Etusivu Blogi Viisi pointtia miten hyvä aikataulutus auttaa pysymään tavoitteissa

Rakentamisen ABC Sitedrive Työmaa

Viisi pointtia miten hyvä aikataulutus auttaa pysymään tavoitteissa

March 28, 2018

Blog

Rakennusala on maailman suurin toimiala, ja siitäkin syystä toimialoista yksi merkittävimpiä. Rakennettu ympäristö pitää sisällään yli 70 prosenttia kansallisvarallisuudestamme, ja se on ollut ratkaisevassa roolissa myös siinä, miten kulttuurimme ja yhteiskuntamme on kautta aikojen kehittynyt.

Vuoden 2016 keväällä perustettiin Sitedrive, jonka tarkoituksena on ratkaista rakennusalaa vuosikymmeniä piinannut alhainen tuottavuus. Olemme tuottavuuden osalta samalla kehityskäyrällä kuin julkinen sektori. Budjetissa ja aikataulussa pysyminen on harvinaista alalla.

Tahdomme muuttaa aikataulukäsityksiä ja sen roolia pakollisena pahana, joka vain tulostetaan työmaatoimiston seinälle ja jota päivitetään silloin kun siltä tuntuu. Kalenteriin merkittyjen tehtävien tulisi heiluttaa tahtipuikkoa ja ohjata työmaan toimintaa. Ideaalitilanteessa aikataulu rakennetaan kommunikoimaan suoraan työntekijöiden kanssa, jolloin työnjohtajat voivat keskittyä luomaan edellytyksiä tehokkaalle työnteolle.

Miksi sitten hyvä aikataulu on niin tärkeä rakennusprojektin onnistumisen kannalta?

  1. Hyvä aikataulu pitää sisällään tiedon mitä, missä ja milloin töitä tehdään – tämä mahdollistaa työmaan ohjauksen
  2. Kun aikataulu pitää, niin yleensä pitää budjettikin
  3. Kun aikataulu jaetaan kaikille työmaalla oleville, jokainen voi huolehtia omasta osuudestaan parhaalla mahdollisella tavalla
  4. Tarkan tason viikkoaikataulu vähentää hukkaa
  5. Aikataulusuunnittelulla tunnistat pullonkaulat ja riskit etukäteen.

Kokosimme oppaan aikataulutukseen, jotta sinä menestyisit työssäsi paremmin ja saisit näin myös parempia tuloksia aikaan. Tämä opas on tehty sydämellä paremman rakentamisen, kutinsa pitävien aikataulujen ja budjettien puolesta. Opuksen on tarkoitus avata uusia näkökulmia rakennusprojektin aikataulutuksen merkityksellisyydestä ja antaa konkreettinen runko sekä ohjenuora uuden ajan aikataulukseen ja työnohjaukseen.

LATAA OPAS RAKENNUSPROJEKTIN AIKATAULUTUKSEEN 

Lue lisää