Etusivu referenssit As Oy Kaarenkeiju – 200 asunnon putkiremontti ennätysajassa

As Oy Kaarenkeiju - 200 asunnon putkiremontti ennätysajassa

Putkiremontti

Vuosi
01/2015 - 04/2016

Sijainti
Louhelantie 1, Vantaa

Kategoria
Putkiremontit

Laajuus
200 asuntoa

Urakkamuoto
Allianssi


Kohteen kuvaus

200 asunnon putkiremonttiurakka valmistui ennätysajassa – allianssimalli edesauttoi saumattoman yhteistyön syntymistä. As Oy Kaarenkeijun projektinjohtourakka valmistui kaksi kuukautta etuajassa. Myös kustannukset alitettiin ja hyöty jaettiin taloyhtiön kanssa. Taloyhtiössä oltiin erityisen tyytyväisiä Fira Palveluiden ja Vahasen yhteistyöhön sekä asukkaiden palveluun ja viestintään remontin aikana.

Vantaan Louhelantiellä sijaitsevaan As Oy Kaarenkeijuun kuuluu neljä kerrostaloa, joissa on yhteensä 200 asuntoa. Fira Palvelut hoiti jättitaloyhtiön putkiremonttiurakan ennätysajassa, laadusta tinkimättä. Putkiremontin lisäksi vuonna 1967 rakennettuihin kerrostaloihin uusittiin märkätilat, talojen sisäiset sähköt ja tietoliikennekaapeloinnit, pyykkitupa ja kuivaushuoneet. Lisäksi taloyhtiön kellaritilat maalattiin ja verkkokomerot kunnostettiin.

Fira Palvelut toteutti hankkeen yhteistyössä Vahanen-yhtiöiden kanssa. Fira Palveluiden roolina oli suunnitella ja organisoida työ ja toimia kolmikannassa yhtenä osapuolena Vahasen sekä taloyhtiön kanssa. Vahanen vastasi suunnittelusta ja projektinjohdosta. Moderni projektinjohtomallinen urakka taloyhtiön ja pääurakoitsijan välillä sekä allianssimalli pääurakoitsijan ja aliurakoitsijoiden välillä loivat lähtökohdat luottamukseen perustuvalle yhteistyölle, jonka ansiosta on säästetty aikaa, pidetty kaikki osapuolet tyytyväisinä ja onnistuttu yllättämään osakkaat positiivisesti.

– Fira Palveluiden suunnittelu ja työnseuranta varmistivat, että remontti oli organisoitu kustannustehokkaasti. Yhteistyö sekä Vahasen että Fira Palveluiden kanssa on ollut saumatonta ja sujuvaa, emmekä voisi olla tyytyväisempiä lopputulokseen, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Tuomo Tirkkonen

Projektinjohtomallin mukaiseen hankkeeseen voitiin lähteä mukaan pelkän hankesuunnitelman pohjalta, sillä toisin kuin perinteisessä mallissa, suunnitelmat ovat joustavia. Fira Palvelut oli mukana suunnittelussa jo hyvin alkuvaiheessa, mikä varmisti toimintatapojen johdonmukaisuuden läpi projektin. Joustavasti etenevän hankkeen aikana neuvoteltiin lisätöistä, jotka oli kustannustehokasta suorittaa samalla kertaa.

— Hankesuunnittelu oli tehty jo viisi vuotta aiemmin yhdessä Vahasen kanssa, mutta päätimme tuolloin lykätä remonttia. Fira Palveluiden suunnittelu ja työnseuranta varmistivat, että remontti oli organisoitu kustannustehokkaasti. Yhteistyö sekä Vahasen että Fira Palveluiden kanssa on ollut saumatonta ja sujuvaa, emmekä voisi olla tyytyväisempiä lopputulokseen, sanoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Tuomo Tirkkonen.

Kaarenkeijun putkiremontissa hyödynnettiin allianssirakentamista, jossa tuotantoallianssi oli muodostettu aliurakoitsijoiden kanssa. Toimintatavan myötä taloudelliset riskit ja hyödyt voidaan jakaa hankekumppanien kesken. Allianssirakentaminen vaatii taloyhtiöltä luottamusta ja joustoa, sillä kilpailuttamisen sijaan käytetään Fira Palveluiden valitsemia allianssikumppaneita. Yhteiset tavoitteet sitouttavat eri toimijat pelaamaan samaa peliä, ja eri palasten osaoptimoinnilta vältytään kaikkien eduksi. Kaikki osapuolet ovat olleet aktiivisia, mikä on helpottanut toimimista yhtenä rintamana myös hankalissa tilanteissa.

— Allianssimalli on ollut erittäin toimiva. Kaikki osapuolet ovat olleet saman pöydän ääressä, kontaktit kumppaneiden välillä ovat olleet hyvät ja informaatio on kulkenut sujuvasti. Tiesimme etukäteen keskeisimmät alihankkijat ja näimme, että riskien ja hyötyjen jakaminen on järkevää kokonaisuuden kannalta, Tirkkonen toteaa.

 Hyödyt jaetaan kaikkien toimijoiden kesken

Joustavan toimintatavan ja allianssirakentamisen ansiosta alkuperäinen kustannusarvio on onnistuttu alittamaan. Tehokas toimintatapa saavutettiin nopeutetulla työmaa-aikataululla, jossa työvaiheet suunniteltiin tuntiperusteisesti, toisin kuin perinteisessä viikkomallissa. Tarkka työmaasuunnittelu takasi, että aliurakoitsijoille ei tule hukka-aikaa ja asukkaan poissaoloaika voitiin minimoida. Lisäksi putkiremontti toteutettiin kahdessa rakennuksessa kerrallaan, mikä on nopeuttanut kuin hankkeen toteuttamista.

— Kerrostaloissa edetään pystylinjoissa, ja Kaarenkeijussa kussakin rapussa on seitsemän asuntoa päällekkäin. Alkuperäisestä 14 viikon linjakohtaisesta läpivientiarviosta olemme onnistuneet hiomaan toimintatapamme kuuden viikon läpivientiaikaan. Kaarenkeiju on osoitus siitä, miten projektinjohtomallilla ja allianssirakentamisella voidaan rakentaa keskinäinen luottamus, jolla päästään tehokkaaseen ja laadukkaaseen lopputulokseen, toteaa Mikko Hyle, Kaarenkeijun työmaapäällikkö Fira Palveluilta.

Fira Palveluiden putkiremonteissa ihminen on aina keskiössä ja asiakaspalvelun erinomaisuus on hankkeiden peruspilari. Useimmat asukkaat ovat voineet palata kotiinsa parhaimmillaan kuukautta aikaisemmin. Kaarenkeijun kokoisessa taloyhtiössä hyvällä tiedottamisella on ollut suuri merkitys, ja kaikki osapuolet ovat panostaneet siihen alusta alkaen. Epätietoisuuden muodostumista on taklattu säännöllisellä tiedottamisella ja olemalla jatkuvasti tavoitettavissa työmaalla.

“Fira on onnistunut löytämään asukasta tyydyttävän lopputuloksen tehokkaasti myös hankalassa paikassa.”


Varaa putkiremonttikartoitus

Muita projekteja

Kipparintalo

Arcturuksenkatu 6, Helsinki
05/2014 - 06/2015

As Oy Haukitupa ja As Oy Haukipato - "Avuliaisuus, nopeus ja aina tavoitettavissa!"

Hauenkalliontie 4, Espoo
03/2015 - 12/2015