Etusivu referenssit Kalasataman Korttelitalo, vaihe 2

Kalasataman Korttelitalo, vaihe 2

Helsingin kaupunki

Vuosi
2019 - 2020

Sijainti
Helsinki

Kategoria
Liike- ja toimitilarakentaminen

Laajuus
5664 brm²

Pääsuunnittelija
JKMM Arkkitehdit

Urakkamuoto
Projektinjohtourakka


Kohteen kuvaus

Korttelitalon 2. vaihe on valmistunut Sörnäisten kaupunginosaan, Sörnäistenniemen asemakaava-alueella olevalle tontille.

Hankkeen 2. vaihe toi Korttelitaloon kolmannen kerroksen jo olemassa olleiden kahden lisäksi. Laajennuksessa toimii suomenkielisen perusopetuksen luokkatasot 3-9. Innovatiiviset ja monimuotoiset tilat on suunniteltu uudenlaisen opetuksen ja oppimisen mahdollistamiseen, jossa yhteisöllisyyden ja sosiaalisten taitojen kehittäminen on mahdollistettu siirtoseinillä muunneltavilla tiloilla joissa ei ole laisinkaan käytäviä.

Oppimistiloissa hyödynnetään paitsi ympäristöä, mutta myös teknologiaa joka näkyy paitsi audiovisuaalisena oppimisympäristönä, mutta myös ilmanvaihtona joka on toteutettu ultraäänimittauksella varustetuilla ilmamääräsäätimillä joilla vaihteleviin ihmismääriin voidaan helposti reagoida.

Iltaisin ja viikonloppuisin tilat ovat myös muiden kuin koululaisten käytössä, joka on huomioitu rakennuksen kulkureittien suunnitelussa.

Korttelitalosta järjestettiin arkkitehtuurikilpailu, johon hankkeen molemmat vaiheen sisältyivät. Hankkeessa tavoiteltiin pitkäaikaiskestävää, energiatehokasta ja helposti huollettavaa rakennusta. Suunnittelussa ja toteutuksessa kiinnitettiin erityisesti huomiota mm. paloturvallisuuteen, valaistukseen, äänenvaimennukseen sekä sisäilmaan.

Erityislaatuisen kohteesta tekee erityisesti rakennuksen vaihteleva katon muoto, jonka vuoksi vesikaton jokainen elementti oli yksilöllinen. Työmaan ulkopuolella rakennettujen elementtien valmistus aloitettiin jo hyvissä ajoin ennen vesikaton rakentamista.

>> Lue lisää toimitilarakentamisesta

Muita projekteja

Koskelan Tammi - Kilo Invest

Helsinki
2020 - 2021

As Oy Maria Jotunintie 4-12

Helsinki
2020 - 2022