Ajankohtaista Kaupunki

Saman katon alla: Anarkistinen afterwork

July 8, 2017

Blog

Kaupunkilaiset muuttuu, mutta miksi kaupunki ei? Kaupunki on usein kehittynyt asenteella “on helpompi pyytää anteeksi kuin saada lupa” ihmisten ottaessa hylättyjä tiloja käyttöön, uuden työn vallatessa vanhoja tehdashalleja, kaupunkifestarien sulkiessa katuja. Tilat muovautuvat, niitä muotoillaan ja keksitään uudelleen kaupunkilaisten muuttuessa. Tule mukaan pohtimaan mikä on kaupunkianarkian seuraava muoto ja miksi. Afterwork-tilaisuudessa mukana muun muassa graffititaiteilija Jouni ´Psyke´ Väänänen sekä toipuva kulttuuri- & musiikkijournalisti Arttu Tolonen.

Firalaiset järjestävät tänä vuonna Firan 15-vuotissynttäreiden kunniaksi Helsinki Design Weekille tapahtumasarjan “Saman katon alla”, jossa keskustellaan kaupungin tulevaisuudesta kolmen eri kattauksen äärellä. Missionamme on rakentaa parempaa kaupunkia yhdessä ja saada aikaan rakennusliike – Building Movement. Kattauksien äärelle olemme kutsuneet henkilöitä, jotka ovat olleet kehittämässä, tutkimassa ja ottamassa kaupunkia haltuun eri tavoilla – heitä, jotka luultavasti tietävät aiheista paremmin kuin me! Ilmoittaudu sinäkin mukaan juttuun alla olevien linkkien kautta!

Tapahtumapaikkana toimii Helsinki Design Weekin HOP ENTER -installaatio, jolle on vallattu entinen hukkatila Kaartin maneesin lipan alta. 1950-luvulla rakennettu katos on luonut sisäänkäynnin maneesiin, jonka historiaan kuuluu niin sotilaita kuin kulkuneuvojakin. Installaation ovat suunnitelleet Virkkala de Vocht Arkkitehtitoimiston Inari Virkkala sekä Sofia de Vocht yhteistyössä Petri Herrala Architecturen kanssa. Graafikon sivellintä kädessä on pidellyt Marja Tikka. Rakennelman nimi, Enter, peilaa tilasta toiseen, maasta toiseen ja kulttuurista toiseen siirtymisen prosessia.

Saman katon alla -ohjelma 14.9.

Paikka: HDW HOP ENTER -installaatio Kaartin maneesin lipan alla
(Kasarmikatu 15)

klo 9
Uuden työn aamupala
ILMOITTAUDU MUKAAN AAMUPALALLE

klo 12
Lounas unelmien naapureille
ILMOITTAUDU MUKAAN LOUNAALLE

klo 18
Anarkistinen afterwork
ILMOITTAUDU MUKAAN AFTERWORKIIN

Lue lisää