Etusivu Blogi Tervetuloa kotiin – Tutustu Capellan asukkaisiin

Asuminen Kaupunki Koti

Tervetuloa kotiin – Tutustu Capellan asukkaisiin

October 19, 2018

Blog

Helsingin Kalasatamaan valmistuu kerrostalo nimeltä Capella, jonka rakentamisen aikana on hyödynnetty uusimpia digitaalisia välineitä. Kun rakennus valmistuu, sisään muuttaa uusia asukkaita, joiden mukana Capellassa nähdään erilaisia perheitä, onnellista elämää hyvän ruoan äärellä yhdessä ystävien ja uusien naapurien kanssa sekä ainakin yksi miesluola.

Kurkkaa sisään tuleviin koteihin

Akselin kodissa tärkeintä hänelle on alue ja erityisen hyvät kulkuyhteydet. Akseli on asunut Kalasataman vieressä aiemmin ja tykästyi jo silloin ympäristöön. Uudessa kodissa toimivat ratkaisut ja se, että on saanut tehdä muutoksia tulevaan kotiin, ovat olleet tärkeitä asioita Akselille.

Anna-Marian kanssa Capellaan muuttaa hänen miehensä ja heidän 19-vuotias poikansa, vielä hetkeksi, ennen kuin hän muuttaa omilleen. Uuden kodin he halusivat ylimmistä kerroksista ja tila, johon voi rakentaa miesluolan, oli plussaa. Se, että Capellan sijainti sopii elämään ja kulkumatkoihin, on perheelle tärkeää. Luonnon läheisyys ja viereinen Mustikkamaa houkuttivat perhettä Kalasatamaan. Capellaan he päätyivät, koska Helsingin asuntomarkkinat ovat tolkuttomat ja asumisoikeus sopi heille asumismuotona. Asumisoikeusyhdistys Suomen Omakoti teki myös vaikutuksen erilaisena rakennuttajavaihtoehtona.

Annen ja Martin lisäksi asuntoon muuttaa heidän poikansa Akseli. Perhe haaveilee myös koirasta. Uudessa kodissa tärkeintä on avoin tila ja valoisuus, sekä mahdollisuus jättää seiniä pois ja saada lasiset pariovet lisäämään valoisuuden tunnetta. Capellaan Anne ja Martti päätyivät sijainnin, asumisoikeusmuodon ja vaikutusmahdollisuuksien takia, jotka lisäsivät kodin tuntua.

Erika ja Emily haaveilevat koiranpennusta, joka muuttaisi heille keväällä. Uudessa kodissa tärkeintä on hyvä keittiö ja oma tila. Kolmiossa molemmilla on omat huoneet. Capellaan Erika ja Emily päätyivät hetken mielijohteesta. Kodin varmistumisen jälkeen tuli tieto, että Erikan työpaikka siirtyy Kalasatamaan, joten päätös oli siksikin todella hyvä.

Riitan kanssa uuteen kotiin muuttaa myös toinen henkilö. Kodissa heille tärkeintä on hyvä suunnittelu ja se, että sinne mahtuu iso pöytä, jonka ympärille mahtuu paljon ihmisiä syömään hyvää ruokaa. Capellassa tärkeintä on sijainti, lähellä olevat harrastusmahdollisuudet ja hyvät kulkuyhteydet. Riitta odottaa innolla alueen valmistumista ja sitä, että Capellaan muuttaa kivoja ihmisiä. Toiveena on yhteisöllinen tunnelma naapureiden kanssa.

Viljalla tulee vierailemaan paljon lapsivieraita. Hänellä kun on 14 kummilasta (7 tyttöä ja 7 poikaa) ja ystävillä on myös paljon lapsia. Uudessa kodissaan hänelle on tärkeintä, että se tuntuu omalta kodilta ja materiaalivalinnoissa sekä sen suunnittelussa on ollut mahdollisuus olla mukana. Capellaan Vilja päätyi, koska sijainti on täydellinen, asuminen on kohtuuhintaista ja asumisoikeusasunto on elinikäinen koti, josta kukaan ei voi häätää pois.

Lue lisää