Suunnitteilla |
Postipuisto, Pohjois-Pasila

Kustinpolku 12

Viihtyisää asumista keskuspuiston kupeessa

Tule mukaan kehittämään ja ideoimaan asuinyhteisön omaa kotitaloa!

Tilaa uutiskirje  Ilmoittaudu esittelyyn

Moderni asuinrakennus lähellä luontoa ja keskeisiä palveluita

Kustinpolku 12 on Firan ryhmärakennuttamisen periaatteella toteutettava moderni asuinrakennus. Luonnonläheinen alue kivenheiton päästä kaikista palveluista luo puitteet vaivattomalle ja iloiselle asumiselle.

Taloyhtiöön on alustavasti varattu tila polkupyöräverstaalle, joka mahdollistaa pyörän trimmaamisen ja huoltotoimenpiteet sekä pesun – ja aivan luvallisesti! Lenkkeilijöitä ja muita aktiiviliikkujia on muistettu joustavasti varattavalla taloyhtiön ”pikkusaunalla”. Taloyhtiössä on toki myös perinteinen perhesauna, jonka vilvoitteluparveke aukeaa mukavasti kohti ilta-aurinkoa.

Lataa esite
Asuntojakauma:

1h + kt: 6 kpl 29,5 – 34 m²
2h + kt: 18 kpl 41,5 – 50 m²
3h + kt: 12 kpl 58,5 – 73 m²
3-4h + kt: 4 kpl 79,5 m²

Ajankohtaisia uutisia Pasilan alueen kehittymisestä löytyy Helsingin kaupungin sivustolta: uusipasila.fi

Kustinpolku

Hankkeen aikatauluarvio

Kustinpolku - aikajana

Ajankohtaista

Järjestämme helmikuussa Kustinpolku 12:n ryhmärakennuttamishankkeesta kiinnostuneille 2 tilaisuutta, jossa kerromme tarkemmin hankkeen etenemisestä. Kerromme lisäksi ryhmärakennuttamisen tarjoamista mahdollisuuksista ja miten se haastaa perinteisen asuntorakentamisen.  Olemme myös kiinnostuneita kuulemaan palautteenne suunnitelmista ja kirjaamaan ylös toiveitanne hankkeen kehittämiseksi.
Paikka: Kauppakeskus REDI, Stadi-rakennuksen 2. kerros, Fööni-käytävä
Tilaisuuksiin mahtuu 50 ensiksi ilmoittautunutta, joten ilmoittauduthan pian.
👇 Ilmoittaudu mukaan sinulle sopivimpaan tilaisuuteen alla olevien linkkien kautta.👇

 

Ilmoittaudu 25.2. tilaisuuteen Ilmoittaudu 27.2. tilaisuuteen

Asuntojen sijainti

Kohteen sijainti tulevassa kokonaisuudessa

Kustinpolku sijaitsee kehittyvällä Pasilan alueella parin korttelin päässä Keskuspuistosta. Lähellä ovat sekä uudet Triplan palvelut että vastapainona Keskuspuiston vehreys sekä oivalliset ulkoilu-, ja liikuntamahdollisuudet.
Lue lisää alueesta

 

Lisätietietoa alueesta ja sen rakentamisesta löydät myös Uutta Helsinkiä -sivustolta.

Miksi ryhmärakentaminen?

Ryhmärakentamisessa olet oikeasti osa rakennusprosessia. Säästät myös asuntosi neliöhinnasta, koska maksat vain toteutuneista rakennuskustannuksista. Tämän hankkeen ryhmärakennuttajakonsultti ja projektijohtourakoitsija Fira takaa kattohinnan, jonka yli kustannukset eivät nouse.

Ryhmärakentamisessa tai -rakennuttamisessa rakennuttajana toimii perinteisen rakennusyrityksen sijaan joukko yksityisiä ihmisiä. Voit itse vaikuttaa siihen missä vaiheessa prosessia lähdet mukaan ja kuinka paljon vaikutat lopputulokseen. Lue lisää ryhmärakentamisesta.

Asukkaat

Ryhmärakennuttamishankkeessa asukkaat toimivat itse kohteen rakennuttajina ja perustajaosakkaina. He myös pääsevät vaikuttamaan asuntojensa pohjaratkaisuun ja materiaaleihin jo hankkeen aikaisessa vaiheessa. Siten asunnot vastaavat asukkaiden omia tarpeita paremmin ja asuntojen hinnan ja laadun suhde muodostuu hyväksi.

Fira Ryhmärakentaminen

Firan ryhmärakennuttamishankkeissa voit itse valita missä vaiheessa prosessia lähdet mukaan ja kuinka paljon vaikutat lopputulokseen. Keräämme hankkeen alkuvaiheessa Kehittäjäryhmän, jonka kanssa käymme hankkeen suunnitelmat ja laatutason yhdessä läpi. Ryhmärakennuttamista säätelee Ryhmärakennuttamislaki, joka astui voimaan maaliskuussa 2015. Asunnoista ei mene varainsiirtoveroa, koska ne eivät vaihda omistajaa. Kohde ei ole ns. RS-kohde, eikä se ole asuntokauppalain piirissä.

Hitas

on Helsingissä käytössä oleva asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä, jonka tarkoituksena on turvata, että asuntojen hinnat perustuvat niiden todellisiin tuotantokustannuksiin. Kustinpolku 12:ssa noudatetaan vapaarahoitteisen omistusasuntotuotannon Hitas II -ehtoja (ryhmärakennuttaminen).

Asuntojen luovutuksessa tulee etusijalle asettaa sellaiset asunnontarvitsijat, jotka itse tai joiden perheenjäsenet muuttavatasuntoihin asumaan. Poikkeuksena yleisesti käytössä olevaan arvontamenettelyyn, Fira Oy:n projektityöryhmä saa valita hankkeeseen osallistuvat henkilöt/perheet. Tämä poikkeus johtuu siitä, että hanke toteutetaan ryhmärakennuttamiskohteena.

Liittyessään Kustinpolku 12:n ryhmärakennuttamishankkeeseen on ostajan/ ostajatalouden/ luovutuksensaajan luovuttava kaikista aikaisemmista Hitas-osakkeiden
omistuksista. Hitas-sääntelyä koskevat ehdot ovat voimassa 30 vuotta yhtiön viimeisen rakennusvaiheen valmistumisesta.

Fira Oy

neuvottelee perustettavalle yhtiölle yhtiölainan. Neuvottelujen tavoitteena on saada yhtiölainan osuudeksi 70% hankkeen kokonaiskustannuksista. Uusien, rakennettavien asuntojen osakkeet ovat valitulla pankilla yhtiölainan vakuutena rakentamisen aikana. Talon käyttöönoton jälkeen osakekirjat siirtyvät osakkaille, jolloin niitä voi vapaasti käyttää henkilökohtaisen luoton vakuutena.

Omarahoitusosuus on 30% asunnon hankinta-arvosta. Tämä osuus tulee rakennuttajan maksaa tai rahoittaa itse hankkeen käynnistyessä. Omarahoitukselle pitää olla muut vakuudet kuin valmistuvan asunnon osakkeet.

Polku ryhmärakentajaksi

Polku ryhmärakennuttajaksi


Tilaa ryhmärakentamisen uutiset

Tilaa Ryhmärakentamisen uutiset, niin saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista kohteista ja hankkeiden etenemisestä!Mika Karkulahti

Ryhmärakennuttajakonsultti / Verstas-päällikkö
Ryhmärakentaminen
+358 50 5641125
mika.karkulahti@fira.fi

Jesse Koskinen

Ryhmärakennuttajakonsultti / Tontinhankinta
+358 50 5770765
jesse.koskinen@fira.fi

Inka Nummelin

Palveluinsinööri
+358 40 180 6294
inka.nummelin@fira.fi