Verstaassa istutaan yhteiseen pöytään

Käyttäjälähtöinen hankekehitys

Millainen tila palvelee parhaiten kerrostalon asukkaita, koulun oppilaita, kampuksen opiskelijoita tai kauppakeskuksen kauppiaita ja asiakkaita? Miten erilaiset tarpeet sovitetaan yhteen ja toteutetaan kustannustehokkaasti? Näitä kysymyksiä ratkotaan yhteisen pöydän ääressä Firan Verstaissa. Verstaiden taustalla on hankekehityksen huipputiimi, joka tuottaa päätöksenteon tueksi kustannustietoa ja ratkaisuvaihtoehtoja. Yhdessä varmistamme, että asiakkaamme tavoitteet toteutuvat.


Miksi Verstas?
 • Lyödään viisaat päät yhteen!

  Firalla hoksattiin muutamia vuosia sitten, että rakennushankkeen kaikki osapuolet eivät välttämättä kertaakaan istu saman pöydän ääreen koko hankkeen aikana. Syntyi Verstas-konsepti, jossa tilaaja, tilan käyttäjät, suunnittelijat ja toteuttajat kokoontuvat yhdistämään osaamisensa ja suunnittelemaan tulevaa hanketta. Tähän mennessä Fira on toteuttanut jo yli 150 Verstasta.

  Verstaiden sisältö voi painottua tarpeen mukaan esimerkiksi tilatarpeen, kannattavuuden tai tontin kehitysmahdollisuuksien arvioitiin, konseptikehitykseen, tilan käyttäjien tarpeiden kartoittamiseen ja huomiointiin suunnittelussa tai asiakaskokemuksen parantamiseen. Huolellisen hankekehityksen jälkeen rakentamisessa voidaan keskittyä oleelliseen.

 • Mitä maksaa ja miten toteutetaan?

  Firan laskennan ja ratkaisukehityksen asiantuntijat osaavat kertoa, mitä rakennushankkeen eri vaihtoehdot maksavat ja miten hanke kannattaa toteuttaa. Fira on erikoistunut tietomallien hyödyntämiseen laskennassa ja ratkaisukehityksessä. Rakennus rakennetaan ensin virtuaalisesti ja sitten vasta oikeasti. Näin pystytään valitsemaan fiksuimmat ratkaisut rakenteiden ja toteutettavuuden kannalta. Samalla hankkeen kustannukset pystytään ennustamaan tarkasti etukäteen.

  Firan ratkaisukehityksen tiimi, tilaaja ja suunnittelija loivat yhdessä esimerkiksi noppaparvekkeen As Oy Helsingin Viuhkaan <linkki>. Kohde valittiin vuoden betonirakenteeksi 2016. Tietomalliosaamisen ansiosta puolestaan Lahden toriparkkiin <linkki> saatiin mahtumaan suunniteltua enemmän autoja samalla,  kun rakennuskustannuksissa säästettiin 8 miljoonaa euroa.

 • Ei sählätä suunnittelussa

  Seuraavaksi eri alojen suunnittelijat työstävät Verstaissa tehdyt päätökset konkreettisiksi piirrustuksiksi. Fira käyttää suunnitteluohjauksessa Big Room- työskentelyä, jossa suunnitellaan yhteisessä tilassa. Yhdessä työskentely poistaa tehokkaasti päällekkäisyyksiä ja ongelmia suunnitelmista. Näin ennaltaehkäistään yllätyksiä rakennusvaiheessa.


Verstas-referenssejä

Ison Pajan modernisointi

Radiokatu 5, Pasila,
2016 - 2018

A Grid -kampussaneeraus

Otaniemi, Espoo,
2016 - 2017

Lahden toriparkki

Rauhankatu 13, Lahti,
2013 - 2015

As Oy Kruunuvuoren Ankkuri

Gunillantie 17, Helsinki,
2014 - 2016

As Oy Helsingin Viuhka

Retkeilijänkatu 1, Helsinki,
2015 - 2016

Sinikallion hoivakoti

Laaksonpohjantie 4, Espoo,
2014 - 2015


Ota yhteyttä
Tiimi

Lauri Kaunisvirta

Johtaja
Asiakkuudet ja myynti
+358 44 564 4872

Tuomas Lankinen

Kategoriavastaava
Liike- ja toimitilarakentamisen hankekehitys
+358 44 378 6454

Juha Lanne

Hankekehitysjohtaja
Asuntorakentaminen
+358 40 5250344