Etusivu Blogi Vinkit putkiremontin onnistuneeseen toteutukseen

Asuminen Koti Putkiremontti

Vinkit putkiremontin onnistuneeseen toteutukseen

November 2, 2014

Blog

Kun oman talon putkiremontista tulee ajankohtainen, alkaa osakkeenomistajan kalenteriin ilmestyä tapaamisia ja aikatauluja. Putkiremontin kokee elämänsä aikana ehkä vain kerran, joten remontin aikana tehtävien päätösten vaikutuksia voi olla vaikea hahmottaa päätöksentekohetkellä.

Toteutusvaiheessa osakkaan tulee tehdä lopullisia valintoja esimerkiksi kylpyhuoneen kalustuksen ja laatoitusten suhteen. Pahimmassa tapauksessa ruma peilikaappi tai aikansa elänyt kukkaboordi muistuttavat osakasta putkiremontista joka aamu seuraavat viisikymmentä vuotta.

Apuna putkiremonttiviidakossa  luovimiseen voi käyttää esimerkiksi alla olevaa listaa, johon on koottuna muutamia huomionarvoisia asioita remontin eri vaiheista:

Remontin suunnitteluvaiheessa:

Perehdy.

Suunnitelmiin tutustumiseen kannattaa käyttää aikaa ja se kannattaa tehdä ajatuksella. Jos et lue sähkösuunnittelijan käyttämiä piirustusmerkkejä yhtä sujuvasti kuin aakkosia, pyydä selvennystä tai käänny esimerkiksi naapurin tutun sähköasentajan puoleen.

Pyri hallitukseen.

Hallituksessa pääset vaikuttamaan, mutta huomioi, että myös vastuu kasvaa.

Tuo esille omat toiveesi lopputuloksen suhteen.

Haluatko uuteen kylpyhuoneeseesi lattialämmityksen tai kaipaatko esimerkiksi tehokkaampaa ilmanvaihtoa kesäisin? Voi olla, että myös naapurisi ovat pohtineet samoja asioita. Tässä vaiheessa on vielä mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä koko taloyhtiössä kunnostetaan yhteisesti.

Mieti myös koko taloyhtiön näkökulmasta, älä ole tyranni.

Vaikka mahonkinen kylpyhuonekalustus tuntuu itsestäänselvyydeltä omaan kylpyhuoneeseen, voi olla, etteivät naapurit ole valmiita panostamaan korotettuun laatutasoon. Onneksi omaa kylpyhuonetta koskevia toiveita voi esittää vielä remontin toteutusvaiheessa.

Remontin toteutusvaiheessa:

Ole ajoissa liikkeellä.

Selvitä remontin kannalta tärkeät päivämäärät, joissa sinulta vaaditaan päätöksiä tai aktiivisuutta. Aktivoituminen ajoissa on erityisen tärkeää, mikäli omat suunnitelmasi poikkeavat paljon taloyhtiön alkuperäisestä suunnitelmasta.

Hyödynnä asiantuntijoita (esim. laatta- ja kalustetoimittajat, keittiötoimittajat).

Asiantuntijoilta ja ammattilaisilta voit saada hyviä ideoita ja suunnitteluapua omaa remonttiasi varten. Inspiraatiota voi hakea myös esimerkiksi messuilta tai internetistä.

Aina saa ja kannattaa kysyä.

Jos jokin asia askarruttaa, kannattaa siitä ottaa yhteyttä remontin toteuttajaan. Myös kesken remontin saa ja kannattaa kysyä.

Remontin valmistuessa omassa huoneistossa:

Käytä hyväksesi oikeutta kommentoida remontin lopputulosta.

Huoneiston omistajalla on oikeus reklamoida havaitsemistaan epäkohdista remontin lopputuloksessa. Myös positiivista palautetta saa toki antaa.

Kärsivällisyyttä.

Remontin valmistuttua huoneistossasi vieraillaan vielä mahdollisesti korjaamassa reklamoimiasi epäkohtia tai ainakin tekemässä remonttiin liittyviä jälkitarkastuksia. Pidä mieli ja turvalukko avoinna.

Juhlista.

Hermoja ja aikaa kysynyt putkiremontti on lopulta ohi. Putkiremontti työllistää myös asunnon omistajia, ei pelkästään rakennusmiehiä. Juhlista remontin loppumista kuten minkä tahansa ison projektin valmistumista.

Vastauksia yleisimpiin putkiremonttiin liittyviin kysymyksiin voit lukea putkiremonttioppaastamme.

Lue lisää