Rajamäen Uimahallin peruskorjaus ja laajennus

Rajamäen uimahalli Oy

Vuosi
2014 - 2015

Sijainti
Kuntolanpolku 1, Rajamäki

Kategoria
Liike- ja toimitilarakentaminen

Laajuus
4 000 brm2

Pääsuunnittelija
Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy

Urakkamuoto
Projektinjohtourakka


Kohteen kuvaus

Kustannussäästöjä ja tiivistä yhteistyötä

Rajamäen uimahalli peruskorjattiin kokonaisuudessaan ja uimahallia laajennettiin noin 2 000 m2. Laajennuksen myötä uimahalliin tehtiin 3 uutta allasta sekä uusi kuntosali. Hankkeessa kehitettiin aktiivisesti suunnitteluratkaisuja, joilla saatiin merkittäviä kustannussäästöjä. Integroidun toimintatavan työkalut, kuten jokaviikkoiset Big Room -suunnittelukokoukset, mahdollistivat eri osapuolten yhteistyön ja arvon luomisen hankkeelle.

”Fira on keskusteleva ja osaava kumppani, joka sai vietyä hankkeen läpi etuajassa. Ei ollut sellaista asiaa tai ongelmaa, josta emme olisi voineet keskustella. Rakentava keskustelu johti aina hyvään tulokseen ja tehdyt kompromissit miellyttivät kumpaakin osapuolta. Fira ei toiminut pelkästään rakentajana, vaan myös palveluntuottajana ja piti meidät ajan tasalla koko projektin ajan. Fira sai todella hyvin kiinni visiostamme olla Suomen ekologisin uimahalli, ja tämä visio näkyi myös heidän toiminnassaan.”
– Juha Ahonen, Rajamäen Uimahalli

Hallin laajennus toteutettiin siten, että uusi ja vanha puoli muodostavat toimivan ja saumattoman kokonaisuuden. Tavoitteena oli, ettei uimahallissa vieraileva ei havaitse uuden ja vanhan tilan eroa. Rajamäen uimahalli on noin 40 000 asukkaan Nurmijärven kunnan ainoa uimahalli.

Uudet tilat ovat todella hyvät ja olemme olleet tyytyväisiä. Altaita on tullut lisää, kuntosali ja peseytymistilat ovat paljon parempia ja naiset ovat kauniimpia. Tilaa on enemmän eikä ole enää ruuhkia.

– Rajamäen uimahallin vakioporukka “The Boys”

 

Muita projekteja

As Oy Kankurinkatu 4 - "Customer service made me happy!"

Kankurinkatu 4, Helsinki
2014 - 2015

Kauppakeskus Kluuvin saneeraus

Aleksanterinkatu 9, Helsinki
2014 - 2015