Etusivu Blogi Vastaava työnjohtaja arvostaa Firalla moderneja työtapoja ja asiakaslähtöisyyttä

Firalaiset Putkiremontti Työkulttuuri Työmaa Työntekijäkokemus

Vastaava työnjohtaja arvostaa Firalla moderneja työtapoja ja asiakaslähtöisyyttä

November 30, 2018

Blog

Vastaava työnjohtaja voi lähteä ajoissa kotiin 

Firalla putkiremonteissa vastaavana työnjohtajana työskentelevä Antti tuli Firalle kolme vuotta sitten, koska Fira pystyi tarjoamaan kilpailukykyisen palkan ja tittelin. Sen lisäksi häntä kiinnosti Firan asiakaspalvelumalli, jossa palveluinsinöörit, eli pinssit, auttavat asiakkaita putkiremonttien aikana. Firan ajatus siitä, että putkiremontteja tehdään asukas edellä toimi yhtenä kannustimena hakea töitä Firalta.

Antti on tehnyt lähes koko uransa putkiremonttien parissa. Vastaavana työnjohtajana työpäivän sisältö koostuu siitä, millaisen porukan onnistuu kasaamaan ympärilleen, mutta yleensä työpäivät koostuvat talouden ja aikataulun hallinnasta, työnjohtajien tukemisesta vaativisssa tilanteissa, sekä yhteistyöstä ja kanssakäymisestä tilaajan kanssa.

Firalla parasta Antin mielestä on vapaus työssä.

”En koe, että minua vahditaan, vaan minuun luotetaan ja saan tehdä työtä itsenäisesti Firan arvojen mukaisesti. Se on mahtavaa. Esimiehet ovat Firalla myös lähellä ja olen aina saanut sen avun mitä olen tarvinnut”, hän sanoo.

Palkkaansa ja sen kehitykseen Antti on suhteellisen tyytyväinen ja Firan palkkiomallista työmaalla hän antaa erityistä kiitosta. Työkaverit ovat myös mukavia, joka on hyvä lisä.

Riittävien resurssien takaaminen, valmistautumisaika ennen työmaata ja selkeät ohjeet ovat kohteita, joita on kehitetty Firalla ja joita pitää kehittää jatkossakin.

”Meillä on hyvä ohje siitä, missä järjestyksessä ja mitä asioita ennen työmaan aloitusta pitää tehdä, jotta kaikki tulee tehtyä”, sanoo vastaava työnjohtaja.

Antti on tunnettu Firalla siitä, että hän lähtee joka päivä ajoissa kotiin perheen luo. Antti painottaa sitä, että tarvittaessa voi venyä, mutta sen ei pidä olla normaali toimintatapa.

”Työmaat onnistuvat silti hyvin ja Firalla on kannustettu siihen, että voi lähteä ajoissa kotiin”, päättää Antti.

Modernit toimintatavat houkuttelivat Firalle

Ville on työskennellyt Firalla 2018 lokakuusta lähtien. Taloon hän päätyi Firan modernien toimintatapojen myötä. Modernit toimintatavat näkyvät päivittäisessä työskentelyssä sekä käytössä olevissa työkaluissa. Toimintatapoja kehitetään ja selkeytetään jatkuvasti.

Villellä on taustalla 23 vuoden kokemus rakennusalalta, suurin osa putkiremonttien puolelta sähkötöillä höystettynä. Tällä hetkellä hän työskentelee putkiremonttikohteessa, jossa putkiremontti tehdään Pilaster-talotekniikkajärjestelmällä, jossa putket ja talotekniikka asennetaan talon ulkopuolelle.  

Työpäivät vastaavalla työnjohtajalla koostuvat tittelin mukaisesti työnjohtamisesta; mitä milloinkin tehdään ja työn tekemisen edellytyksistä huolehtimisesta. Ville pitää huolen siitä, että työt hoituvat ajallaan ja yhdessä sovitulla tavalla.

Tuoreena firalaisena Ville arvostaa kollegoiden avuliaisuutta. Uutena työntekijänä kysymyksiä saattaa joskus olla paljonkin. Kysymyksiin Ville on saanut aina vastauksen ja apua löytyy tarvittaessa.

Palkkaus Firalla on samalla tasolla kuin kilpailijoilla, positiivinen ero syntyy bonuksista. Bonukset määräytyvät muun muassa työmaan tavoitteista, asiakastyytyväisyydestä ja ohjelmien käytöstä.
Kohteiden erilaisuus ja ongelmienratkaisu ovat Villen mielestä ne tekijät, jotka ovat pitäneet mielenkiinnon yllä putkiremonttien saralla.

Sinustako firalainen, kurkkaa avoinna olevat paikkamme ja lähetä hakemuksesi jo tänään!

Lue lisää