Etusivu uutiset Fira Modules kumppanoituu meriteollisuusyritys Carinafourin kanssa

Ajankohtaista Tiedote

Fira Modules kumppanoituu meriteollisuusyritys Carinafourin kanssa

December 10, 2019

Uutiset

Yhteistyön avulla Fira Modules mahdollistaa rakennusteollisuudelle meriteollisuuden osaamisen hyödyntämisen modulaarisen valmistuksen alueella. Fira-konserniin kuuluva Fira Modules ja Carinafour (C4) toteuttavat yhteistyön avoimilla allianssi–periaatteilla, eli yhteistyö on tiiviimpää kuin perinteinen sopimusvalmistusyhteistyö. C4 vastaa jatkossa Fira Modulesin kehittämän Bathroom 2.0 nimisen massaräätälöitävän kylpyhuonetuoteperheen valmistamisesta ja toimitusketjun kehittämisestä. Fira Modules vastaa edelleen liiketoiminnan kehittämisestä, kuten asiakkuuksista, myynnistä, tuotteista, tuotekehityksestä ja asennuspalveluista.

Fira Modules on modulaarisen rakentamisen ratkaisuihin keskittynyt yritys, joka hyödyntää massaräätälöinnin periaatteita modulaaristen ratkaisujen kehittämisessä. Se on kehittänyt Bathroom 2.0 -tuoteperheen tätä periaatetta käyttäen ja tarjoaa sitä palveluna kaikkien rakennusalan toimijoiden hyödynnettäväksi.

Fira Modulesin kylpyhuonetuoteperhe palvelee koko rakentamisen elinkaarta. Suunnittelu helpottuu valmiiksi testattujen teknisten ratkaisujen ansiosta, vaikeat työvaiheet voidaan siirtää työmaalta tehdasolosuhteisiin, laadukkaat materiaalit kestävät aikaa, tyylikkäät sekä toimivat sisustusratkaisut ilahduttavat asukkaita ja päivittäminen on helppoa. Kylpyhuonetuoteperhe on kehitetty konsortioyhteistyössä Suomen suurimpien kiinteistöomistajien ja johtavien rakennusliikkeiden kanssa.

C4 on tuotantoon ja toimitusketjunhallintaan ratkaisuja toimittava yritys, jonka erikoisosaamista ovat skaalautuvat ja oppivat tuotanto- ja toimitusketjujärjestelmät. C4:llä on vuosien kokemus muun muassa modulaaristen hyttielementtien valmistuksesta ja tuotannon kehityksestä.

“Kun näimme Fira Modulesin tuotekehityksen tulokset, olimme vakuuttuneita. On hienoa päästä tuomaan oma valmistamisen huippuosaamisemme myös modulaarisen rakentamisen avuksi. Uskomme, että tästä tulee jotain todella suurta”, sanoo C4:n perustaja ja omistaja Ari Viitanen.

“Rakentamisella on opittavaa meriteollisuudelta monella osa-alueella ja on valtavan hienoa päästä tekemään toimialarajat ylittävää yhteistyötä. Tähtäämme ylivertaiseen laatuun ja asiakaskokemukseen. Tämän yhteistyön myötä meillä on siihen kaikki edellytykset”, sanoo Fira Modulesin liiketoimintajohtaja Ville Wikström.

Modules 2.0:n valmistus sijaitsee Hämeenlinnassa ja valmistuksesta vastaa Carinafourin täysin omistama tytäryhtiö, Carina Manufacturing Oy (CaMa). Fira Modules kehittää tuotekonseptia ja CaMa monistettavaa tuotantokonseptiaan niin, että nämä yhdistämällä voidaan tähdätä myös kansainvälisille markkinoille.

Lisätietoja:

Ville Wikström, Liiketoimintajohtaja, Fira Modules, p. +358 40 566 3033
Ari Viitanen, President, Carinafour, p. +358 40 827 2769


Fira on rakennusalaa uudistava kasvuyritys, joka taistelee paremman laadun, hyvän asiakaskokemuksen ja korkean ammattiylpeyden puolesta. Kaupungit kasvavat ja elävät ihmisten mukana ja asukkaidensa ehdoilla. Fira jakaa kokemustaan ja osaamistaan, auttaa ihmisiä ja yhteisöjä rakentamaan viihtyisiä koteja, toimivia tiloja ja eläviä kaupunkeja. Fira-konserniin kuuluvat monipuolisia uudis-, korjaus- ja modernisointirakentamisen hankkeita päätoteuttajana tekevä Fira Oy ja uusia palvelukonsepteja sekä toimintamalleja kehittävä ja rakennusalaa digitalisoiva älypalvelut. Konsernin liikevaihto ja henkilöstömäärä ovat kasvaneet vuodesta 2009. Yritys työllistää tällä hetkellä yli 300 ihmistä.

Lue lisää