Etusivu Palvelut Ryhmärakentaminen Postipuisto asuinalueena

Postipuisto asuinalueena

Tervetuloa viihtymään tulevaisuuden puistokaupunkiin

Postipuisto on Pohjois-Pasilaan rakentuva moderni asuinalue, joka tarjoaa hyvät liikenneyhteydet, kattavat palvelut ja viihtyisän asuinympäristön aivan Keskuspuiston kupeessa. Alueen läpi kulkeva kävelykatu Kustinpolku luo mukavat puitteet urbaaniin yhdessäoloon ja ajanviettoon

 

Nauti luonnosta ja kaupungin läheisyydestä

Visualisointi Postipuistosta

Kaupunkimaista asumista hyvien liikenneyhteyksien äärellä Ilmalan ja Käpylän asemien tuntumassa.

Modernista 26 hehtaarin alueesta on tulossa kaupunkimainen, tehokkaasti rakennettu urbaani asuinalue, jossa umpikorttelit muodostavat suuria, vehreitä korttelipihoja ja jonka halki kulkee viihtyisä kävelykatu Kustinpolku.

Ilmalan ja Käpylän juna-asemat sijaitsevat kävelymatkan päässä. Julkisivut reitin varrella ovat mittakaavaltaan ja hiotuilta yksityiskohdiltaan jalankulkijaa miellyttäviä. Pohjois-Pasilaan rakentuva Postipuisto rajautuu pohjoisessa Metsäläntiehen, idässä Veturitiehen ja lännessä Keskuspuistoon.

Luonnon läheisyys

Postipuisto tarjoaa ulkoilijan ja liikunnanharrastajan unelmasijainnin aivan Keskuspuiston laidalla. Voit lähteä metsälenkille kotioveltasi.

Hyvät liikenneyhteydet

Postipuistosta on kävelymatka Ilmalan ja Käpylän juna-asemille. Lisäksi raitiovaunulle on varaus, mutta alkuun alueelle kulkee busseja.

Urbaani puistokaupunki

Alueen läpi Ilmalan asemalta Käpylän asemalle kulkeva viihtyisä, miellyttävästi valaistu kävelykatu kahviloineen ja ravintoloineen tarjoaa mukavat puitteet kaupunkimaiseen ajanviettoon.

Kattavat palvelut

Alueelle rakennetaan päiväkoteja, alakouluja ja ruokakauppoja. Pasilan aseman yhteyteen vastikään avattu Kauppakeskus Tripla tarjoaa kattavat ostosmahdollisuudet.

Yhteisöllisyys Postipuistossa

Postivarikko

Postivarikko

Postipuiston teemana on yhteisöllisyys: asuintalojen yhteistilat kootaan Rullakkotorin laidalle isoksi, yhteiseksi monikäyttöiseksi asukastilaksi (1 200 m2). Asukastila rakennetaan arviolta vuosina 2022–2023.

Postivarikko sijaitsee Postipuiston sydämessä ja alueen keskeisen toritilan, Rullakkotorin laidalla. Erikokoiset ja -luonteiset tilat mahdollistavat monipuoliset käyttötarkoitukset ja toiminnot. Esimerkiksi rakennuksen eteläpäässä sijaitseva verstas on asukkaiden puutyö-, askartelu-, ja rakentelukäyttöön. Aulaan avautuu puolestaan erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten kokouksiin ja ryhmätöihin sopiva monitoimitila, johon liittyy yhteiskäyttökeittiö.

Lue lisää uutta helsinkiä sivustolta

 

Palvelut

Hyvät peruspalvelut ja yhteydet

Asukasmäärän kasvaessa Pasilaan tulee useita uusia päiväkoteja.  Pohjois-Pasilaan on tulossa useita päiväkoteja ja lisäksi suunnitellaan päiväkodin rakentamista Ilmalaan. Pasilaan tulee myös uusi peruskoulu Ratapihakortteleihin (1.-9. lk) ja ala-aste Pohjois-Pasilaan. Kalasataman keskukseen valmistuvalle Helsingin kaupungin terveys- ja hyvinvointikeskukseen on Pasilasta hyvät yhteydet.

Postipuisto sijoittuu idässä Mäkelänkadun ja lännessä Mannerheimintien väliin. Bussit kulkevat Metsäläntiellä ja tulevaisuudessa myös Veturitietä pitkin. Juna-asemia löytyy lähistöltä useita.

Käpylän asema 1,7 km
Huopalahden asema 2,1 km
Ilmalan asema 2,0 km

Kaupalliset palvelut lisääntyvät

Kaupallinen palvelutarjonta lisääntyy alueella merkittävästi. Suurin osa uusista yksityisistä palveluista sijoittuu Keski-Pasilaan syksyllä 2019 avattuun uuteen Tripla-kaupunkikeskukseen (Mall of Tripla), joka on liiketilojen määrällä mitattuna Suomen suurin. Yhteydet Triplaan Pasilan muista osista ovat kaikilla liikennemuodoilla sujuvat.

Päivittäistavarakauppoja on tulossa sekä Ilmalaan että Pohjois-Pasilan eri alueille. Kaikilla Pasilan alueilla liiketiloja on sijoitettu myös toimisto- ja asuinrakennusten katutasoon luomaan elävää kaupunkitilaa. Konepajalla liiketiloja kehitetään myös suojeltuihin konepajarakennuksiin.

Oma lähikauppa valmistuu vuoden 2021 aikana
K-Supermarket Mustapekka 1,6 km
Maunulan S-Market 2 km
Haagan terveysasema 1,6 km
Maunulan yhteiskoulu 1,8 km
Tripla 3,3 km
Kauppakeskus Kaari 3,4 km

Lähellä Triplan palveluita

Luonto lähellä

Luonto ja liikkuminen

Etelässä Pasila, idässä Käpylä, pohjoisessa Metsälä ja Lännessä keskuspuisto. Postipuisto tarjoaa ulkoilijan ja liikunnanharrastajan unelmasijainnin aivan Keskuspuiston laidalla. Voit lähteä metsälenkille kotioveltasi.

Keskuspuisto 200 m
Maunulan koirapuisto 800 m
Pirkkolan liikuntapuisto 2 km

Sijainti kartalla

Kuvat ja visualisoinnit