Etusivu Palvelut Ryhmärakentaminen Asunto Oy Helsingin Malagankatu 2

Malagankatu 2:n asunnot varattiin ennätysajassa

 

Lue lisää!

Asunto Oy Helsingin Malagankatu 2

Merellisen Helsingin uuteen helmeen nousee ryhmärakennushankkeena kerrostalo. Hankkeen yhteiset tilat ja laatutaso on suunniteltu yhdessä hankkeeseen aiemmin liittyneen ydinryhmän kanssa. Kohteessa päästiin nauttimaan ryhmärakentamisen parhaista puolista helposti ja nopeasti. Ydinryhmätyöskentelyssä on panostettu muun muassa kohteen laadukkuuteen.

Asunto Oy Helsingin Malagankatu 2 on Jätkäsaaressa. Tontti sijoittuu Länsisataman Jätkäsaaren kortteliin 20816, Välimerenkadun ja Malagankadun kulmaan. Kohteen osoite on Malagankatu 2, 00220 Helsinki. Hanke toteutetaan vuokratontille, jonka ryhmärakentamiseen osallistuva voi lunastaa itselleen. Kohteessa hyödynnetään ympäristöystävällistä aurinkosähköä. Talon rakentaminen alkoi lokakuussa 2017 ja se valmistuu viimeistään maaliskuussa 2019.

 • Asuinkerrostalokohde

  Kohteen yläkerrokset on kevennetty vinoilla kattopinnoilla ja ylimpien kerrosten asunnot on varustettu kattoterasseilla. Rakennuksen kantavat rakenteet ovat betonia. Julkisivut toteutetaan pääosin rapattuna tai muurattuna pintana. Puulla verhoillaan parvekkeiden taustaseinät. Parvekkeet on lasitettu ja asunnoissa on isot ikkunat.

  Pihamiljöö jatkaa helsinkiläisten umpikortteleiden arvokasta perinnettä. Se tarjoaa vihreän, puoliyksityisen urbaanin keitaan vastapainona julkiselle miljöölle. Istutuksin ja rakentein rajatut, kaikkia asukkaita palvelevat oleskelualueet tarjoavat mahdollisuuden sattumanvaraiseenkin naapureiden tapaamiseen, mutta myös omaan rauhaan vetäytymiseen ja pihatapahtumien sivusta seuraamiseen.

  Kortteliin tulee tämän ryhmärakennushankkeen lisäksi vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja, vapaarahoitteisia omistusasuntoja sekä hotelli.

 • Ympäristöystävällistä lämpöä

  Kohteeseen rakennetaan omat aurinkopaneelit, joiden tuottamaa sähköä ohjataan älykkään järjestelmän avulla. Ratkaisu vähentää muun lämmitysenergian tarvetta. Energiainvestointi ei nosta kohteen rakennuskustannuksia, sillä se maksetaan takaisin syntyneillä säästöillä. Energiatehokkaan rakennuksen kerrosluku vaihtelee kuudesta kahdeksaan kerrokseen.

 • Mahdollisuus varakkaaseen taloyhtiöön

  Taloyhtiöön rakennetaan 400 neliötä liiketilaa kivijalkaan sekä kaavoituksessa määrätyt 44 autopaikkaa. Taloyhtiö voi joko myydä tai vuokrata liiketilat ja parkkipaikat. Vuokraaminen laskee asukkaiden maksamaa vastiketta huomattavissa määrin. Jos yhtiö päättää vuokrata tilat, autamme luotettavien vuokralaisten etsinnässä.

 • Jätkäsaari

  Jätkäsaaren alue kehittyy huimaa vauhtia. Taloja ja kokonaisia kortteleita rakennetaan jatkuvasti, joka kehittää samalla alueen palveluita. Alueelle valmistuu valtion tukemia vuokra-asuntoja, Hitas-ja asumisoikeusasuntoja sekä vapaarahoitteisia omistus- ja vuokra-asuntoja. Asuntoja rakennetaan myös opiskelijoille, senioreille ja erityisasumisen tarpeisiin. Oman lisänsä tuovat rannan tuntumaan rakennettavat kaupunkipientalot sekä ryhmärakentamishankkeina toteutettavat kerrostalokohteet.

  Jätkäsaaren rakentaminen etenee vaiheittain. Toimintaa ohjataan siten, että rakentamiseen liittyvä liikenne, tonttien ja katujen rakentaminen, varastointi ja työnaikainen pysäköinti sujuvat mahdollisimman vähin häiriöin. Näin varmistetaan viihtyisä asuinympäristö jo rakentamisen alkuvaiheessa.

 • Alueen palvelut

  Jätkäsaarelaisia palvelevat peruskoulut, päiväkodit, liikuntapuisto sekä venesatamat. Julkiset terveyspalvelut järjestetään tällä hetkellä Viiskulman terveysasemalle. Kaupallisia palveluita tulee rakennusten kivijalkoihin ja Jätkäsaaren keskuskortteliin.

  Jätteiden putkikeräysjärjestelmä helpottaa asukkaiden arkea. Asuinympäristö on turvallisempi ja viihtyisämpi, kun huoltoliikenne vähenee. Järjestelmä on ollut käytössä jo vuodesta 2014 lähtien.

  Kohteesta on kävelyetäisyydellä jo valmiina olevat palvelut kuten koulut, päiväkodit, leikkipuistot ja kauppakeskus. Metroasema on 10-15 minuutin kävelymatkan päässä ja Länsisataman matkustajaterminaali on kivenheiton päässä. Alueen kulttuurista vastaa muun muassa Kaapelitehdas. Alueelle on lisäksi rakenteilla useita kouluja ja päiväkoteja.

MIKSI RYHMÄRAKENTAMINEN?

Ryhmärakentamisessa olet oikeasti osa rakennusprosessia. Säästät myös asuntosi neliöhinnasta, koska maksat vain toteutuneista rakennuskustannuksista. Tämän hankkeen ryhmärakennuttajakonsultti ja projektijohtourakoitsija Fira takaa kattohinnan, jonka yli kustannukset eivät nouse.

Ryhmärakentamisessa tai -rakennuttamisessa rakennuttajana toimii perinteisen rakennusyrityksen sijaan joukko yksityisiä ihmisiä. Voit itse vaikuttaa siihen missä vaiheessa prosessia lähdet mukaan ja kuinka paljon vaikutat lopputulokseen. Lue lisää ryhmärakentamisesta.