Loppuunmyyty |
Postipuisto, Pohjois-Pasila

Kustinpolku 10

Viihtyisää asumista keskuspuiston kupeessa

 

 

Tämä kohde on loppuunmyyty. Katso myynnissä olevat kodit ja tilaa uutiskirjeemme, jolloin saat ensimmäisenä tietoa Postipuistoon tulevista uudiskohteista.

Katso kohteet ja tilaa uutiskirje täältä

Moderni asuinrakennus lähellä luontoa ja keskeisiä palveluita

Hitas kotiin pienellä omarahoituksella

Asunnoista ei myöskään tarvitse maksaa varainsiirtoveroa.

Nyt

pääset mukaan vain 10% omarahoitusosuudella. Lue lisää rahoitusedusta täältä.

Ryhmärakentamisessa pääset vaikuttamaan alusta alkaen

Ryhmärakennuttamishankkeessa asukkaat toimivat itse kohteen rakennuttajina ja perustajaosakkaina.

Luonto aivan naapurissa

Loistava sijainti lähellä luontoa ja monipuolisia palveluita

Savuton yhtiö

Nauti savuvapaasta asumisesta

Kustinpolku 10

Kustinpolku 10 on Firan ryhmärakennuttamisen periaatteella toteutettava moderni asuinrakennus. Luonnonläheinen alue kivenheiton päästä kaikista palveluista luo puitteet vaivattomalle ja iloiselle asumiselle. Hanke toteutetaan asunto-osakeyhtiömuotoisena konsulttialoitteisena ryhmärakennuttamishankkeena kaupungin HITAS-vuokratontille. Asunnoista ei tarvitse maksaa varainsiirtoveroa, koska ne eivät vaihda omistajaa. Asukkaat tulevat perustettavan asunto-osakeyhtiön osakkaiksi osakemerkinnän kautta. Fira Oy on hankkeen ryhmärakennuttajakonsultti sekä pääurakoitsija. Kohteen arvioitu valmistuminen on kesä 2022.

Yhteistilat

Taloyhtiöön on varattu tila polkupyöräverstaalle, joka mahdollistaa pyörän trimmaamisen ja huoltotoimenpiteet sekä pesun. Lenkkeilijöitä ja muita aktiiviliikkujia on muistettu joustavasti varattavalla taloyhtiön ”pikkusaunalla”. Taloyhtiössä on toki myös perinteinen perhesauna, jonka vilvoitteluparveke aukeaa mukavasti kohti ilta-aurinkoa. Asukkaiden käytössä on myös yhteinen talopesula sekä moneen eri käyttötarkoitukseen mainiosti sopiva kerhotila, jossa järjestät helposti vaikka lasten synttärikutsut.  Suojaisalta sisäpihalta löytyy leikki- ja oleskelualueet.

Autopaikat

Koko korttelia palveleva pysäköintilaitos sijaitsee viereisessä korttelissa. Kustinpolku 10:lle tulee laitokseen 18 autopaikkaa, jotka jäävät taloyhtiön hallintaan.

→ → Katso asunnot

 

Lataa esite Postipuisto alueena

Asuntojakauma:

1 h + kt: 6 kpl 29,5 – 32,5 m²
2 h + kt: 22 kpl 41 – 49,5 m²
2-3 h + kt: 8 kpl 58,5 – 71,5 m²
4-5 h + kt: 4 kpl 94,5 m²

Ajankohtaisia uutisia Pasilan alueen kehittymisestä löytyy Helsingin kaupungin sivustolta: uusipasila.fi

Kustinpolku pihapiiri

Kustinpolku 10:n sisäpihan visualisointi

Kustinpolun puoleinen julkisivu

Kustinpolun puoleinen visualisointi

Kuvat ja visualisoinnit

Hankkeen aikatauluarvio

Kustinpolku 12 aikajana

Asuntojen sijainti ja naapurusto

Kohteen sijainti tulevassa kokonaisuudessa

Kustinpolku sijaitsee kehittyvällä Pasilan alueella parin korttelin päässä Keskuspuistosta. Lähellä ovat sekä uudet Triplan palvelut että vastapainona Keskuspuiston vehreys sekä oivalliset ulkoilu-, ja liikuntamahdollisuudet.
Lue lisää alueesta

 

Lisätietietoa alueesta ja sen rakentamisesta löydät myös Uutta Helsinkiä -sivustolta.

Sijainti kartalla

Taloyhtiö

Kustinpolku 10:ssa

on 40 asuntoa. Asuinkerroksia on viisi. Alimmassa kerroksessa on tekniset tilat, talopesula, pyöräverstas ja varastotiloja sekä neljä pihalle avautuvaa asuntoa. Ylimmässä, kuudennessa kerroksessa on kahden saunan saunaosasto ja kerhotila. Rakennus on betonirunkoinen ja tasakattoinen. Julkisivut ovat osin paikalla muurattua tiiltä ja osin rapattua betonielementtejä. Kaikki parvekkeet ovat lasitettuja. Koko korttelia palveleva pysäköintilaitos sijaitsee viereisessä korttelissa. Kustinpolku 12:lle tulee laitokseen 18 autopaikkaa, jotka jäävät taloyhtiön hallintaan.

Älykästä kulutuksen seurantaa

TYYLIKKYYTTÄ JA ÄLYKÄSTÄ KULUTUKSEN SEURANTAA

Älykkäät kylpyhuonemoduulit

Ilmastonmuutos haastaa myös asumisen nykyaikaiset toimintatavat, sillä rakennukset ovat yksi suurimpia energiankuluttajia. Kustinpolku 10 rakennetaan kestäväksi ja energiatehokkaaksi. Kylpyhuonemoduulien ansiosta talossa on älykäs talotekniikkajärjestelmä ja reaaliaikainen, asuntokohtainen tieto mm. sähkön- ja vedenkulutuksesta. Järjestelmä voidaan kytkeä mobiilisovelluksiin, mikä palvelee jatkossakin asukkaita ja taloyhtiötä.

Bathroom Series 2.0 kylpyhuonemoduulit valmistetaan Firan omalla tehtaalla Hämeenlinnassa, jossa materiaalihukka minimoidaan mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavaksi.

 

 

 

Miksi ryhmärakentaminen?

Ryhmärakentamisessa olet oikeasti osa rakennusprosessia. Säästät myös asuntosi neliöhinnasta, koska maksat vain toteutuneista rakennuskustannuksista. Tämän hankkeen ryhmärakennuttajakonsultti ja projektijohtourakoitsija Fira takaa kattohinnan, jonka yli kustannukset eivät nouse.

Ryhmärakentamisessa tai -rakennuttamisessa rakennuttajana toimii perinteisen rakennusyrityksen sijaan joukko yksityisiä ihmisiä. Voit itse vaikuttaa siihen missä vaiheessa prosessia lähdet mukaan ja kuinka paljon vaikutat lopputulokseen. Lue lisää ryhmärakentamisesta.

Asukkaat

Ryhmärakennuttamishankkeessa asukkaat toimivat itse kohteen rakennuttajina ja perustajaosakkaina. He myös pääsevät vaikuttamaan asuntojensa pohjaratkaisuun ja materiaaleihin jo hankkeen aikaisessa vaiheessa. Siten asunnot vastaavat asukkaiden omia tarpeita paremmin ja asuntojen hinnan ja laadun suhde muodostuu hyväksi.

Fira Ryhmärakentaminen

Firan ryhmärakennuttamishankkeissa voit itse valita missä vaiheessa prosessia lähdet mukaan ja kuinka paljon vaikutat lopputulokseen. Keräämme hankkeen alkuvaiheessa Kehittäjäryhmän, jonka kanssa käymme hankkeen suunnitelmat ja laatutason yhdessä läpi. Ryhmärakennuttamista säätelee Ryhmärakennuttamislaki, joka astui voimaan maaliskuussa 2015. Asunnoista ei mene varainsiirtoveroa, koska ne eivät vaihda omistajaa. Kohde ei ole ns. RS-kohde, eikä se ole asuntokauppalain piirissä.

Hitas

on Helsingissä käytössä oleva asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä, jonka tarkoituksena on turvata, että asuntojen hinnat perustuvat niiden todellisiin tuotantokustannuksiin. Kustinpolku 10:ssa noudatetaan vapaarahoitteisen omistusasuntotuotannon Hitas II -ehtoja (ryhmärakennuttaminen).

Asuntojen luovutuksessa tulee etusijalle asettaa sellaiset asunnontarvitsijat, jotka itse tai joiden perheenjäsenet muuttavat asuntoihin asumaan. Poikkeuksena yleisesti käytössä olevaan arvontamenettelyyn, Fira Oy:n projektityöryhmä saa valita hankkeeseen osallistuvat henkilöt/perheet. Tämä poikkeus johtuu siitä, että hanke toteutetaan ryhmärakennuttamiskohteena.

Liittyessään Kustinpolku 10:n ryhmärakennuttamishankkeeseen on ostajan/ ostajatalouden/ luovutuksensaajan luovuttava kaikista aikaisemmista Hitas-osakkeiden
omistuksista. Hitas-sääntelyä koskevat ehdot ovat voimassa 30 vuotta yhtiön viimeisen rakennusvaiheen valmistumisesta.

Fira Oy

neuvottelee perustettavalle yhtiölle yhtiölainan. Neuvottelujen tavoitteena on saada yhtiölainan osuudeksi 70% hankkeen kokonaiskustannuksista. Uusien, rakennettavien asuntojen osakkeet ovat valitulla pankilla yhtiölainan vakuutena rakentamisen aikana. Talon käyttöönoton jälkeen osakekirjat siirtyvät osakkaille, jolloin niitä voi vapaasti käyttää henkilökohtaisen luoton vakuutena.

Omarahoitusosuus on 30% asunnon hankinta-arvosta. Tämä osuus tulee rakennuttajan maksaa tai rahoittaa itse hankkeen käynnistyessä. Omarahoitukselle pitää olla muut vakuudet kuin valmistuvan asunnon osakkeet.

Polku ryhmärakentajaksi

Ryhmärakentamisen asukaspolku - Kustinpolku 12


KUULE KOHTEISTAMME ENSIMMÄISENÄ

Katso myynnissä olevat kodit ja tilaa uutiskirjeemme, jolloin saat ensimmäisenä tietoa Postipuistoon tulevista uudiskohteista.

Katso kohteet ja tilaa uutiskirje täältä

Mika Karkulahti

Rakennuttaja-asiamies
+358 50 5641125
mika.karkulahti@fira.fi

Ayala Maimon

Myynti ja asiakaspalvelu
Kuluttajamyyntipäällikkö
+358 40 524 9600
ayala.maimon@fira.fi