Etusivu referenssit As Oy Helsingin Karavaanikuja 2

As Oy Helsingin Karavaanikuja 2

VVO Kodit Oyj

Vuosi
2016 - 2017

Sijainti
Karavaanikuja 2, Helsinki

Kategoria
Asuntorakentaminen

Laajuus
n. 13 400 brm2

Pääsuunnittelija
Arkkitehtitoimisto Konkret Oy


Kohteen kuvaus

Fira rakentaa VVO:lle Lumo-vuokra-asuntoja Rastilaan metroaseman viereen. Rastilan Karavaanikuja 2:een tulee yhteensä 200 asuntoa, joista osassa on merinäköala. Karavaanikuja 2 on VVO-konsernin historian suurin kohde. Karavaanikuja 2 on Firan ja VVO:n toinen yhteishanke Rastilan alueelle. Metroaseman viereen nouseva Retkeilijänkatu 1 valmistui syksyllä 2016, ja siihen tuli yhteensä 81 asuntoa.

Yhteisiä autoja ja yhdessä suunnittelua

Asukkaiden käyttöön tuli kuusi yhteiskäyttöautoa, jotka täydentävät alueen julkista liikennettä. Myös Retkeilijänkatu 1:ssä on käytössä yhteiskäyttöautopalvelu. Kohteesta löytyy niin kaksikerroksisia kauniine merimaisemineen varustettuja koteja kuin kompakteja yksiöitäkin.

Karavaanikuja 2 on kehitetty VVO:n kanssa Firan Verstas-mallilla, ja kohteen suunnittelu toteutettiin Big Room -työskentelyllä yhdessä arkkitehdin ja muiden suunnittelijoiden kanssa.

Verstaassa saman pöydän äärelle kokoontuvat hankkeen kaikki osapuolet, jolloin käyttäjät ja rakentajat pääsevät yhdessä keskustelemaan ja jakamaan tietoa keskenään. Verstas tuo ratkaisun siihen ongelmaan, että käyttäjät puhuvat käyttäjää ja rakentajat rakentajaa ja toimii ikään kuin tulkkina eri osapuolten välillä

Toimintamallin taustalla on hankekehityksen huipputiimi, joka tuottaa päätöksenteon tueksi kustannustietoa ja ratkaisuvaihtoehtoja. Yhdessä varmistamme, että asiakkaamme tavoitteet toteutuvat.

 

Muita projekteja

As Oy Castréninkatu 20 - "Erinomainen projekti, kiitos!"

Castréninkatu 20, Helsinki
2013 - 2013

Pasilanportin modernisointi

Kyllikinportti 2, Helsinki
2016 - 2017