Etusivu referenssit Fregatti Dygdenin kuja

Fregatti Dygdenin kuja

A-Kruunu Oy

Vuosi
2018 - 2019

Sijainti
Helsinki

Kategoria
Asuntorakentaminen

Laajuus
4528 brm²

Pääsuunnittelija
Inaro Oy

Urakkamuoto
Kokonaisvastuu-urakka


Kohteen kuvaus

Ihannekohde urbaaneille lapsiperheille

Helsingin Sompasaaressa sijaitseva Fregatti Dygdenin kujan hanke toteutettiin kokonaisurakkana A-Kruunu Oy:lle. Taloon valmistui yhteensä 40 ARA-vuokra-asuntoa. Han­ke kuu­luu Hel­sin­gin kau­pun­gin Ke­hit­ty­vä ker­ros­ta­lo -oh­jel­maan.

“Yhä useampi lapsiperhe haluaa asua kaupunkien keskustoissa, mutta usein esteeksi muodostuu huonosti toimivat asuntopohjat tai asumisen hinta. Hyvän suunnittelun ja ARA-korkotukilainan avulla lapsiperheille saadaan toimivia asuntoja kohtuuhintaan urbaaniin ympäristöön”, kertoo A-Kruunu Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

Kohteen suunnittelua varten selvitettiin asukashaastattelujen kautta pienperheiden asumisen käytäntöjä. Selvitys tehtiin yhteistyössä Inaro Oy:n arkkitehtien kanssa ja tutkimuksen toteutti tekniikan tohtori Johanna Lilius. Haastattelujen lisäksi toteutettiin kaksi työpajaa, joihin kutsuttiin asukkaita kommentoimaan alustavia suunnitelmia.

Asukkaiden arjen toiminnat tehokkaasti huomioon ottava suunnittelu mahdollistaa, että samaan neliömäärään saadaan enemmän toiminnallisuutta. Tavoitteena on helpottaa lapsiperheiden arkea niin asunnoissa kuin myös yhteis- ja ulkotiloissa.

Fregatti Dygdenin kujan asuntojen suunnittelussa on lähtökohtana pidetty keskeistilan ideaa eli keittiö-olohuonetilan toimintaa perheen keskeisenä yhteistilana johon liitetään tasa-arvoisia makuuhuoneita. Huoneet ovat monikäyttöisiä niin, että niihin kaikkiin mahtuu esimerkiksi parisänky. Toiminnallisuutta asuntoihin saadaan myös liukuoviratkaisujen, alkovien ja parvien avulla. Lisäksi asuttavuutta parantavat kuistimaiset eteiset, joihin asunnon varastotilat liittyvät.

Umpikorttelin keskelle myös rakentui suojaisa piha, jossa lapset voivat leikkiä turvallisesti myös yksin.

Lue lisää Firan asuntorakentamisesta

[Kuva: Inaro Oy]

Muita projekteja

Aalto Yliopisto Töölön modernisointi

Helsinki
2020 - 2021

Suvela - Avara

Espoo
2019 - 2022