Etusivu Blogi “Who let the dogs out?!”

Työkulttuuri Työmaa

“Who let the dogs out?!”

July 10, 2015

Blog

Sattuipa päivänä muutamana työmaalla. Juttelin kalusteasentajan kanssa työmaan pihalla ja samanaikaisesti meidän sekä muiden työmiesten jaloissa pyöri pieni ruskea koira. Ajattelin alitajuisesti, että kyseessä on jonkun ohikulkijan koira. Kului kuitenkin viitisen minuuttia, eikä omistajaa näkynyt missään.

Kysyin asentajalta kenen koira oli kyseessä: ”Sinunko?”, kysyin leikilläni. ”En minä tiedä, tuossa se on pyörinyt jo vartin verran. Ei ole omistajaa näkynyt.” No. Siitä se ihmettely alkoi, kenen koira on kyseessä. Oikein tarkkaan kun muisteltiin, tuli mieleen, että yhdellä remontin ajaksi asumaan jääneellä neidillä on koira. Ei kun tarkastamaan hänen asuntoaan, onko ruokakuppeja, vetoketjuovi auki, tai muita merkkejä koirasta. Kupit näkyivät suojaseinän läpi ja vetoketjuoven alareuna oli auki! Asukas ei ollut kotona.

Onneksi koira sattui olemaan leikkisä ja tuttavallinen. Viheltelemällä ja leikkimällä koira saatiin kuin saatiinkin takaisin suojaseinän taakse. Tuli kuitenkin tässä vaiheessa mieleen varmistaa rallienglannilla puhelimitse omistajalta koiran tuntomerkit ja selventää tapahtunutta. Olisi ollut huomattavasti nolompaa saada puhelu illalla asukkaalta, joka olisi vienyt koiransa jonnekin hoitoon, ja huomannut saaneensa uuden päivän päätteeksi! Tai väärän…

Että tällaista taas raksalta!

(Kuvan koira ei liity tapaukseen)

Lue lisää