Etusivu referenssit As Oy Kruunuvuoren Ankkuri

As Oy Kruunuvuoren Ankkuri

Merimieseläkekassa Oy

Vuosi
2014 - 2016

Sijainti
Gunillantie 17, Helsinki

Kategoria
Asuntorakentaminen

Laajuus
6 000 brm2; 75 asuntoa

Pääsuunnittelija
Sigge Arkkitehdit Oy

Urakkamuoto
Allianssiurakka


Kohteen kuvaus

Helsingin Kruunuvuorenrannassa sijaitseva asuinkerrostalokohde, joka toteutettiin allianssimallilla. Kehitysvaiheen allianssi alkoi keväällä 2014 ja alkuvuodesta 2015 siirryttiin toteutusvaiheen allianssiin. Tämä oli 2015 yksi Suomen laajimmista allianssiurakoista. Firan ja Merimieseläkekassan lisäksi mukana olivat Sigge Arkkitehdit Oy, Sweco Rakennetekniikka Oy, Sähköinsinööritoimisto J. Mannonen, Climaconsult Finland Oy, Top Building Oy ja Maanrakennusliike Louhintahiekka Oy.

Läpinäkyvä allianssimalli

“Allianssissa on yhteinen kaupallinen malli, jonka yhteiset tavoitteet osapuolet jakavat. Käytännössä myös onnistumiset ja tappiot ovat yhteisiä. Esimerkiksi hankkeelle on asetettu viiden vuoden takuuaika. Jos korjattavaa tänä aikana ilmaantuu, on vastuu siitä koko allianssilla. Allianssi perustuu läpinäkyvyyteen ja luottamukseen. Kyse on tilaajan tarpeisiin vastaamisesta eli palveluliiketoiminnasta.”

– Sakari Pesonen, Työpäällikkö, Fira Oy

“Firan toiminta on jättänyt hyvän fiiliksen. Alliansiosaaminen Firalla ja työpäällikkö Sakari Pesosella on ollut hyvällä tasolla. Aikataulu on pitänyt ja kokemus ollut positiivinen. Ymmärrys allianssista on saatu perille työmaallekin asti. Toiveitani ei ole ainoastaan kuunneltu, vaan olen saanut itsekin osallistua prosessiin. Eiköhän tästä samalla konseptilla jatketa!”

– Matti Jokinen, Projektipäällikkö, Merimieseläkekassa

Muita projekteja

Kiinteistö Oy Estradi

Aku Korhosen tie 8, Helsinki
2014 - 2015

Technopolis Aviapolis G-talo ja pysäköintilaitos

Teknobulevardi 3, Vantaa
2014 - 2015