Etusivu uutiset Fira ja Congrid allekirjoittivat sopimuksen rakennustyömaiden digitalisoinnista

Tiedote

Fira ja Congrid allekirjoittivat sopimuksen rakennustyömaiden digitalisoinnista

March 14, 2019

Uutiset

Firalle yhdessä kehittäminen Congridin kanssa on erityisen tärkeää rakennustyömaiden digitalisoinnissa.

”Congrid on tehnyt tiivistä yhteistyötä Firan kanssa vuodesta 2013. Yhteistyömme tulokset osoittavat, miten digitaalisen viestinnän haasteet voidaan ratkaista, kun osapuolilla on kykyä ja tahtoa kehittyä”, kommentoi Congridin toimitusjohtaja Timo Makkonen.

Congrid oli ensimmäinen laajasti käytössä oleva sovellus Firan rakennustyömailla. Yhdessä Firan sovelluksien, Sitedriven ja Insiten kanssa, Congrid oli ensimmäinen, joka integroitiin Firan Open Data Platformiin. ODP ylläpitää rakennustyömaalla syntyvää dataa sekä integroi rakentamiseen liittyvät sovellukset saman katon alle.

”Sovellusten integroinnin todellinen arvo on visualisoidussa tiedossa, joka kerätään eri lähteistä. Se tarjoaa hankkeen työntekijöille ja yhteistyökumppaneille reaaliaikaista tilannetietoa”, kertoo Firan kehitysjohtaja Otto Alhava.

”Tavoitteenamme on sitouttaa kaikkia urakoitsijoita rakennusmailla käyttämään tietojen keräämiseen CongridLITEä”, kommentoi Firan Laatupäällikkö Jouko Soidinaho.

Rakentamisen laadun parempi ymmärtäminen

Firan laadunhallinta perustuu Congridin ratkaisuun, joka tarjoaa sekä pilvipohjaista alustaa että mobiilisovellusta kaikille paikan päällä työskenteleville.

”Tavoitteenamme on auttaa ymmärtämään ja huolehtimaan rakentamisen laadusta. Congridin ratkaisu on suunniteltu tukemaan avoimuutta ja sidosryhmien osallistumista”, Makkonen toteaa.

”Olemme jo kehittäneet paremman ymmärryksen työmaidemme laatukustannuksista ja työmääristä käyttämällä Congridia. Pyrimme kehittämään tuottavuutta entisestään tarjoamalla nämä tiedot hyödyllisessä muodossa kumppaneillemme ja hankinnalle”, Alhava kommentoi.

Lisätietoa:

Otto Alhava
Kehitysjohtaja, Fira Group
Puh. 0400 792 493

Timo Makkonen
Toimitusjohtaja, Congrid
Puh. 044 716 7200

Lue lisää