Etusivu referenssit As Oy Koskelan Veljestupa

As Oy Koskelan Veljestupa

Perinteinen linjasaneeraus

Vuosi
12/2018 - 06/2019

Sijainti
Helsinki

Kategoria
Putkiremontit

Laajuus
48 asuntoa / 6 kerrosta

Urakkamuoto
Projektinjohtourakka


Kohteen kuvaus

Hankesuunnittelun läpivienti ja lopputulema oli erittäin onnistunut

As Oy Koskelan Veljestupa sijaitsee Helsingin Koskelassa Juhana Herttuantiellä. Yhtiö lähti hankesuunnitteluun Fira Ketterä– mallilla, jotta kaikki osakkaat pääsisivät varmasti vaikuttamaan hankesuunnittelun sisältöön.

Firan mukana olo jo hankesuunnitteluvaiheessa toi rakennusliikkeen näkökulman ja tarkan  kustannustietouden jo hankesuunnitteluvaiheeseen. Fira Ketterä- Verstas hankesuunnittelu pitää sisällään useita osakas- ja hallitus tapaamisia, joita kutsutaan verstaiksi. Jokaisella Verstaalla on oma agendansa ja näiden tapaamisten pohjalta saadaan kartoitettua erittäin seikkaperäisesti osakkaiden asumisen tarpeet, mitä taloyhtiön urakkasisältöön on mahdollista sisällyttää sekä taloyhtiön tekniset tarpeet.

Hankesuunnittelun toteutusratkaisuksi valittiin perinteinen linjasaneeraus, jossa kaikkien huoneistojen märkätilat saneerattiin ja sähköt uusittiin. Taloyhtiön saunaosastojen, pesulan ja kuivaushuoneen pinnat uusittiin. Kylmäkellaritilat purettiin ja niiden tilalle rakennettiin energiatehokkaampi tila osakkaiden omille pakastimille sekä kerhotila. Yleisten tilojen uudelleen järjestelyllä tuotiin taloyhtiölle kaivattua pyörä- ja urheiluvälinevarastotilaa. Yleisiin tiloihin tehtiin lisäksi paljon pintojen maalaustöitä ja porrashuoneiden seinät huoltomaalattiin ja akustolevyt asennettiin kattoihin.


→ Lataa ilmainen putkiremonttiopas


Yleisiin tiloihin ja rappukäytäviin uusittiin valaisimet liiketunnistimilla ja autopaikoille rakennettiin varaukset sähköautojen lataukselle. Hankesuunnittelun asiakastyytyväisyys 4,2 / 5 osoitti sen, että hankesuunnittelun läpivienti ja lopputulema oli erittäin onnistunut. Hankesuunnittelun aikana yhdestä huoneistosta löytyi lattiakaivon vuoto ja siitä aiheutunut vesivahinko aiheutti suurta vahinkoa sekä rakenteille, että taloudellisesti.  Tämä osaltaan toi vahvistuksen siihen, että taloyhtiö oli etenemässä oikeaan aikaan kohti putkiremonttia.

Toteutussuunnittelu vedettiin Big Room- mallisesti, johon osallistuivat Firan suunnittelunohjauksesta vastaava projektipäällikkö, suunnittelijat, taloyhtiön palkkaama valvontaorganisaatio,  taloyhtiön hallitus ja Fira työmaaorganisaation työnjohtoa. Suunnittelun läpivienti tällä toimintamallilla mahdollisti aidon vuorovaikutuksen osapuolten kesken sekä varmisti, että yhtiön määrittämä hankesuunnittelun sisältö saatettiin toteutussuunnitelmiin ja suunnitelmiin saatettavat ratkaisut olivat toteutuskelpoisia.

Toteutus aloitettiin yleisten tilojen osalta Joulukuussa 2018. Huoneistolinjat aloitettiin Tammikuussa 2019 ja huoneistokohtainen haitta-aika lukittiin 8 viikon mittaiseksi. Jokainen huoneisto luovutettiin ajallaan ja koko hanke luovutettiin tilaajalle kesäkuussa 2019 noin 1,5kk kuukautta ennen alkuperäistä luovutusta. Hankkeen kokonaiskesto oli 7 kk ja taloudellisesti onnistuttiin alittamaan tavoitehinta 7,47 prosentilla.

Tavoitehintaisen projektinjohtourakkamallin mukaisesti tilaaja sai näistä säästöistä 50%.

Tuotantovaiheen asiakastyytyväisyys oli 3,97 / 5.


Varaa ilmainen konsultaatio ja kohdekartoitus

 

Muita projekteja

Finnoon itäinen pysäköintilaitos

Espoo
05/2020 - 04/2021

As Oy Porttikuja 1, 2, 4 ja 6

Helsinki
12/2018 - 12/2019