpia kokemuksia talotekniikan esivalmistuksessa ja niiden huomioimista suunnittelussa.

Infra-alan suomalaista toimintakulttuuria haastaa Hollannin infrastruktuurista vastaavan ministeriön lean-ohjelman asiantuntija Wiebe Nijdam. Leanin oppien viemisestä työntekijätasolle ja tästä saavutettavista hyödyistä saapuu puhumaan lukuisia lean-aiheisia kirjoja kirjoittanut valmentaja ja aiheen ruotsalainen guru Dan Blücher.

Tapahtuma päätetään keskiviikon kotimaiseen seminaaripäivään, jolloin esillä ovat Suomen kovimmat tahtituotanto-caset ja pisimmälle viedyt yhteistoimintahankkeet.

Ilmoittaudu mukaan  Katso ohjelma  Lataa ohjelma (pdf)

Lisätietoja:
Lauri Kaunisvirta
Johtaja, asiakkuudet ja myynti
Fira Oy
+358 44 5644 872

Otto Alhava
CTO
Fira Oy
+358 400 792 493

Lue lisää