Etusivu referenssit Technopolis Ruoholahti 3

Technopolis Ruoholahti 3

Technopolis Oyj

Vuosi
2016 - 2018

Kategoria
Liike- ja toimitilarakentaminen

Laajuus
19631 m2 lämmin bruttoala

Pääsuunnittelija
Arkkitehtitoimisto L Arkkitehdit Oy

Urakkamuoto
KVR-urakka


Kohteen kuvaus

 

Pitkäaikainen yhteistyö luo edelletykset menestyksekkäille hankkeille

Helsingin Ruoholahteen Technopoliksen toimistokokonaisuutta laajennettiin toimistotalolla ja pysäköintitilalla. Kohteeseen toteutettiin paikallamuurattu julkisivu ja lasirakenteet. Alueelle rakennettiin myös pihakannet pysäköintitilan päälle.

Kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja palveluihin erikoistunut Technopolis on nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä pörssiyhtiö, joka on toteuttanut yhteistyössä Firan kanssa useita kiinteistöurakoita pääkaupunkiseudulla. Keväällä 2018 Firalla ja Technopoliksella oli käynnissä kaksi uudiskohdetta- Technopolis Ruoholahti ja Aviapolis H-talo.

”Talosta tuli edustavan näköinen sekä sisältä että ulkoa. Pitkäaikainen yhteistyö Technopoliksen kanssa luo sujuvat edellytykset menestyksekkäillle hankkeille.” Ari Anttilainen, Liike- ja toimitilojen kategoriavastaava.

Korkean laatutason toteutus vastaa Technopoliksen odotuksia

Helsingin Ruoholahteen 2018 valmistui Technopoliksen kolmas toimitilakiinteistö, Ruoholahti 3. Hanke toteutettiin Suunnittele ja Rakenna -urakalla. Technopolis on tyytyväinen lopputulokseen – laatutaso on korkea ja kiinteistö lähes täynnä vuokralaisia.

Ruoholahdessa on samalla alueella jo kaksi muuta Technopoliksen toimitilarakennusta, Ruoholahti 1 ja Ruoholahti 2. Uusi Ruoholahti 3 on kokoluokaltaan näistä suurin.

– Tavoitteenamme oli, että hanke toteutuisi suunnitellun aikataulun ja budjetin mukaisesti. Siihen kyllä päästiin, toteaa Jari Heinonen, Technopoliksen Head of Property Development.

Fira vastasi haasteisiin onnistuneesti

Ruoholahden alueella on Heinosen mukaan melko korkeat kaupunkikuvalliset vaatimukset. Kaavavaatimuksissa on muun muassa punatiiltä ja lasia. Omat vaatimuksensa asettaa tietysti myös Technopolis-konsepti, johon kuuluvat muuntojoustavat tilat. Lopputulos on odotusten mukainen.

– Roolini oli täyttää kiinteistö vuokralaisilla. Siinä onnistuttiin hyvin. Käyttöasteemme on tällä hetkellä vähän reilut 80 %, iloitsee Jarkko Mylly, Technopoliksen Business Unit Director.

– Fira on pystynyt vastaamaan pääosin hyvin niihin haasteisiin, mitä meidän vuokralaisiltamme ja käyttäjiltämme on tullut, Mylly sanoo.

Technopoliksen tavoitteet ovat täyttyneet

Technopolis on tyytyväinen lopputulokseen ja siihen tuotteeseen, mikä rakennusprosessin myötä onnistuttiin luomaan. Laatutaso on korkea ja kiinteistö lähes täynnä. Technopoliksen tavoitteet ovat siis täyttyneet hyvin.

–  Aina kun kävelen sisään, tulee minulle sellainen olotila, kuin tulisin viiden tähden hotellin aulaan, Mylly kuvailee.

– Fira on mielestäni edistyshakuinen yritys. Siellä ihan oikeasti yritetään miettiä näitä juttuja vähän uudella tavalla. Heillä on sellainen positiivinen tekemisen henki. Usein sanotaan, että rakennusliikkeet ovat konservatiivisia. Siinä Fira on mielestäni poikkeus, Heinonen summaa.

Lue lisää liike- ja toimitilarakentamisen palveluistamme

Rakennettuja tarinoita -ebook

Muita projekteja

ATT Dirika-kortteli


2015 - 2018

As Oy Jätkäsaaren Valo


2016 - 2018