Fira Modules

Designia, älyä ja innovatiivista teknologiaa modulaarisilla ratkaisuilla.

Rakentajalle  Suunnittelijalle  Asukkaalle

Tuote  Lataa esite

Arvoa rakentamiseen

Tulevaisuuden rakentaminen tulee muistuttamaan yhä enemmän teollista kokoonpanoa, jossa esivalmistetut moduulit asennetaan kohteisiin työmailla. Fira Modules on kylpyhuone, talotekniikka ja älymoduuli yhdessä kuilussa, joka ulkoistaa rakentamisen suurimmat kipukohdat yhteen, älykkääseen ratkaisuun. Rakennusaikana asennettavat anturit ja älykkäät ratkaisut mahdollistavat sekä liiketoimintaa että asumista hyödyntävien toimintojen kehittämisen.

Älykäs, modulaarinen rakentaminen tulee mullistamaan rakennusalan

Nykyisin talosuunnittelussa suunnitellaan ensin rakennus ja vasta sitten pyydetään toimittajaa suunnittelemaan siihen sopiva modulaarinen elementti. Nyt on mahdollisuus ottaa modulaarisuus suunnittelun pohjaksi, jolloin jokaiseen kohteeseen ei tarvitse suunnitella kylpyhuonetta erikseen. Ne voidaan massatuottaa.

Sitoudumme tuomaan asumiseen sydämen, joka luo elämyksen asukkaille, suunnittelijoille, rakennuttajille ja rakentajille ympäri maailman.

Tuotetiedot ja palvelut Ota yhteyttä

Modulaarisen rakentamisen hyötyjä

Alentaa rakentamisen kustannuksia

Esivalmistettujen moduulien avulla rakentaminen on nopeampaa ja kustannustehokkaampaa.
Työmaan kesto lyhenee, käyttö- ja yhteiskustannukset sekä kiinteät kustannukset alenevat.

 

Nostaa rakentamisen laatua

Työmaan vaativimmat asennus- ja viimeistelytyöt siirtyvät kertatekemisestä tehdastyöksi. Tuotanto tasalaatuisissa, kontrolloiduissa ja säältä suojatuissa olosuhteissa varmistaa kerta toisensa jälkeen laadukkaan lopputuloksen.

Laatutaso

Enemmän valinnanvaraa asukkaalle

Modulaarisessa rakentamisessa voidaan huomioida tilankäyttäjän tarpeet paremmin. Modulaarisuus tarjoaa muunneltavuutta, joten esimerkiksi kylpyhuoneen voi muokata parhaiten omiin haaveisiin sopivaksi.

Lisää rakennusten älyä

Modulesin ansiosta asunnossa ja koko talossa on yksi älyjärjestelmä ja reaaliaikainen tieto muun muassa sähkön- ja vedenkulutuksesta sekä ilmanlaadusta löytyy pilvipalvelusta.

Älykäs rakennus



Rakentajalle

Huippuluokan tekniset ratkaisut ja asennettavuus. Kylpyhuoneisiin tehdään asuntojen rakentamisen yhteydessä eniten korjauskäyntejä. Venähtäneet aikataulut ja lisäkustannukset saadaan kuriin, kun laaduntarkkailu ja arviolta 50% asunnon sisätöistä hoidetaan hallituissa tehdasolosuhteissa. Moduulit eivät altistu työmaalla sään vaihteluille, koska ne asennetaan suoraan kuiluun, toimituksen saapuessa. Nopeuden osalta moduulirakentaminen on ylivertaista perinteiseen kylpyhuonerakentamiseen verrattuna. Yksi kuilu saadaan valmiiksi yhdessä päivässä.

Myös olosuhteiden ja tietoliikenteen hallinta tehostuu, kun projektin aikana kerättävä tieto otetaan helposti talteen Modulesin avulla. Moduuli toimii hubina erilaisille sensoreille ja kerää tietoa kosteudesta, lämpötiloista, painessa ja pölyhiukkasista. Fira Modules toimii myös langattomana tukiasemana. Rakentajat voivat hyödyntää olosuhdedataa jo työmaan aikana.

Lue lisää tuotteesta

Suunnittelijoille

Massaräätälöitävä talotekniikkamoduuli helpottaa suunnittelua. Vakioiduista komponenteista rakentuu talotekniikalla varustettu älykäs kylpyhuone-elementti, joka on helppo integroida asiakkaiden suunnitelmiin. Standarsoitu massaräätälöity tuote mahdollistaa sen, ettei jokaiseen kohteeseen tarvitse suunnitella kylpyhuonetta erikseen.  Merkittävä osa talotekniikasta on moduulissa täysin valmiina ja talotekniset ratkaisut on suunniteltu ja testattu valmiiksi, ääni- ja palotekniset yksityiskohdat huomioiden. Valmiiksi sisustetut tyylikkäät kylpyhuonemoduulit asennetaan rakennusvaiheessa kuiluun päällekkäin ja ne on helppo kytkeä käyttöön. Modules ratkaisu sopii muun muassa ontelolaatta-, Superlaatta- ja paikallavaluvälipohjiin.

Lataa ilmainen tietomalli

Modules - suunnittelijoille


Asukkaalle

Älykkäässä kylpyhuonemoduulissa design ja käytettävyys ovat symbioosissa. Asukkaalla on valittavanaan omien toiveiden mukainen kokonaisuus. Materiaalit ja kalusteet ovat muokattavissa erilaisista sisustusvaihtoehdoista. Moduulin toiminnallisuus ja tunnelma on mietitty käyttäjän näkökulmasta. Modulesin ansiosta asunnossa ja koko talossa on yksi älyjärjestelmä ja reaaliaikainen tieto mm. sähkön- ja vedenkulutuksesta sekä ilmanlaadusta löytyy pilvipalvelusta. Asunto toimii myös tulevaisuudessa erilaisten järjestelmien ja kuluttaja-aplikaatioiden kanssa myös etäohjattuna. Se palvelee helposti asukkaita ja koko taloyhtiötä.


Referenssit

Hansakallio 3

Espoo,
2018 - 2019

A-Kruunu Kirkkonummen Tarutie

Kirkkonummi,
2017 - 2019


Lue lisää

Blogi

Modulaarisuus suunnittelun lähtökohtana

Fira Modulesin visio on uudenlainen aikaisempiin moduuliratkaisuihin verrattuna, sillä modulaarisuus otetaan heti suunnittelun lähtökohdaksi. Niin säästetään kallista aikaa jo ennen kuin ensimmäistäkään tiiltä on muurattu.

Blogi

Fira Modules vähentää työmaalla tehtäviä sisätöitä puolella

Tavallisesti kylpyhuoneen rakentaminen vaatii useita työvaiheita sekä paljon ammattilaisia, työkaluja ja materiaaleja. Logistiikan, tekijöiden ja aikataulujen yhteensovittaminen on vaativa ja aikaa vievä työvaihe.

Blogi

Rakennuttajat, rakentajat ja suunnittelijat, ajatteletteko jo modulaarisesti?

Haluamme saada modulaarisen ajattelun mukaan jo rakentamisen suunnitteluvaiheeseen. Uskomme, että näin menettelemällä koko rakennusala hyötyy: prosessi mahdollistaa tuottavuuden kasvun ja älykkäät ratkaisut.

Blogi

Modulaarinen rakentaminen nyt ja tulevaisuudessa

70-luvun elementtikylpyhuoneista on tultu kauas nykyaikaisessa moduulirakentamisessa. Mallikirjastoja luodaan Suomessakin kovaa vauhtia yhteistyössä eri rakennusalan toimijoiden kanssa ja tulevaisuudessa modulaarinen rakentaminen mahdollistaa asunnon muokkaamisen elämäntilanteeseen sopivaksi.


Ota yhteyttä

Yhteydenotto


Sami Purtola

Operatiivinen johtaja
Fira Modules
+358 40 7263112

Ville Wikström

Liiketoimintajohtaja
Fira Modules
+358 40 566 3033

Julius Tuomikoski

Myynti- ja markkinointijohtaja
Fira Modules
+358 50 522 1264