Etusivu referenssit As Oy Hgin Retkeilijänkatu 3-7

As Oy Hgin Retkeilijänkatu 3-7

Pohjola Asuntorahasto I Ky

Vuosi
2013 - 2015

Sijainti
Retkeilijänkatu 3-7, Helsinki

Kategoria
Asuntorakentaminen

Laajuus
5 305 brm2; 76 asuntoa

Pääsuunnittelija
Arkkitehtitoimisto Konkret Oy

Urakkamuoto
KVR-urakka


Kohteen kuvaus

OP Kiinteistösijoitus ja Fira toteuttivat yhteistyössä Helsingin Rastilaan kolmen talon asunto-osakeyhtiön. Rakennuttajapäällikkö Kari Kangasmaan mukaan projekti valmistui tavoitteiden mukaisesti eikä mistään tarvinnut vääntää. Yhteistyö Firan kanssa jatkuu useamman rakennusprojektin muodossa.

Helsingin Rastilan metroaseman kupeeseen valmistui kesällä 2015 kolmesta asuinkerrostalosta koostuva asunto-osakeyhtiö Retkeilijäntie 3–7. Yhteensä 76 vuokra-asuntoa sisältävä kohde toteutui Firan ja OP-Pohjolan yhteistyössä. Pohjola-ryhmässä yli 20 vuotta työskennelleen rakennuttajapäällikkö Kari Kangasmaan mukaan hanke oli mielenkiintoinen ja haasteellinen.

-Käynnistelimme hankkeen myötä yhteistyötä Firan kanssa ja tämä oli ensimmäinen yhteinen kohteemme. Merkillepantavaa tässä oli se, että tontit olivat erittäin ahtaita ja ne ovat aivan metroaseman vieressä. Kaikki työvaiheet ja logistiikka olivat todella haastavia rakennusliikkeen kannalta, Kangasmaa luettelee.

Firan Big Room -ajattelusta toimiva elementti suunnitteluun

Kangasmaan mukaan Firan lähestyminen rakentamiseen ja kokonaisuuteen sai OP Kiinteistösijoituksen valitsemaan rakennusliikkeekseen nimenomaan Firan isompien rakennusliikkeiden sijaan.

– Firan toiminta oli enemmän meidän fokukseemme sopivampi. Halusimme erilaisen rakennusliikkeen, joka on notkea, suoraviivainen ja innovatiivinen. Hanke toteutui tavoitteiden mukaisesti aikataulussa ja melkein täyteen vuokrattuna – ja sitähän me juuri haimme, Kangasmaa hymyilee.

Firan vuorovaikutteinen “Big Room” -ajattelumalli tuli Kangasmaan mukaan uutena elementtinä suunnittelutyöhön.

– Se sujui odotuksia paremmin ja osoittautui hyväksi malliksi. Alusta lähtien Firan suunnitteluohjaajat kuuntelivat tavoitteitamme ja sovimme niistä kaikki yhdessä. Hankekehitys sujui joustavasti ja sujuvasti eikä mistään tarvinnut vääntää. Edes hinnasta, Kangasmaa naurahtaa.

“Tämä oli Firan näytönpaikka”

Firan ja OP:n yhteistyössä oli alusta lähtien ajatus useammastakin yhteishankkeesta.

Tämä oli Firan näytönpaikka. Lopputulos oli tavoitteiden mukainen ja asukastyytyväisyys on ollut hyvällä tasolla. Yhteistyö jatkuu ja meillä on useampia hankkeita käynnissä. Kangasmaa huomauttaa, että aina rakentamisessa rapatessa roiskuu ja tekiessä sattuu, mutta Firan suhtautuminen ongelmien selvittelyyn on ollut kehujen arvoista.

– Olen edelleen sitä mieltä, että Fira on yksi parhaista rakennusliikkeistä siitä mielessä, että kissa voidaan nostaa pöydälle ja sieltä löytyy aina keskustelukumppani. Asioista voidaan puhua ja sopia ja niihin reagoidaan nopeasti. Fira on avoin, vastuullinen ja joustava, Kangasmaa summaa.

Lue lisää asuntorakentamisen palveluistamme


New call-to-action

Muita projekteja

As Oy Mäkitorpantie 25 ja 27 - "Tämä oli hoidettu hyvin!"

Mäkitorpantie 25, Helsinki
2015 - 2016

Pikimetsä 1

Nummitie 25, Klaukkala
2013 - 2015