Etusivu referenssit Myyrmäen keskustan pohjoiskortteli

Myyrmäen keskustan pohjoiskortteli

HOAS | Yrjö ja Hanna –säätiö | Lumo Kodit Oy

Vuosi
2020 - 2023

Sijainti
Vantaa

Kategoria
Asuntorakentaminen

Laajuus
316 asuntoa / 77 855 brm²

Urakkamuoto
Kokonaisurakka


Kohteen kuvaus

Elinvoimaa radanvarteen

Syksyllä 2020 alkanut hanke on hyvässä vauhdissa. Fira Oy on mukana kehittämässä Myyrmäen keskustan pohjoiskorttelia yhdessä Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (HOAS), Yrjö ja Hanna –säätiön ja Lumo Kodit Oy:n kanssa. Kohteet valmistuvat kesällä 2022 ja alkuvuodesta 2023. Koko korttelin valmistuessa alkuvuodesta 2023 alueelle on syntynyt yhteensä 316 uutta asuntoa.

Uuden asuinkorttelin valmistumisen myötä Myyrmäen keskusta saa uutta eloa asuinrakennusten, liiketilojen ja palvelevien yhteistilojen myötä.

Myyrmäen ydinkeskustaan rakentuu 316 uutta vuokra- ja aso-kotia

Kohtuuhintaisille, viihtyisille ja hyvillä paikoilla sijaitseville opiskelijakodeille on pääkaupunkiseudulla kova tarve. Myyrmäen pohjoiskortteliin kohoavaan kahdeksankerroksiseen ARA-rahoitteiseen Hoasin opiskelijataloon rakentuu yhteensä 124 uutta kotia opiskelijoille sekä yksi liiketila. Viihtyvyyttä lisäävät maksuttomat saunatilat, pesula ja kerhohuone.

Vantaan Katariina

Yrjö ja Hanna ASO-Kotien kohde, Vantaan Katariina, on kahdeksankerroksinen kerrostalo, johon tulee 35 asumisoikeusasuntoa sekä kaksi liiketilaa. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, kooltaan 34,5–64,5 m2. Kesällä 2022 valmistuvan talon ylimmän kerroksen asukastila ja iso kattoterassi tarjoavat mukavat puitteet asukkaiden yhteiselle tekemiselle, jota tukee myös asukaskoordinaattori. Katariinan kodeissa oleskelutilat jatkuvat luonnollisella tavalla yhteiselle sisäpihalle, joka muodostaa oivallisen paikan viettää aikaa yksin, yhdessä tai naapureiden kanssa.

Lumo Kodit

Lumo Kodit Oy:n kuusitoistakerroksiseen tornitaloon ja yhdeksänkerroksiseen lamellitaloon rakentuu yhteensä 157 Lumo-kotia. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita ja ne vastaavat esimerkiksi kahden aikuisen tai pienen perheen toiveisiin. Lumo-kotien asukkaita palvelevat myös viihtyisä yhteispiha ja maanalainen paikoitushalli.

> > Lue lisää tiedotteesta 

>> Tutustu asuntorakentamisen palveluihimme

Muita projekteja

Kontulan Opiskelijatalo

Helsinki
2021 - 2022

Postipuisto, Avara

Helsinki
2020 - 2021