Etusivu Blogi Miten tulevaisuuden Helsinkiä muotoillaan?

Asuminen Kaupunki

Miten tulevaisuuden Helsinkiä muotoillaan?

September 25, 2017

Blog

Muuttoliike-podcast, osa 1

Kaksi kolmasosaa maailman ihmisistä tulee asumaan kaupungeissa vuonna 2050. Miten uutta kaupunkia kannattaisi muotoilla? Muuttoliike-podcast-sarjan ensimmäisessä osassa Meri-Tuuli Väntsin vieraana on Kari Korkman, vastikään päättyneen Helsinki Design Weekin toimitusjohtaja. Mitä Design Weekin luoja ajattelee Helsingin tulevaisuudesta ja sen muotoilusta?

Vuoteen 2050 mennessä maailman kaupunkeihin muuttaa 3 miljardia ihmistä – mahtipontinen määrä, jota on vaikea hahmottaa. Suomessa se tarkoittaa vuositasolla noin 15 000 uutta kotia pääkaupunkiseudulle ja sen ympäröiviin kuntiin seuraavan 25 vuoden aikana, kertoo VTT. Mutta mitä muuta tarvitsemme uusien naapurustojen lisäksi? Entä ekologisuus ja taloudellisuus – kuinka niistä pidetään huoli?

Muuttoliike on Firan ja Radio Helsingin yhteistyössä tuottama kahdeksanosainen podcast -sarja, jossa Meri-Tuuli Väntsi keskustelee muuttuvasta kaupunkielämästä mielenkiintoisten asiantuntijoiden kanssa – kaupunkilaisten ääntä unohtamatta.

Podcast-sarjan ja kaupunkilaisten avulla me Firalla tahdomme ymmärtää muutosta, kaupunkielämää ja ennen kaikkea sen asukkaita yhä paremmin. Mielestämme uutta kaupunkia tulee rakentaa nykyistä fiksummin kaupunkilaisten ehdoilla, budjetissa tai aikataulussa rönsyilemättä.

Ensimmäisessä jaksossa Meri-Tuuli Väntsin vieraaksi istahtaa Helsinki Design Weekin toimitusjohtaja Kari Korkman. ´Muotoiluajattelu lähtee tarpeiden selvittämisestä, stimulaatioista ja tulevien käyttäjien haastatteluista – palvelut/tuotteet tulee muotoilla haluttaviksi´ Kari summaa.

Kari toivoo Helsingin pysyvän tulevaisuudessakin kaupunkilaisten käsissä, jotta Helsingin henki säilyy samanlaisena, mitä se tähän mennessäkin on ollut. Laita kuulokkeet korville ja kuuntele kanssamme mitä kaupungissa tapahtuu, minne tuuli on kääntymässä ja miltä kolmen miljardin uuden kaupunkilaisen tulo tuntuu.

Kuuntele ensimmäinen osa Muuttoliike-podcast-sarjasta täällä!

 

Lue lisää