Etusivu Blogi Traineena Firan asuntorakentamisen työmaalla

Firalaiset

Traineena Firan asuntorakentamisen työmaalla

June 11, 2018

Blog

Haluan aloittaa tämän postauksen sellaisella ajatuksella, että jokaisen kannattaa tarttua eteen tuleviin mahdollisuuksiin.

Taustat

Olen Daria Babanina 24-vuotias opiskelija Aalto-yliopistosta. Muutin Suomeen melkein viisi vuotta sitten opiskelemaan toimitilajohtamista. En voinut silloin kuvitella, että jonain päivänä työskentelisin rakennusliikkeessä. Olen valmistunut restonomiksi vuonna 2016 ja sen jälkeen päädyin Aalto-yliopistoon. Tällä hetkellä opiskelen kiinteistötaloutta maisterivaiheessa ja tavoitteenani on valmistua kesällä 2019.

Viime talvena kävin Real Estate Business & Entrepreneurship -kurssilla, jossa Firan verstasinsinööri Eelis Rytkönen kävi pitämässä luentoa. Hän kertoi Firasta yrityksenä, joka rikkoo rajoja rakennusteollisuudessa Suomessa. Eeliksen luennon aikana luokkakaverini kuiskasi korvaani: “Sinun täytyy hakea kesätöihin Firalle! Tuntuu siltä, ​​että sinä viihtyisit siellä.”

Eräänä harmaana ja talvisena maanantaina hain Firan harjoitteluohjelmaan. Seuraavana keskiviikkona sain kutsun Trainee-päivään, joka järjestettiin torstaina. Kävin seuraavana päivänä tilaisuudessa ja perjantaiaamuna puhelimeni soi. Ensimmäinen ajatukseni oli näinkin pikaisesta soitosta seuraavanlainen: “Valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun.” Puhelun lopputelmana oli kuin olikin harjoittelupaikka työmaainsinöörinä, parhaassa joukkueessa Jätkäsaaren työmaalla!

Odotukset traineena olosta?

Täällä Atlantinkadun työmaalla, Jätkäsaaressa, Fira rakentaa uusia koteja SATOlle. Olen todella innoissani siitä, että pääsen näkemään, miten kerrostaloja rakennetaan kellarista kattoon ja miten torninostureita asennetaan!

Olen aloittanut työt huhtikuun alussa ja voin sanoa, että nämä ensimmäiset 1,5 kuukautta olivat melko haastavia, mutta täynnä oikeanlaista asiaa. Jatkuvaa oppimista ja mielenkiintoisten ihmisten tapaamista. Olen pääasiassa avustanut työmaainsinööriä Alinaa ja vastaavaa mestaria Ollia.

Olen päässyt tekemään tehtäviä laidasta laitaan, aina hankinnoista tapaamisten järjestämiseen saakka. Minun lempiaktiviteetti on Atlantinkadun viikkotiedotteen luominen, koska prosessin aikana pystyn reflektoimaan mitä on tapahtunut kuluneen viikon aikana. Viikkotiedotetta tehdessäni huomaan, kuinka paljon on viikossa saatu aikaiseksi.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun työskentelen rakennusyrityksessä ja työmaalla, joten minulle kaikki on uutta, jännittävää ja mielenkiintoista. Mutta silti olen varma, että kaikille firalasille, konkareille ja tulokkaille (kuten minulle), työskentely Firalla antaa mahdollisuuksia säännöllisesti oppia, kehittää itseään ja vaikuttaa myös yrityksen toimintaan.

Jos firalaisuus tuntuu omalta jutulta, katso avoinna olevat työpaikkamme täältä!

Lue lisää