Etusivu Blogi Kuinka työn muuttuminen vaikuttaa työtiloihin?

Ihmisten motivaatio Podcast Työkulttuuri

Kuinka työn muuttuminen vaikuttaa työtiloihin?

October 26, 2017

Blog

Muuttoliike-podcast, osa 4

Minulla on sinulle kysymys. Miten sinä kokoaisit työpäiväsi, jos työtilat, -aika ja -tapa olisivat täysin päätettävissäsi? Istuisitko kahdeksan tuntia putkeen koneen äärellä kahden kahvitauon sekä yhden lounashetken kera? Vai heräisitkö rauhassa auringonsäteisiin ja kävisit sähköpostit aamukahvin äärellä läpi, ilman ruuhkassa pönöttämistä? Osallistuisit päivän palavereihin päivälenkin yhteydessä puhelimitse sekä kirjaisit ideat ylös tulevaa projektia varten seitsemän uutisten jälkeen.

Digitalisaatio on ojentanut meille avaimet tehdä työtä paikasta ja ajasta riippumatta. Eikä etätyö ole enää vain etäinen konsepti. Tulevina vuosina työskentelytottumukset muuttuvat ja yhdeksästä viiteen -ajattelumalli ratkeilee liitoksistaan. Toimistojen käyttö nojautuu pikkuhiljaa Coworking-tilojen suuntaan. Näissä tiloissa idean juuri löytyy palvelusta: työtilaan voi viritellä koneensa, vaikka kahden tunnin tai viikon ajaksi, veloitusta vastaan.

Raja-aidat rupeavat kaatumaan. Ammattilaisia törmäytetään jo startupp-toiminnoilla ja tulevaisuudessa pääkonttorien hälvetessä paikoiltaan, saman alan toimijat työskentelevät samoissa Coworking-tiloissa. Yritysten ovet avautuvat ja rajaton määrä mahdollisuuksia on pian hyppysissämme.

Miten tähän suureen muutokseen olisi syytä tarttua mukaan? Esimerkiksi työtiloja muuttamalla. Kaikki lähtee yrityksen kulttuurista ja siitä, minkälaiset työtilat auttavat työntekijöitä hoitamaan hommansa parhaalla mahdollisella tavalla. Työn muuttuminen muuttaa myös työtiloja, sillä fyysiset tilat luovat konkreettiset mahdollisuudet työntekoon.

Kuuntele lisää Muuttoliike-podcast-sarjamme neljännestä jaksosta, jossa mukana arkkitehti Tero Helenius.

Lue lisää