Kustinpolku 12

Postipuisto asuinalueena

Tervetuloa viihtymään tulevaisuuden puistokaupunkiin

Postipuistosta rakentuu yli 6 000 asukkaan luonnonläheinen koti

Nauti luonnosta ja kaupungin läheisyydestä

Postipuisto sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien äärellä Ilmalan ja Käpylän asemien tuntumassa.

Postipuisto rajautuu pohjoisessa Metsäläntiehen, idässä Veturitiehen ja lännessä Keskuspuistoon. 26 hehtaarin alueesta on tulossa kaupunkimainen, tehokkaasti rakennettu urbaani asuinalue, jossa asuntokorttelit ovat katutilaa selkeästi rajaavia umpikortteleita muodostaen avoimia ja yhtenäisiä sisäpihoja. Nauhakaupunkimaisena toteutuvaan Pohjois-Pasilaan tulee pääasiassa asuntoja. Pohjoisosaan entisen maaliikennekeskuksen alueelle on tulossa viihtyisä asuintoalue, joissa on suuret vehreät korttelipihat ja Keskuspuisto on aivan naapurissa. Kerrosluku alueella on 5–8, mutta alueelle tulee myös kaksi korkeampaa 12–15-kerroksista maamerkkirakennusta. Julkisivut ovat rapattuja ja laadukkaita.

Yhteisöllisyys Postipuistossa

Postipuiston teemana on yhteisöllisyys: asuintalojen yhteistilat kootaan Rullakkotorin laidalle isoksi, yhteiseksi monikäyttöiseksi asukastilaksi (1 200 m2). Asukastila rakennetaan arviolta vuosina 2021–2022.

Koko Pohjois-Pasilan läpi Ilmalan asemalta Käpylän asemalle kulkee kaksi kilometriä pitkä kävelykatu Kustinpolku. Kustinpolun julkisesta tilasta tulee myös oleskelun ja ajanvieton paikka ja sen valaistukseen panostetaan erityisen paljon. Julkisivut reitin varrella ovat mittakaavaltaan ja hiotuilta yksityiskohdiltaan jalankulkijaa miellyttäviä.

Lue lisää uutta helsinkiä sivustolta

 

Postipuisto-Kustinpolku

Palvelut

Hyvät peruspalvelut

Asukasmäärän kasvaessa Pasilaan tulee useita uusia päiväkoteja.  Pohjois-Pasilaan on tulossa useita päiväkoteja ja lisäksi suunnitellaan päiväkodin rakentamista Ilmalaan. Pasilaan tulee myös uusi peruskoulu Ratapihakortteleihin (1.-9. lk) ja ala-aste Pohjois-Pasilaan. Kalasataman keskukseen valmistuvalle Helsingin kaupungin terveys- ja hyvinvointikeskukseen on Pasilasta hyvät yhteydet.

Kaupalliset palvelut lisääntyvät

Kaupallinen palvelutarjonta lisääntyy alueella merkittävästi. Suurin osa uusista yksityisistä palveluista sijoittuu Keski-Pasilaan syksyllä 2019 avattuun uuteen Tripla-kaupunkikeskukseen (Mall of Tripla), joka on liiketilojen määrällä mitattuna Suomen suurin. Yhteydet Triplaan Pasilan muista osista ovat kaikilla liikennemuodoilla sujuvat. Päivittäistavarakauppoja on tulossa sekä Ilmalaan että Pohjois-Pasilan eri alueille. Kaikilla Pasilan alueilla liiketiloja on sijoitettu myös toimisto- ja asuinrakennusten katutasoon luomaan elävää kaupunkitilaa. Konepajalla liiketiloja kehitetään myös suojeltuihin konepajarakennuksiin.

Takaisin Kustinpolku 12:n etusivulle