Etusivu Blogi Turvallisuusviikko firalaisittain

Turvallisuus Työkulttuuri

Turvallisuusviikko firalaisittain

May 14, 2018

Blog

Fira osallistuu kolmatta kertaa Rakennusteollisuuden turvallisuusviikolle. Aiempina vuosina työntekijöidemme osallistuminen viikon aikana järjestettäviin tempauksiin on ollut erinomaista. Tavoitteenamme on tänäkin vuonna saada jokainen firalainen kytkeytymään turvallisuusteemaan ja ajattelemaan turvallisuutta oman tekemisen kautta.

Järjestämme muun muassa aamiaistilaisuuksia työmaillamme, joihin kytkeytyy firalaisia mukaan toimiston puolelta, harjoittelemme työmaalla ja teemme turvallisuushavaintoja.

Nollatoleranssi

Tavoitteenamme on nolla tapaturmaa. Alalla valloillaan oleva kova vauhti on valitettavasti vaikuttanut turvallisuuteen negatiivisesti. Turvallisuusviikon aikana on loistava mahdollisuus osallistaa jokainen työntekijä pohtimaan omaa osuuttaan turvallisuusasioiden kehittämiseen käytännön kautta.

Jotta nolla tapaturmaa -tavoite saavutetaan, lähdemme liikkeelle lähitulevaisuudesta. Turvallisuusaamiaisella pohdimme, miten turvallisuutta voidaan kehittää yhä parempaan suuntaan. Aamiaisella saatamme viisaat ajatukset yhteen ja jaamme parhaimmat ideat kaikkien ulottuville.

Turvallisuusviikko huipentuu kriisiharjoitukseen

Kuluva viikko huipentuu työmaatapaturmaharjoitukseen Tikkurilassa, jossa treenaamme vakavaan työtapaturmaan suhtautumista niin käytännön kuin kriisiin liittyvien tukitoimintojen osalta. Harjoitus tullaan käymään läpi sen päätyttyä ja opit otetaan talteen. Harjoitukseen osallistuu myös Keski-Uudenmaan pelastuslaitos.

Turvallisuushavaintojen tekeminen on tehty helpoksi

Turvallisuus lähtee välittämisestä ja siitä, että turvallisuusasioihin asennoidutaan niiden tarvitsemalla vakavuudella. Havaintojen tekeminen on tehty firalaisille mahdollisimman helpoksi. Netin ylitse toimiva sivusto, teehavainto.fi, tunnistaa päätelaitteen paikannuksen avulla lähistöllä olevat työmaat. Raksi ruutuun, kuva tilanteesta, omat tiedot ja lyhyt kuvausteksti ovat asiat, jotka vaaditaan havainnon tekemiseen. Sivusto hoitaa loput, kätevää ja aikaa säästävää – digitaalista ennen kaikkea. Havaintojen tekemisen helpottaminen on nostanut turvallisuushavaintojen määrää suuresti ja sitä kautta olemme myös pystyneet pienentämään tapaturmataajuuttamme.

Haastan kaikki osallistumaan mukaan turvallisuusviikkoon tavalla tai toisella. Välitetään ja pidetään toisistamme huolta niin toimistolla kuin työmailla.

 

Hyvää turvallisuusviikkoa kaikille!

Terveisin,

Jari Pulkkinen

Fira Oy

Turvallisuuspäällikkö

Lisää Firan uutisia:

Fira Modules vastaa moderniin rakennushaasteeseen

Viisi pointtia miten hyvä aikataulutus auttaa pysymään tavoitteissa

Firalla rakennetaan ihmisten näköistä kaupunkia!

Lue lisää