Modulaarinen suunnittelu on rakentamisen tulevaisuutta

Modulaarisuus nostaa käyttäjäkokemuksen uudelle tasolle. Räätälöitävä massatuotanto tuo suunnittelijoille, rakentajille, rakennuttajille, kiinteistönomistajille ja asukkaille runsaasti vaihtoehtoja, hyvin suunniteltuja yksityiskohtia ja käytettävyyttä. Valvotussa tehdasympäristössä tapahtuva esivalmistus ja testaus takaavat moduulien korkean laadun.

Rakentamisprosessissa kylpyhuoneet suunnitellaan yleensä asunto ja projekti kerrallaan. Suunnittelussa on paljon huomioitavia seikkoja, koska kylpyhuoneissa käytetään useita talotekniikan järjestelmiä ja liittymiä. Esimerkiksi tilan kosteudenkestävyys ja viemäröinnin toimivuus on varmistettava. Lisäksi huomiota on kiinnitettävä kylpyhuoneen laatuun, kokoon, ulkonäköön ja materiaalien valintaan. Fira Modules on kehittänyt ratkaisun, joka säästää aikaa ja resursseja sekä suunnittelu- että rakennusvaiheessa.


Suunnittelijoille ja rakentajille

1
Modulaarisuus suunnittelun lähtökohtana

Pohjapiirustuksen suunnittelussa voidaan käyttää monipuolisen tuoteperheen valmiita mittoja.

Fira Modules yhdistää kylpyhuonemoduulin ja talotekniikan (LVIS) älyratkaisuksi, joka tehoaa rakennushankkeiden yleisimpiin kipupisteisiin. Ratkaisun mukana tulee lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö- ja tiedonsiirtoliitännät. Kun suunnittelun lähtökohtana käytetään modulaarista tuoteperhettä, ei kylpyhuoneita ja talotekniikkaa tarvitse suunnitella joka projektille erikseen.

2
Yhdistä moduuli rakennukseen

Moduuli sisältää valmiiksi suunniteltua talotekniikkaa ja teknisiä yksityiskohtia. Moduulin liitännät mahdollistavat helpon yhdistettävyyden.

Fira Modules -ratkaisu on helppo yhdistää suunnitelmiin. Vakiotyyppisten ratkaisujen ansiosta kylpyhuoneita ei tarvitse suunnitella erikseen jokaista asuntoa ja kohdetta varten. Moduuleihin on suunniteltu, rakennettu ja testattu valmiiksi useimmat talotekniikan ratkaisut, myös äänieristykseen ja palotekniikkaan liittyvät asiat.

Rakennuttajille ja asukkaille

3
Tehokkaampaa rakentamista pienemmillä kustannuksin

Fira Modulesin ratkaisu mahdollistaa paremman aikataulutuksen ja kannattavuuden rakentamisvaiheessa

Valmiiksi sisustetut kylpyhuonemoduulit asennetaan rakentamisvaiheessa laatan päälle tai lasketaan kuiluun. Asennuksen jälkeen moduulit on helppo kytkeä käyttöön. Ratkaisu soveltuu välipohjallisiin rakenteisiin, joissa käytetään ontelolaattoja tai Luja-Superlaattoja, sekä paikalla valettaviin rakenteisiin. Viivästyksiä ja lisäkustannuksia on helpompi hallita, kun laadunvarmistus ja likimäärin puolet asuntoihin liittyvästä sisustustyöstä tehdään valvotussa tehdasympäristössä. Modulaarinen rakentaminen on ylivoimaisesti nopeampaa kuin perinteinen kylpyhuonerakentaminen. Kokonainen kuilu voi valmistua jopa puolessa päivässä.

4
Verraton käyttäjäkokemus

Sisustusratkaisut tarjoavat kattavan valikoiman tyylikkäitä vaihtoehtoja. modulaarisen kalusteseinän ansiosta asukkaat voivat päivittää sisustusta helposti.

Asukkaat voivat valita materiaalit ja sisustuksen, jopa saunan, omien tarpeidensa ja toiveidensa mukaisesti. Moduulien toiminnallisuus ja tyyli ovat suunniteltu käyttäjää ajatellen, tekijöinä ovat toimineet huippuluokan sisustussuunnittelijat ja teolliset muotoilijat. Kylpyhuonemoduulin sisäänrakennetut sensorit ja älytoiminnot tuovat jokaiseen asuntoon ja koko rakennukseen yhden älykkään järjestelmän. Järjestelmä mahdollistaa pääsyn reaaliaikaiseen tietoon, kuten sähkön ja veden kulutukseen sekä ilmanlaatuun.


Lataa suunnittelupaketti


Lue lisää

Blog

Modulaarisuus suunnittelun lähtökohtana

Fira Modulesin visio on uudenlainen aikaisempiin moduuliratkaisuihin verrattuna, sillä modulaarisuus otetaan heti suunnittelun lähtökohdaksi. Niin säästetään kallista aikaa jo ennen kuin ensimmäistäkään tiiltä on muurattu.

Blog

Ajatteletteko jo modulaarisesti?

Haluamme saada modulaarisen ajattelun mukaan jo suunnitteluvaiheeseen. Uskomme, että näin menettelemällä koko rakennusala hyötyy: prosessi mahdollistaa tuottavuuden kasvun ja älykkäät ratkaisut.

Blog

Fira Modules vähentää työmaalla tehtäviä sisätöitä puolella

Tavallisesti kylpyhuoneen rakentaminen vaatii useita työvaiheita sekä paljon ammattilaisia, työkaluja ja materiaaleja. Logistiikan, tekijöiden ja aikataulujen yhteensovittaminen on vaativa ja aikaa vievä työvaihe. Valmiin moduulin myötä eri osapuolten, työnjohdon ja logistiikan tarve prosessissa vähenee huomattavasti, kun rakentamista ei tehdä enää pala palalta.