Etusivu uutiset Asumisosuuskunta Koskelan Lehmuksen rakentaminen on alkanut

Ajankohtaista

Asumisosuuskunta Koskelan Lehmuksen rakentaminen on alkanut

December 18, 2019

Uutiset

Koskelan historiallinen vanha sairaala-alue kokee muodonmuutoksen asuinalueeksi. Koskelantien varteen, entisen Koskelan sairaalan alueelle rakentuvaan kortteliin kohoaa myös kaikkien aikojen ensimmäinen Fira Osku asumisosuuskunta, joka on nimeltään Koskelan Lehmus. Sen rakentaminen aloitettiin marraskuussa ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa heinäkuussa 2021. Koko korttelin on määrä valmistua alkusyksystä 2021.

Koko tontille nousee neljään taloon kaikkiaan 221 uutta asuntoa. Asumisosuuskunta Koskelan Lehmus muodostuu kahdesta talosta, joissa on yhteensä 50 asuntoa. Kaksi muuta tontille rakentuvaa taloyhtiötä ovat As Oy Helsingin Koskelan Vaahtera sekä As Oy Helsingin Koskelan Tammi, jotka Fira myös rakentaa.

Rakentamisen ensimmäisessä vaiheessa tehdään korttelin yhteisiä aluerakennustöitä. Kaivinkoneet kaivavat tontilta maata pois 1 000 kuorma-autollisen verran ja kaivetun montun reunat pontataan maansortumien ja pohjaveden vuodon estämiseksi. Kaivuutöiden valmistuttua päästään rakentamaan korttelin yhteistä parkkihallia ja muita maanalaisia tiloja.

Kauniita koteja suojaisalla sisäpihalla ja hyvien kulkuyhteyksien varrella

Koskelan Lehmuksessa pääsee kotitalon rappukäytävästä suoraan hissillä parkkihallissa olevaan lämpimään autoon. Jos liikkuu mieluummin julkisilla, kulkee Koskelan läpi useita busseja. Bussien lisäksi ratikkapysäkit ja Käpylän juna-asema on kävelymatkan päässä.

Rakennettavaan kortteliin muodostuu suojaisa ja monimuotoinen sisäpiha leikki- ja oleskelualueineen. Rakennettavat talot ovat arkkitehtonisesti hillittyjä ja moderneja, joten ne sulautuvat hyvin ympäristöönsä sekä väreiltään että rakennusmateriaaliltaan.

Asumismukavuutta osuuskuntalaisille tuovat mm. uuden kodin laadukkaat pintamateriaalit, iso parveke tai kattoterassi sekä lattialämmitys. Asuntojen neliöitä ei ole tuhlattu saunoihin, mutta saunomisesta pitävät pääsevät nauttimaan löylyistä molempien talojen ylimmissä kerroksissa olevissa talosaunoissa, joista pääsee terassille vilvoittelemaan.

Asumisosuuskunnan talot nousevat tontin luoteissivulle, rajoittuen Rohtotarhan puistoon. Asumisosuuskunta Koskelan Lehmuksessa on yksi yksiö, 24 kaksioita, ja loput kolmioita ja neliöitä. Yksiötä lukuun ottamatta kaikista asuntotyypeistä löytyy vielä muutamia vapaita asuntoja. Katso tästä löytyisikö Lehmuksesta myös sinulle uusi koti.

Mikä on asumisosuuskunta?

Asumisosuuskunta on jäsentensä omistama osuuskunta, jonka jäsenet ovat solmineet ryhmärakennuttamissopimuksen. Osuuskunta rakennuttaa itselleen kiinteistön, jota se hallinnoi ja jonka asuinhuoneistoja se vuokraa jäsenilleen. Osuuskunnan jäsenet pääsevät siis nauttimaan vuokra-asumisen helppoudesta sekä omistusasumisen eduista.

Ole oma vuokranantajasi – pääset vaikuttamaan omaan asumiseesi

Asumisosuuskunnan jäsenet pääsevät aidosti vaikuttamaan osuuskunnan toimintaan ja sitä kautta omien asumiskustannustensa suuruuteen sekä muihin mahdollisiin asumisen etuihin ja palveluihin.

Asumisosuuskunta Koskelan Lehmuksen asuntoihin pääsee kiinni maksamalla asuntokohtaisen liittymismaksun, joka on vain 16 % rakentamiskustannuksista. Lisäksi osuuskunnalle maksetaan kuukausittaista vuokraa, joka kattaa todelliset asumiskulut. Välikäsiä, kuten ulkopuolista sijoittajaa ei ole, joten periaatteessa osuuskunnan jäsen on itse oma vuokranantajansa. Tarkempia tietoja osuuskunta-asuntojen hinnoista löydät täältä.

Koskelan Lehmus - Fira Osku

Lue lisää