Etusivu referenssit Recticel Insulation

Recticel Insulation

Recticel Insulation Oy

Vuosi
2017 - 2018

Sijainti
Mäntsälä

Kategoria
Liike- ja toimitilarakentaminen

Laajuus
16000 m2

Pääsuunnittelija
Recticel Insulation Oy

Urakkamuoto
KVR-urakka


Kohteen kuvaus

Kansainvälinen hanke kotimaassa

Fira urakoi uuden tuotanto-, varasto- ja toimistotilan Mäntsälään belgialaiselle Recticel Insulation Oy:lle.

Prosessi edellä tehdyt tilat

Loppukesästä 2018 Mäntsälään valmistui eristystehdas. Nopeasti alkuun lähtenyt hanke kehitettiin yhdessä asiakkaan kanssa, urakkamuotona oli KVR eli kokonaisvastuurakentaminen.

Alun perin asiakkaan tarkoituksena oli saneerata vanhasta ja tyhjilleen jääneestä varastorakennuksesta itselleen sopiva tehdas. Avoimen ja osallistavien keskusteluiden myötä asiakas päätti rakennuttaa itselleen kokonaan uuden tehtaan Mäntsälästä löytyneelle tontille. Työt alkoivat maanrakennustöillä syyskuussa 2017 ja tilat luovutettiin vaiheittain touko-elokuun 2018 aikana asiakkaalle.

Arvo syntyy vuorovaikutuksessa

Asiakkaan auttaminen, avoimuus ja osallistava lähestymistapa olivat hankkeen keskiössä. Belgialaisen asiakkaan tarpeita ja vaatimuksia kuunneltiin tarkasti, erityisesti prosessin osalta, ja kerroimme asiakkaalle avoimesti, miksi erilaiset ratkaisut sopivat hankkeen luonteeseen ja juuri heidän tarpeisiin.

Kustannustietomallin avulla valmistimme asiakkaalle alustavia ajatuksia kohteesta jo ensimmäiseen tapaamiseen. Neuvotteluiden edetessä tutkimusmatka asiakkaan olemassa oleviin tehtaisiin laajensi kokonaisymmärrystä asiakkaan tarpeista. Samalla myös tilaajalle konkretisoitui ideoita siitä, millaisia mahdollisuuksia uuden tehtaan toteutuksessa on.

”Rehellisyys ja vilpitön halu tuottaa asiakkaalle paras mahdollinen lopputulos”, olivat Firan asiakkuus- ja myyntijohtajan, Lauri Kaunisvirran mukaan tekijät, joilla hanke sinetöitiin.


LATAA REFERENSSITARINAMME TÄSTÄ


Viestintä korostuu kansainvälisissä projekteissa

Kun asiakas istuu toisella puolen Eurooppaa, viestintä näyttelee tärkeää osaa hankkeessa. Päätöksenteko ja viestiminen projektin edistymisestä pitää miettiä tarkoin, jotta vastaanottaja ymmärtää tilanteen oikealla tavalla.

”Puolueeton ja asiakkaan etuja valvova taho on asiakkaan ja toteuttajan etu erityisesti kansainvälisissä hankkeissa. Tässä hankkeessa rakennusvalvoja oli tärkeä apu asiakkaalle, erityisesti kun suomalainen tapa rakentaa oli asiakkaalle entuudestaan tuntematon”, toteaa hankkeen vastaava mestari Juuso Riikonen.

Digitaaliset työkalut sujuvoittamassa arkea

Kohteessa pilotoitiin ArCADia-sovellusta, joka tuo BIM tietomallin puhelimeen. Sen avulla esimerkiksi työmaan valmiusastetta pystytään seuraamaan reaaliaikaisesti työmaalta ja toimistolta käsin.

Ohjelman avustuksella työntekijälle saadaan tietomallista hänen työtään koskevat informaatio. Näin esimerkiksi putkiasentaja pystyy tarkistamaan, mihin putket ovat suunniteltu tulevan.

Kun tieto saadaan virtaamaan kaikille, säästyy aikaa, koska tietoa ei tarvitse lähteä hakemaan työmaatoimistosta jalan. Samalla ohjelma toimii virhe ja puuteluettelona – korjauksien hoitamista pystytään näin seuraamaan reaaliajassa.

Lue lisää liike- ja toimitilarakentamisesta


Rakennettuja tarinoita -ebook

Muita projekteja

A-Kruunu Kirkkonummen Tarutie

Kirkkonummi
2017 - 2019

Maistraatinportti 2 modernisointi


2017 - 2018