Putkiremontti Työmaa

Tuomas, työmaalta. Putkiremontti ”duunarin” silmin

July 7, 2015

Blog

Työskentelen työmaan työnjohtajana. Blogikirjoituksissani käsitellään putkiremonttia ja siihen liittyviä tilanteita suorittajan, eli duunarin vinkkelistä. Osakkaalle ja asukkaalle linjasaneeraus näyttäytyy suurimmalta osin kylpyhuoneremontin muodossa. Urakoitsijalle työ on kuitenkin myös paljon muuta. Tekniikka, vedeneristykset ja palokatkot, eli varsinaiset syyt remonttiin, piilevät yleensä pintaa syvemmällä.

Olen työskennellyt erilaisten saneerausten parissa viimeiset 20 vuotta. Historiaan mahtuu puualan artesaanin opinnot, kivisepän töitä yrittäjänä, keittiöasentajan toimet sekä linjasaneeraukset. Putkiremonttien parissa ovat tutuksi tulleet timpurin, kalusteasentajan, viimeistelijän, matottajan, parkettiasentajan sekä tietysti työnjohtajan ja asukasyhteydenpidon tehtävät. Pari putkiremppaa on tullut katsottua myös asukkaan silmin, joten myös asukkaan näkökulmasta on omakohtaista kokemusta.

Peruspäivä työnjohtajana linjasaneeraustyömaalla sisältää sopivassa suhteessa osakkaiden rauhoittelua, asentajien paimentamista, aliurakoitsijoiden ja tavarantoimittajien hoputtelua, sekä yleistä hyvän fiiliksen jakamista. Myös kyky tehdä päätöksiä ja kompromisseja on osoittautunut korvaamattomaksi avuksi. Sillä saa stressiä siirrettyä muiden hartioilta omilleen : ) Tosiasiassahan kaikkien, sekä työntekijöiden että asukkaiden, etu on, että remontti valmistuu mahdollisimman vaivattomasti, helposti ja ilman hosumista.

Työnjohtajan hommassa pitäisi itse aina olla vähän edellä muita. Mikään ei ole tyydyttävämpää kuin pystyä vastaamaan asukkaan tai työntekijän kysymykseen valmiilla ratkaisulla tai jopa ilmoittaa, että ongelma on jo poistettu. Henkselien paukuttelukin on välillä ihan ok.

Parempi putkiremontti – blogiin tulen kirjoittamaan putkiremonttirealitya työmaan arjesta, josta ei yleensä käänteitä puutu. Tulevissa postauksissani on ainakin vettä kengässä, etsitään työmaalle karanneen koiran omistajaa ja ihmetellään, mitä juuri putkilinjan kohdalla olevalle asukkaiden rakkaalle kukkapenkille pitäisi tehdä. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää