Etusivu referenssit ATT Dirika-kortteli

ATT Dirika-kortteli

Helsingin Asuntotuotantotoimisto ATT

Vuosi
2015 - 2018

Kategoria
Asuntorakentaminen

Laajuus
21 000 brm2

Pääsuunnittelija
Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy

Urakkamuoto
KVR-urakka


Kohteen kuvaus

Dirika-kortteli

Helsingin Kalasatamaan valmistuu neljän rakennuksen kohde, jossa on kolme HITAS-taloa ja yksi kerrostalo Heka Oy:lle, jossa on asuntoja vaikeasti vammaisille. Korttelin alta löytyy katettu parkkihalli, jonka päälle on rakennettu viihtyisä piha-alue. Kirsikkana kakun päältä korttelin sisäpihalta löytyy kaupunkivilloja, joiden ratkaisut ovat todellista arjen luksusta. Parikerroksisista asunnoista pääsee kulkemaan takaovesta suoraan parkkihalliin ja etupihalta löytyy talon sävyyn sointuvia istutusalustoja.

Asuntoja erityistarpeisiin

Junonkadulla sijaitseva Dirika-kortteliin kuuluvasta rakennuksesta löytyy koteja erityistarpeisille. Kymmenen asuntoa on varustettu tavanomaista älykkäämmin. Talossa on käytössä älyavaimet, kerhotilat toimivat kuntoutustiloina, hoitajakutsu-järjestelmä on integroitu osaksi rakennusta, keittiössä tasot ja kaapit liikkuvat nappia painamalla sekä saniteettitiloista löytyvät apuvälineet säädettävine ominaisuuksineen. Näiden kymmenen asunnon lisäksi Junonkadun kohteesta löytyy 17 vuokra-huoneistoa sekä tiloja henkilökunnalle.

Junonkadun asukkaat pääsivät koteihinsa 3 kuukautta etuajassa, vuoden vaihteessa 2018. Heka toimii kiinteistön loppukäyttäjänä, ja he ovat olleet mukana kohteen suunnittelusta projektin alusta alkaen. Suunnittelun kohteessa hoitivat ATT ja Sote.

“Yhteistyö on kohteessa toiminut todella hyvin”

Heka Etelä Oy:n korjausrakentamisen Kiinteistöpäällikkö Jussi Isoaho kertoo yhteistyön sujuneen loistavasti. ”Yhteistyö on kohteessa toiminut todella hyvin. Erityisen isot kiitokset Kimi Taimille. On ollut hyvä, kun on nimetty rakentajan puolelta yksi mestari hoitamaan kohdetta.” Apua ja tietoa on ollut aina saatavilla, kun sitä on tarvittu, Isoaho mainitsee.


New call-to-action

Muita projekteja

As Oy Porvoonkatu 33

Porvoonkatu 33
2017 - 2018

Technopolis Ruoholahti 3


2016 - 2018