Etusivu referenssit A-Kruunu Kirkkonummen Tarutie

A-Kruunu Kirkkonummen Tarutie

A-Kruunu Oy

Vuosi
2017 - 2019

Sijainti
Kirkkonummi

Kategoria
Asuntorakentaminen Modules

Laajuus
4600 kem2

Pääsuunnittelija
Ari Bungers

Urakkamuoto
KVR-urakka


Kohteen kuvaus

Modulaarisen rakentamisen etuna on valmiusasteen kasvattaminen

Fira Oy rakensi Kirkkonummen Tarutielle kaksi asuinkerrostaloa. Talot ovat ensimmäiset rakennukset, joissa on käytetty Fira Modulesin talotekniikka- ja kylpyhuonemoduuleja. Modulaarinen rakentaminen mahdollistaa valmiusasteen kasvattamisen, kun osa sisävaiheista saadaan tehtyä valmiiksi tehtaalla.

Tarutien taloihin valmistui yhteensä 83 vuokra-asuntoa. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Molempien talojen yläkertoihin rakentui saunatilat ja varastotiloja. Asuntoihin asennetut Fira Modulesin talotekniikka- ja kylpyhuonemoduulit on valmistettu tehtaalla Hämeenlinnassa.

– Tämä on ensimmäinen kohde, jossa näitä moduulielementtejä pilotoidaan, kertoo Fira Oy:llä ja Tarutien työmaalla vastaavana työnjohtajana työskentelevä Juho-Pekka Koski.

Moduulielementit on helppo asentaa

Moduulielementit saatiin Kosken mukaan asennettua päällekkäin suhteellisen helposti. Uuden toimintatavan opettelu otti tietysti aikansa, mutta loppuvaiheessa moduuleja saatiin asennettua yhden päivän aikana jopa noin kahdeksan.

– Oppimiskäyrä niin sanotusti nousi loppua kohden, Koski toteaa.

– Modulaarisen rakentamisen etuna on valmiusasteen kasvattaminen. Valmiusaste kasvaa, kun osa sisävaiheista saadaan tehtyä valmiiksi tehtaalla. Fira Modulesilta on ollut väkeä auttamassa meitä ja katsomassa, että asennukset menevät niin kuin pitää, Koski jatkaa.

”Yhteistyö Fira Modulesin kanssa on ollut mukavaa”

Kokonaisuutena yhteistyö Fira Modulesin kanssa on sujunut Kosken mielestä mutkattomasti. Hän kokee, että he ovat saaneet tarvitsemansa tuen ja pystyneet puolestaan auttamaan Fira Modulesia tuotekehityksessä.

– Yhteistyö Fira Modulesin kanssa on ollut mukavaa ja helppoa. On ollut hienoa olla tekemässä jotakin uutta ja ensimmäistä kertaa tehtävää asiaa, Koski iloitsee.


Lataa ilmainen tietomalli

Muita projekteja

Lidl logistiikkakeskus

Järvenpää
2017 - 2018

Recticel Insulation

Mäntsälä
2017 - 2018